Незаконне позбавлення робочих місць і підвищення оренди на одеському ринку "7 км": небезпечний регіональний конфлікт

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Переглядів: 1 709

Так 01.02.2018 п'ятсот суб'єктів підприємницької діяльності з припискою до ТОВ «Промтоварний ринок» -7КМ позбулися своїх робочих місць. З кожним роком промтоварний ринок «7 км», який мав славу колись одним з найуспішніших у всій Європі, все більше занурюється нижче ватерлінії. Куди запитаєте ви? У темряву, в безодню, в беззаконня, в болото. Можна знайти багато потрібних слів, але не хочеться перегинати з яскравими метафорами і епітетами, адже більше 50.000 одеситів об'єднані і залучені в одну загальну біду - «7км» тоне.

Відсутність стратегії економічного розвитку в умовах небувалого падіння купівельної спроможності та економічної кризи, відсутність маркетингової стратегії в умовах зростаючої прогресивною конкуренції, необгрунтованою ціновою політикою по відношенню до підприємців ринку в умовах інфляції і багатьох інших факторах, які з кожним днем ​​все більше тягнуть 15.000 підприємців на дно.

000 підприємців на дно

Проблема торкнулася сьогодні підприємців ринку 7км, вже дуже скоро вийде за стіни самого ринку і стане відчутною для всіх жителів Одеси і області. Тисячі закритих СПД позбавлять область багатомільйонних щомісячних надходжень, що відіб'ється не тільки на іміджі області відкинувши на неї тінь депресивності, але так само позначиться і на всіх галузях датуються з місцевого бюджету. Це і освіту, і медицина, і судово-правоохоронна система, і багато інших. Галузі недоотримають мільйони гривень, що безсумнівно відіб'ється на якості послуг, що надаються, що в свою чергу не може не вплинути на загальний показник рівня життя в регіоні.

Сьогодні на промтоварному ринку «7 км» функціонує близько 15.000 СПД, мінімальні відрахування в бюджет тільки у вигляді податків - 15.000.000 грн, не включаючи зборів до пенсійного фонду, податків на додану вартість, зміст торгових марок, ЗП і тп. Так само погіршення в роботі ринку, що є одним з бюджетоутворюючих підприємств регіону, вплине на прибуток суміжних сфер: розмитнення, логістика, банківський сектор, юридичні послуги та багато іншого. Не кажучи вже про ланцюжку постачальник-великий опт-дрібний опт-реалізація-кінцевий споживач, сама Одеса відчує на собі удар пов'язаний з проблемами найбільшого підприємства в регіоні.

Тертя діючої адміністрації ринку з підприємцями і неможливість друге витримувати вимоги і рамки перше, може «втопити» і ринок працевлаштування в Одесі. Якщо десятки тисяч підприємців «виллються» на ринок праці, це ускладнить і так не просту ситуацію з безробіттям і обов'язково вплине на рівень середньої заробітної плати. Вона істотно зменшиться з огляду на явну несумісного розриву між попитом і пропозицією на ринку працевлаштування.

Простими словами: якщо раніше на одне місце в торговельній компанії претендували 2 менеджера і середня ЗП = 500 $, то вже завтра на цю ж вакансію претендуватиме 15 чоловік, п'ять з яких будуть готові виконувати цю роботу за 300-400 $, зменшення заробітної плати на 20-25% може сильно вплинути на сімейний бюджет середньостатистичної одеської сім'ї.

Але сьогодні про це мало хто думає. «Адже проблеми індіанців шерифа НЕ е.ут», «а порятунок потопаючих-справа рук самих потопаючих». Якщо не міркувати про фундаментальну економіці і її основних секторах, досить зрозуміти ще один приклад для того, що б усвідомити всю серйозність ситуації в цілому:

Оренда однієї торгової точки на 7км = 10.000грн / міс, вартість мочалки для миття посуду = 10 грн, якщо оренда виростає до 15.000 грн / міс - вартість мочалки виросте до 15 грн - це логічно. Тепер уявіть собі продуктовий портфель промтоварного ринку 7км і те, що в перебігу одного місяця він збільшиться в ціні на 50%, а потім ще на 50%, тобто подорожчання продукції протягом одного кварталу складе + 100%. Це не може не позначитися на економіці регіону. З кожним днем ​​обсяги покупок будуть зменшуватися, в слідстві чого будуть зменшуватися поставки, що призведе до тієї ситуації, яку прогнозують фахівці вище в матеріалі.

Мотивуючи вимогою пожежної служби про звільнення пожежних проїздів, адміністрація ГО «Промтоварний ринок 7 км» проводить реконструкцію торгових площ. Так з «карти» ринку пропадають тимчасові торгові місця, які в односторонньому порядку зносяться.

«На цих місцях у людей були точки» - пише підприємець Віталій,

«Їх просто викинули. Це до розповідей про пожежних проїздах.

Замість них поставили будки на коліщатках. Вартість такої буди 3.000 $, оренда - 10,000 грн і 15,000 за кутовий.

Підключення такої будки в електрики, ще +1500 $! Все мимо каси. Всі гроші йдуть Майклу »

Далі в нашому сюжеті:

Всі вищевказані проблеми, були донесені до Голови Одеської обласної ради - Степанова М.В ., Даний конфлікт на даний момент знаходиться на його особистому контролі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Куди запитаєте ви?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online