Іпотека без накопичень: купити квартиру через Жілстройсбербанк

  1. Куди поділася іпотека без накопичень в Жілстройсбербанке?
  2. Як отримати іпотеку від Жілстройсбербанка?
  3. Які тарифні програми підійдуть для іпотеки без накопичень
  4. Розрахунок покупки квартири вартістю 12 300 000 тенге
  5. Що пропонує комерційний банк
  6. Підтвердження доходу в ЖССБК
  7. Комісії при оформленні іпотеки в Жілстройсбербанке
  8. Останні зміни в умовах банку
  9. У чому переваги покупки квартири через Жілстройсбербанк
  10. Іпотека за держпрограмою «Нурли жол»: для тих, у кого є 30% від позики
  11. Які документи потрібно буде зібрати

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато хто думає, що покупка квартири в іпотеку через банк з державною участю апріорі вигідніше, ніж в комерційних БВУ. Навіщо накручувати відсотки для своїх же громадян, міркує позичальник, який за допомогою Жілстройсбербанка хоче оформити дешеву іпотеку. Однак так чи вигідні кредити даного банку, якщо у вас немає там накопичень? Спробуємо розібратися.

Шановні користувачі! Інформацію, актуальну на 2018 рік, читайте в спеціальних матеріалах « Купити квартиру через Жілстройсбербанк в 2018 році : «Нурли жер», «Свій будинок» і програми з забудовниками », «Як взяти іпотеку від Жілстройсбербанка на вторинне житло» .

З питань покупки квартир Ви можете звернутися в Центральне агентство нерухомості по телефону: +7 (7212) 36-08-88, +7 (708) 436-08-88. Також ми безкоштовно допоможемо Вам вибрати банк і іпотечну програму, найбільш вигідну для Вас, в нашому Центрі іпотечного консультування .

Швидко і легко можна подати онлайн заявку на іпотеку через kn.kz.

Жілстройсбербанк - відомий оператор реалізації житла за держпрограмою . Тисячі казахстанців успішно вирішують свої житлові питання за допомогою позик цього банку, набуваючи квартири під найнижчі відсотки в країні - від 3,5 до 9,5%. Всі активи банку представлені в тенге, обслуговування зобов'язань також відбувається в національній валюті. Але що робити тим, хто не є ні держслужбовцям, ні бюджетником, поки не обзавівся сім'єю або з якихось інших причин не може відкусити свій шматок від пирога під назвою «доступне житло»?

Куди поділася іпотека без накопичень в Жілстройсбербанке?

Пару років назад Жілстройсбербанк пропонував по-справжньому вигідні кредити для вищевказаної категорії клієнтів. Попередній житловий позику можна було отримати при повній відсутності будь-яких накопичень і початкового внеску. Головна умова покупки квартири через Жілстройсбербанк без вкладень - необхідність одночасно накопичувати жілстройсбереженія на ощадному рахунку і погашати винагороди по іпотеці за ставкою 10% річних. А перед цим потрібно було підтвердити платоспроможність і надати заставне забезпечення.

Сьогодні позичальник, який отримує житло на вторинному ринку або у комерційних забудовників, повинен одноразово вкласти на депозит 50% від вартості нерухомості.

Потім банк змінив умови і став видавати іпотеку тим, хто мав хоча б 25% початкового внеску. Керівництво ЖССБ відзначило, щоб мінімізувати ризики, довелося посилити вимоги до умов кредитування. Сьогодні позичальник, який отримує житло на вторинному ринку або у комерційних забудовників, повинен одноразово вкласти на депозит 50% від вартості нерухомості.

Орендне житло від Жілстройсбербанка: умови і розрахунки >>>

Як отримати іпотеку від Жілстройсбербанка?

Як отримати іпотеку від Жілстройсбербанка

Припустимо, що ви хочете купити квартиру вартістю 12 300 000 тенге. У вас на руках 6 150 000 тенге. Щоб оформити іпотеку від Жілстройсбербанка, ви повинні ці гроші принести в банк і покласти на рахунок.

Варто відзначити, що вам не обов'язково приходити в банк за кредитом, вже маючи домовленість з продавцем квартири. ЖССБК надає можливість отримати гроші під заставу іншої нерухомості.

Тобто ви можете взяти іпотеку і 6 місяців шукати нерухомість для покупки. Часто продавці не хочуть зв'язуватися з іпотекою, боячись втратити час. При цьому, маючи готівку, можна отримати відчутну знижку. А після укладення вигідної угоди треба принести договір купівлі-продажу в банк, підтверджуючи цільове призначення кредиту. Але переоформити заставу на куплену квартиру вже буде не можна.

Які тарифні програми підійдуть для іпотеки без накопичень

З усіх запропонованих тарифних програм позичальникові, що набуває квартиру через Жілстройсбербанк без терміну накопичення, підійдуть «Бастан» і «Оркен». Їх то ми і розглянемо докладніше.

Розрахунок покупки квартири вартістю 12 300 000 тенге

Бастан

Розмір іпотеки

12 300 000 тенге

Щомісячний платіж перші 3 роки (погашення тільки відсотків під 8,5%)

87 125 тенге

Переплата за відсотками

3 136 500 тенге

Погашення решта 6 років (погашення відсотків під 5% річних + основний борг)

98 400 тенге

Переплата за 6 років

934 800 тенге

Загальна переплата

4 071 300 тенге

Өркен

Розмір іпотеки

12 300 000 тенге

Щомісячний платіж перші 3 роки (погашення тільки відсотків під 8,5%)

87 125 тенге

Переплата за відсотками

3 136 500 тенге

Погашення інші 10 років (погашення відсотків під 4,5% річних + основний борг)

61 500 тенге

Переплата за 10 років

1 230 000 тенге

Загальна переплата

4 336 500 тенге

Як соціально незахищеним громадянам купити квартиру за держпрограмою >>>

Що пропонує комерційний банк

згідно рейтингом найвигідніших іпотечних програм казахстанських банків , Який регулярно складає портал kn.kz і газета «Нерухомість», лідирує іпотека від Народного банку. Її ми і порівняємо з позикою від Жілстройсбербанка.

Розрахунок покупки квартири вартістю 12 300 000 тенге від Народного банку *

термін кредитування

10 років

ставка винагороди

Від 14,5%

Початковий внесок

50%

Сума позики

6 150 000 тенге

Щомісячний платіж (ануїтет)

97 346 тенге

переплата

5 531 565 тенге

* Таблиця розрахована за допомогою кредитного калькулятора на сайті Народного банку

Як бачимо, іпотечний кредит в Жілстройсбербанке для позичальника, все ж кілька вигідніше іпотеки в комерційному банку. Умовна різниця переплати за 10 років становить 1 195 065 тенге.

Підтвердження доходу в ЖССБК

Обов'язковою умовою для отримання іпотеки від Жілстройсбербанка є підтвердження платоспроможності. Згідно з нашим прикладом щомісячний дохід у клієнта, якщо у нього є дружина і двоє неповнолітніх дітей, має становити близько 180 000 тенге.

Як склалася ця сума? Як пояснюють консультанти, після виплати щомісячного платежу у позичальника має залишатися на руках по 10 МРП на кожного члена сім'ї.

Разом: 98 400 + 19 820 * 4 = 177 680 тенге.

Якщо Ви не можете підтвердити дохід, можна залучити співпозичальника. За умовами ЖССБК, це необов'язково повинен бути родич, їм може бути будь-яка третя особа.

Комісії при оформленні іпотеки в Жілстройсбербанке

  1. Комісія за відкриття депозиту - 0,55% від договірної суми;
  2. Комісія за розгляд кредитної заявки - 5000 тг;
  3. Страхування нерухомості - 0,2%;
  4. Страхування від нещасних випадків - 0, 25%;
  5. Титульне страхування - 0,3%;
  6. Комісія за організацію видачі іпотеки - 0,5% від 50% суми кредиту (максимально 100 000 тг);
  7. Комісія за зняття грошей готівкою - 0,5% від суми кредиту (максимально 50 000 тг);
  8. Комісія за перерахування на рахунок продавця - 0,3% від суми кредиту (1500-5000 тг).

Як вигідно купити квартиру: збирати або відразу оформити іпотеку? >>>

Останні зміни в умовах банку

  • Пенсіонерам тепер не дають кредит.

Раніше пенсіонерам дозволяли брати іпотеку, якщо созаемщиком виступав більш молодий клієнт. Зараз кредит видається тільки тому громадянину, чий вік на момент погашення не перевищуватиме 65 років.

  • Не можна поміняти співпозичальника.

Якщо раніше банк допускав можливість зміни «другого пілота» іпотеки, зараз умови стали більш жорсткими. До закінчення терміну виплати по кредиту співпозичальника не можна звільнити від зобов'язань. При цьому созаемщик по проміжному іпотечним кредитом повинен бути не молодше 21 року, по житловому позиці - з 18 років.

  • Дому має бути не більше 49 років.

Змінилися вимоги і до закладеної нерухомості. Тобто якщо ви хочете оформити іпотеку в цьому році, то банк може вам видати кредит на будинок як мінімум 1966 року побудови.

  • Переуступка не допускається.

Кредит можна переуступити тільки в разі смерті позичальника.

  • Для отримання проміжного житлового позики не потрібно чекати 2-3 місяці, щоб початковий внесок у розмірі 50% пролежав на депозиті. Тепер позику видають відразу.

У чому переваги покупки квартири через Жілстройсбербанк

По суті, всю вигідність програм Жілстройсбербанка можна випробувати, маючи час, терпіння і дисциплінованість. Тобто збирати і чекати. Повертаючись до нашого прикладу з покупкою квартири за програмою «Бастан», треба зазначити, що якби у людини не було поспіху в житловому питанні, то йому б не довелося переплачувати банку 3 136 500 тенге за відсотки. Дисциплінований вкладник, який збирав би на депозиті 3 роки, переплатив би банку, умовно кажучи, за все 934 800 тенге за програмою «Бастан» або 1 230 000 тенге за «Өркен». Як би не критикували роботу Жілстройсбербанка, це найбільш вигідний на сьогоднішній день варіант покупки квартири.

Дисциплінований вкладник, який збирав би на депозиті 3 роки, переплатив би банку, умовно кажучи, за все 934 800 тенге за програмою «Бастан» або 1 230 000 тенге за «Өркен».

Іпотека за держпрограмою «Нурли жол»: для тих, у кого є 30% від позики

Навіть якщо у людини вже є нерухомість, він може брати участь в держпрограмі і купити житло в новобудові. Так квартири від Жілстройсбербанка за держпрограмою інфраструктурного розвитку «Нурли жол» будуть реалізовані за двома напрямками - по лінії місцевих виконавчих органів (МІО) та АТ «Байтерек девелопмент». Черговикам за участю в держпрограмі з лінії МІО можна мати житло на праві власності на території Казахстану, а ось для учасників по лінії АТ «Байтерек девелопмент» такого вимоги немає.

Вимоги для учасників програми по лінії АТ «Байтерек девелопмент»:

  • претенденти повинні мати громадянство Республіки Казахстан;
  • для учасників, які претендують на придбання житла в містах Астана і Алмати, потрібна наявність постійної реєстрації протягом останніх 2 років в даних містах.

По лінії «Байтерек девелопмент» житло буде реалізовано виключно серед вкладників Жілстройсбербанка. Проекти майбутніх об'єктів по даному напрямку спочатку погоджує спеціально створена житлова комісія, тобто для вкладників банку відбираються об'єкти хорошої якості і за доступною ціною. Потім оголошується прийом заяв в пул покупців житла і формується список з пройшли відбір вкладників.

Згідно з умовами реалізації житла за програмою «Нурли жол», учасникам можлива видача позик при наявності мінімального розміру початкового внеску в розмірі 30% від договірної суми. Ставка винагороди за житловими позиками становитиме 5% річних.

Які документи потрібно буде зібрати

Перелік документів для подачі заявки по іпотеці в Жілстройсбербанке включає в себе наступне: Перелік документів для подачі заявки по іпотеці в Жілстройсбербанке включає в себе наступне:

  1. Оригінал і копія документа, що посвідчує особу заявника (созаемщика (-ів)), гаранта, заставодавця та співвласників нерухомого майна, а також їх подружжя, що містить ІІН.
  2. Адресна довідка, термін якої не повинен перевищувати 3 місяці на момент подачі позичальником кредитної заявки.
  3. Оригінал і копія свідоцтва про укладення (розірвання) шлюбу / свідоцтва про смерть чоловіка заявника (созаемщика (-ів), гаранта), заставодавця.
  4. Довідка про заробітну плату заявника (созаемщика (-ів), гаранта) з місця роботи, підтвердженої випискою з ГЦВП / ЕНПФ, за період не менше 6 послідовних місяців, із зазначенням всіх утримань, передбачених законодавством РК, за підписом головного бухгалтера організації або особи, яка його заміщає, завіреної печаткою та зазначенням повного найменування організації. При поширенні на заявника (созаемщика (-ів), гаранта) податкових пільг, в довідці про заробітну плату необхідно вказати посилання на відповідний законодавчий акт Республіки Казахстан.
  5. Оригінали і копії правовстановлюючих та інших документів на нерухоме майно, що надається в якості заставного забезпечення.
  6. Звіт про оцінку нерухомого майна уповноваженого органу або незалежної оцінної компанії, за станом на дату, що передує даті подачі заяви на отримання позики не більше 90 (дев'яносто) календарних днів з документом, що підтверджує факт оплати оцінювачу за оцінку нерухомості. Оцінка нерухомого майна здійснюється оціночними компаніями за вибором клієнта, які є членами однієї з палат оцінювачів. Найменування і реквізити незалежних оціночних компаній, рекомендовані банком, розміщені на сайті банку www.hcsbk.kz. в розділі «Партнери Банку».
  7. Довідка про зареєстровані права (обтяження) на нерухоме майно та його технічних характеристиках, станом на дату, що передує даті подачі заяви на отримання позики не більше 90 (дев'яносто) календарних днів.

Банк залишає за собою право вимагати додаткові документи.

Оригінали документів після звірки з копіями повертаються заявнику.

Нарівні з оригіналами документів, допускається надання документів, отриманих через інтернет ресурс (офіційний сайт електронного уряду www.egov.kz), які прирівнюються до оригіналів документів.

Термін дії позитивного рішення Кредитного комітету - 3 місяці.

У разі рішення банку про відмову в наданні позики, сума сплаченої заявником комісії поверненню не підлягає.

Згідно з підпунктом 3 пункту 5 статті 166 Податкового Кодексу Республіки Казахстан, передбачається право на податкові пільгипо договорами банківського позики, укладеним з АТ «Жілстройсбербанк Казахстану».

Каріма Апенова, інформаційна служба kn.kz

Читайте також:

Іпотечний договір: важливі деталі документа

Орендне житло за програмою «Нурли жол» від КІК

Карта новобудов Астани

Куди поділася іпотека без накопичень в Жілстройсбербанке?
Як отримати іпотеку від Жілстройсбербанка?
Однак так чи вигідні кредити даного банку, якщо у вас немає там накопичень?
Але що робити тим, хто не є ні держслужбовцям, ні бюджетником, поки не обзавівся сім'єю або з якихось інших причин не може відкусити свій шматок від пирога під назвою «доступне житло»?
Куди поділася іпотека без накопичень в Жілстройсбербанке?
Як склалася ця сума?
Як вигідно купити квартиру: збирати або відразу оформити іпотеку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online