Види нерухомості в Іспанії. Відмінності і особливості

  1. Міська нерухомість. квартири
  2. Квартира, апартаменти. Piso, apartamento
  3. Дуплекс (duplex), Дюплекс
  4. Пентхаус. Ático
  5. Лофт. Loft
  6. Заміська нерухомість. будинки
  7. бунгало
  8. Суміжний коттедж.Chalet або casa pareado або adosado
  9. Окремо стоїть котедж. Casa independiente
  10. Вілла
  11. Заміський або сільський будинок. Casa rural
  12. села
  13. Інші види нерухомості
  14. гараж
  15. комерційне приміщення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Можливо хтось вже прийняв рішення про покупку житла в Іспанії, а хтось перебуває тільки в процесі

Можливо хтось вже прийняв рішення про покупку житла в Іспанії, а хтось перебуває тільки в процесі. А ви знаєте чим відрізняється бунгало від окремого котеджу? У чому різниця між пентхаусів і лофтом? Що ж саме для вас, ми вирішили написати про те, які види нерухомості в Іспанії, як житлові, так і нежитлові ви зможете знайти, а найголовніше, ми постараємося вам допомогти знайти будинок вашої мрії.

Перш ніж ми безпосередньо перейдемо до опису можливих типом будинків, квартир та інших типів нерухомості, хотілося б загострити вашу увагу на кількох моментах.

По-перше, різне розуміння поверхів. Для нас з вами перший поверх-це фізично перший поверх у будинку, в Іспанії ж перший поверх називається «Бахо» (нижній) і зазвичай він не житловий. На нижньому поверсі розташовані магазини, бари, аптеки, банки та інші комерційні приміщення. Тобто для іспанців перший поверх-це як другий для нас з вами.

По-друге, коли ми говоримо про однокімнатну квартиру, то ми уявляємо собі квартиру з однією спальнею, кухнею та санвузлом. В Іспанії та це поняття трохи відрізняється. Для іспанця однокімнатна квартира-це квартира з однією спальні. Тобто тут не прийнято вважати кількість житлових кімнат, в рахунок йдуть тільки спальні.

Отже, з огляду на деяку різницю в сприйнятті нерухомості, в продовженні, щоб не ускладнювати сприйняття, ми будемо використовувати рідну нам термінологію.

Міська нерухомість. квартири

Студія. Estudio

Дешево і сердито. По суті, студія-це ніщо інше як про днокомнатная квартира. Тобто, в більшості випадків, це свого роду квартири з однією кімнатою, в якій знаходиться і спальня і вітальня і кухня, ванна звичайно ж розташована в окремій кімнаті. Але варто мати на увазі, що студії в Іспанії бувають дуже цікаво і красиво влаштовані. Такий вид нерухомості коштує дешевше (логічно, адже кількість квадратних метрів в даному випадку менше) і її легко здати в оренду туристам або студентам.

Квартира, апартаменти. Piso, apartamento

Я думаю тут ми не зустрінемо особливої ​​різниці, крім тієї, яку ми вже описали вище про «системі вимірювань кімнат». Квартира або апартаменти в Іспанії найпоширеніший вид житлової нерухомості. Зазвичай апартаменти розташовані в багатоквартирному будинку, яке формує свого роду житловий комплекс з басейном, гаражем під будинком, іноді бувають навіть парки або сади, дитячі майданчики і спортзали. Також в цьому випадку, ви зіткнетеся з поняттям «Співтовариство власників» , Про який ми згадували в одній з попередніх статей.

Дуплекс (duplex), Дюплекс

Трохи незвичайний вид квартири, який займає два поверхи, тобто, ніщо інше як двоповерхова квартира. Останнім часом, такий вид квартир набирає все більшої популярності як в Іспанії, так і в усьому світі. Зазвичай, в квартирах-дуплекс проживає або велика сім'я, або творчі люди і любителі сучасного дизайну, але хтозна, в кожному правилі бувають свої виключення. У деяких випадках, коли дуплекс розташований на перших поверхах, буває прямий вихід в гараж. Стандартно, на першому поверсі розташовані вітальня, кухня, ванна кімната і спальня для гостей, на другому поверсі знаходяться хазяйська спальня і ванна кімната.

Пентхаус. Ático

Пентхаус- квартира розташована на верхньому поверсі багатоквартирного будинку. В таких квартирах найпрекраснішим є зачаровує панорамний вид з верхніх поверхів, який можна спостерігати з великої тераси, площа якої іноді навіть перевищує площу самої квартири. Як ви здогадуєтеся, така квартира коштує трохи дорожче, звичайної квартири середньої «висотності».

Іноді можна зустріти варіацію пентхаус-дуплекс, тобто двоповерхова квартира на верхніх поверхах висотної будівлі. І тут буде діяти наступна формула: більше спалень і кімнат-більше терас.

Лофт. Loft

Лофти зазвичай зустрічаються у великих містах, таких як Барселона або Мадрид. Особливість цієї квартири полягає в тому, що раніше приміщення було обладнано під фабрику, завод або іншу індустріальну нерухомість, але тепер воно перероблено в житлову. Тут мінімальна кількість стін та інших перегородили до (максимальне використання простору), вікна на всю стіну і високі стелі, цікаве поєднання в дизайні металу і дерева. Такий варіант дуже підійде людям з творчою натурою або просто тим, хто любить вільний простір.

Лофти почали входити в моду в Іспанії на початку 90-х. Вони володіють великою площею, від 90-200 квадратних метрів. Останнім часом, вони часто стали використовуватися як офіси, але не втратили і своєї «житлової» функції.

Заміська нерухомість. будинки

таунхаус

Таунхаус являє собою ряд двоповерхових будинків, які мають суміжні стіни з сусідами, але у кожного вдома свій вхід. У великих містах, такі будинки розташовані трохи далі від центру міста, але не доходить до загорода. Зазвичай, таке «зближене» розташування будинків дозволяє мати загальну територію для мешканців, де може бути басейн, дитячі майданчики, тенісні корти і сади. Таунхауси дуже практичні, адже по суті ви живете в будинку, але в теж брешемо економічні, адже завдяки формуванню житлового комплексу, витрати на утримання діляться між усіма мешканцями, а значить платити доведеться менше, ніж проживаючи в окремому будинку або віллі.

бунгало

У багатьох бунгало може асоціюватися з легкої будівництвом в тропічних країнах на березі моря. Але в Іспанії це дещо інший вигляд нерухомості. В Європі, бунгало будинок із плоским, зазвичай червоною і черепичним, дахом, з кованими поручнями і гратами, різьбленими дерев'яними дверима і оточена стінами тераса. Типові споруди, які знаходяться зазвичай за межами міста. Формують лінію однаково спроектованих будинків, у яких спільна велика територія з басейном, садом та паркуванням.

Вони бувають декількох типів. Одноповерхові - чимось нагадують таунхауси. У кожного власника свій вхід. Перевагою є відсутність сусідів зверху. Двоповерхові - в даному випадку або ж обидва поверху належать одному власнику і відповідно свій вхід, або ж йде поділ на так скажемо 2 квартири в двоповерховому заміському будинку. У власника квартири на другому поверсі свій окремий вхід. Кутові двоповерхові бунгало, призначені для одного власника, зазвичай коштують дорожче, так як в цьому випадку площа ділянки буде більше.

Суміжний коттедж.Chalet або casa pareado або adosado

По суті це великий будинок для 2,3 або 4 власників з як мінімум 2 спальнями. У кожного з низ свій власний вхід. Трохи схожий на таунхаус. У більшості випадків, для кожної сім'ї передбачений свій гараж (іноді підземний), власні тераси і невеликі ділянки. Зазвичай такі будинки будуються за межами міста. Будівлі формують урбанізацію, на території якої розташовані басейн, спортивні та дитячі майданчики, сади.

За висотності особливого різноманіття немає, або 1 поверх, або 2. Проте, такі будинки користуються популярністю, так як витрати на утримання значно нижче, ніж при володінні окремо стоять будинком, але з іншого боку, такий варіант зручніше звичайної квартири, і ви маєте право на вільне, як при володінні будинку.

Окремо стоїть котедж. Casa independiente

Casa independiente

Що ж тут, все більш-менш зрозуміло. Окремо стоїть будинок, з власним ділянкою, часто басейном і гаражем. З точки зору архітектури, будинок за будовою може бути схожий на сусідські. У чому ж відмінність котеджу від вілли? У площі ділянки. У вілли площа землі значно більше. Також варто відзначити, що якщо в будинку більше 2-х поверхів, то дуже часта гараж буде підземним, де також буде знаходиться комори приміщення.

Вілла

Ну що тут можна сказати, це уособлення мрії і розкоші. Шикарний великий будинок за індивідуальним проектом на величезній ділянці землі. Таке вид нерухомості прекрасно представить своїх господарів без зайвих слів. Можливо тому вілли в Іспанії користуються величезною популярністю серед іноземців. Як ви розумієте, такі споруди в центрі міста не знайдеш, а ось за містом, недалеко від моря або ж на горе-запросто.

Але за такою власністю потрібен постійний догляд, навіть під час вашої відсутності. Іноді в урбанізації надають такі послуги як чистка басейну або догляд за садом і прибудинковими територіями, звичайно ж за окрему плату. Якщо ж такої опції немає, то варто задуматися про наймання людей в спеціальному агентстві, які будуть стежити за доглянутістю території.

Заміський або сільський будинок. Casa rural

Будинок, який знаходиться набагато далі від міста ніж котеджі або вілли. Утримувати таку нерухомість на відстані теж вельми непросто. Величезна територія, з грядками, фруктовими деревами і власними колодязями. Такий будинок прекрасно підійде для єднання з природою, для любителів вирощувати власні овочі і фрукти. Загалом щось на кшталт знайомої всім дачі або села, тільки трохи розкішніше і більше.

села

Так-так, ви не помилилися, села. Правда без людей, просто будівлі і земля, але все ж село. Відносно недавно, через підвищений кількості покинутих сіл, іспанське уряд почав їх виставляти на продаж. Стан більшості з них може бути не кращим і доведеться витратиться на реконструкцію, але, по-перше, при покупці ви можете отримати якісь державні пільгу, а по-друге, може вийти дуже непоганий, наприклад, готель або тематичний центр.

Раніше, ми вже говорили про покупці села в Іспанії . З більш детальною інформацією по цій темі ви можете ознайомитися в одній з наших попередніх статей.

Інші види нерухомості

Земельна ділянка

Припустимо ви визначилися в якому регіоні хочете жити, але жоден будинок вам не сподобався. Не біда-просто купити вільну земельну ділянку і побудуйте будинок за власним проектом. Іспанський уряд не має будь-яких ускладнених вимог в цьому плані до іноземців. Єдиною що вам потрібно буде зробити-отримати схвалення місцевих органів, які відстежують безпеку будови. З такою умовою ви зіткнетеся всюди.

гараж

Купуючи квартиру в житловому будинку дуже часто в вартість включено паркувальне місце, а може навіть і не одне. Тут варто проговорити два варіанти. Перший, парковка включена, але місце вам не потрібно. Рішення: продати його або здавати в оренду. Другий варіант користується чималим попитом, особливо у великих містах. Також може вийти так, що вам потрібна більша кількість паркувальних місць. В цьому випадку, діємо навпаки, купуємо або знімаємо в оренду. Справа в тому, що в Іспанії, окремі парковки майже не зустрічаються, тому більша частина гаражних місць знаходяться в підвальних приміщеннях багатоповерхових будівель. Тому як покупка, так і продаж місця в сусідньому або ж у вашому ж будинку не складе великих труднощів.

комерційне приміщення

Як ми говорили на початку статті, міська комерційна нерухомість (бари, ресторани, невеликі офіси) зазвичай знаходяться на нижньому (першому) поверсі будівлі. І знову, обмежень для іноземців тут немає, просто необхідно пройти контроль безпеки.

Залишилися питання чи побажання? Хочете знайти певний вид нерухомості в певному (або не дуже) місці. Dompick і його команда зроблять все можливе щоб вам допомогти. Просто напишіть нам на [Email protected] або залиште повідомлення під цією статтею.

А ви знаєте чим відрізняється бунгало від окремого котеджу?
У чому різниця між пентхаусів і лофтом?
У чому ж відмінність котеджу від вілли?
Залишилися питання чи побажання?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online