«Камери стануть квартирами і апартаментами». Що чекає будівлю «Бутирки» після закриття?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Доля будівель «Бутирки» і «Червоної Пресні» поки невідома. Експерти кажуть про два можливі варіанти розвитку території - Редевелопмент і знесення Доля будівель «Бутирки» і «Червоної Пресні» поки невідома

На території Бутирській слідчого ізолятора (СІЗО № 2). Фото: Максим Шеметов / ТАСС

«Бутирка» закриють назавжди. Про швидке закриття знаменитого СІЗО повідомив «Московському комсомольцю» заступник директора ФСВП Росії Валерій Максименко. Він зазначив, що разом з «Бутирки» історією стане і інший столичний ізолятор - «Червона Пресня».

Бутирський слідчий ізолятор - одна з найстаріших в'язниць Росії. Її побудували ще в 1771 році, саме там чекав страти Омелян Пугачов. Будівля числиться в списку охоронюваних державою пам'яток історії та архітектури.

Замість закритих ізоляторів планують побудувати нове сучасне СІЗО на 5 тисяч місць на території 80 гектарів на Калузькому напрямку в Новій Москві або на Дмитрівському шосе. Закриття СІЗО коментує адвокат Іван Миронов:

Сам Миронов два роки провів в «Матроської Тиші», якій нещодавно виповнилося сто років. Її доля, як заявив заступник директора ФСВП Максименко, поки під питанням.

Що чекає будівлі «Бутирки» і «Червоної Пресні», поки невідомо. Їх подальшу долю вирішить мерія. Про можливі перспективи об'єктів міркує інвестиційний директор компанії «Трінфіко» Артем Цогоев:

- Є два варіанти розвитку території. Перший - це реконструкція, вона ж редевелопмент. Камери, в яких сиділи люди, стануть квартирами і апартаментами. Другий варіант для мене більш кращий: це знесення будівлі і будівництво нових житлових будинків. Якщо на території Бутирській в'язниці побудувати житловий комплекс, ціни будуть починатися в районі 330 тисяч за квадратний метр і закінчуватися приблизно на 450 тисячах. Найближчі аналоги - це житловий комплекс «Субота», житловий комплекс «Реноме», який зводиться в Новослобідському районі.

- Чи не буде каламутне минуле зупиняти інвесторів?

- Прецеденти по редевелопменту в'язниць були, наприклад в Німеччині та Австралії. Прикладів багато. З точки зору якогось емоційного підтексту, мені здається, навпаки, це має бути якесь оновлення території, і те, що раніше асоціювалося з чимось важким і неприємним, можливо, буде асоціюватися з новою щасливим життям багатьох людей.

Колишній начальник відомства Олександр Реймер пропонував віддати нерухомість, що звільнилася приватним інвесторам. У замковому комплексі XVIII століття пропонувалося розмістити офіси і музей. Але пізніше від ідеї відмовилися. А Реймер в минулому році і сам потрапив за грати на вісім років за розкрадання 3 млрд рублів з бюджету і зараз працює бібліотекарем в одній з колоній Свердловської області.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Чи не буде каламутне минуле зупиняти інвесторів?
Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online