Життя в Бостоні (США): як її бачить мігрант з Росії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Хочу поділиться з Вами невеликою статтею про життя в Бостоні (США), яка потрапила мені на очі сьогодні. У статті я курсивом буду давати свої коментарі до інформації викладеної в автором оповідання.

І так:
Тільки що спілкувалися в скайпі зі старовинною подругою, недавно виїхала з Москви жити в Бостон. По гарячих слідах вирішив записати для вас цифри і деталі.

Зарплати: 25-30 доларів на годину, для більш-менш кваліфікованого працівника (секретар-референт, бухгалтер). Хороший програміст отримує 50 доларів на годину. Якщо місцевого диплома немає (а котируються тільки місцеві) - можете влаштуватися кудись, де особливої ​​кваліфікації не потрібно. Наприклад, хостес в кафешці (типу нашого метрдотеля) на півставки - 20 годин на тиждень, має чистими на руки 800 баксів на місяць. Зарплати: 25-30 доларів на годину, для більш-менш кваліфікованого працівника (секретар-референт, бухгалтер)
Примітка: деякі дипломи можна легалізувати, шляхом нострифікації (процедура визнання документів іноземних держав про вищу освіту). В крайньому випадку можна піти на місцеві курси або коледж, що істотно вплине на Ваш рівень зарплати і вибір місця роботи. Мінімальна зарплата в цілому по країні не перевищує 10 доларів США, так що мігранта в перший рік роботи в Бостоні не світить зарплата більше 20 доларів в США, а то і 15 доларів, якщо Ви не знаєте англійської та Ваша спеціальність не затребувана в США.

За ці ж 800 баксів можна зняти простеньку квартиру з однією спальнею. За 400 баксів, можна оселитися в кімнаті в гуртожитку із загальною вітальнею і кухнею. За 2.500 в місяць можете жити у великій п'ятикімнатній квартирі. Ціни на нерухомість сильно коливаються в залежності від інфраструктури. Наприклад, престижна школа поруч - сильно задирає ціни вгору.

Примітка: Не слід забувати і про депозит в розмірі місячної орендою плати, який Ви залишаєте орендодавцю на термін оренди квартири. Їжа коштує приблизно, як в середньому по Росії.
Шмотки каже, що дешевше, але при цьому називає цифру $ 70 за хорошу куртку-пуховик. Ну, так вона і в Росії приблизно так само варто. Взуття теж як в Росії за ціною. Особливо європейська. Загалом, європейські товари коштують, як і у нас, і багато дешевого китайського барахла, теж як у нас.

Примітка: Їжа приблизно за ціною, як і в Росії, але якість значно вище. Також слід врахувати, що натуральні продукти в рази дорожче, ніж генномодифіковані. При цьому можна економити, купуючи в США продукти і речі в великих супермаркетах використовуючи розпродажі знижені в ціні товарів, акції та дисконти.

Автобус по місту коштує 1.5-2 долара.

Каже, що дуже сподобалася - чиста природа (живе в найближчому передмісті, типу як в Митищах). Але каже, що всюди білки, орли літають, і взагалі ніби живеш в заповіднику. Будинки в основному 2-3 поверхові. Та й взагалі все місто в середньому - 5-поверховий з вкрапленнями хмарочосів. Гарна архітектура.

Примітка Витрати на проїзд в громадському транспорті можуть досягати 200 доларів США в місяць на людину. Багато хто їздить на автомобілях, тому що великі відстані, а бензин дуже дешевий.

У самому Бостоні багато освічених людей. Молоді-студентів. Позначається наявність університету. Багато іммігрантів. У тому числі - російських.

Каже, що місцеві побагато працюють. Це в культурі. Вважається звичайним, коли людина працює кілька років без відпустки.

В шоці від цін на садок)) беруть приблизно 75-100 доларів в день. Тобто, матері часто вигідніше не працювати, а самій сидіти з дітьми, ніж віддавати їх в сад.

Резюме: каже, що жити їй там дуже подобається. У захваті від місцевої школи. Дітей в ній безкоштовно вчать грі на музичних інструментах, можна і на звукорежисера відразу вчитися. Вся школа напхана високотехнологічним обладнанням. Можна ходити в будь-яку спортивну секцію. Самих дітей беруть в початкову школу з 5 років. При цьому початкова, середня і вища школа (випускні класи) не змішано в єдиному будинку, як в Росії, а являють собою різні навчальні заклади.

Примітка: Бостон має дуже зручне розташування: відносна близькість з Нью-Йорком з його супермаркетами, Бродвеєм, нічним життям, а якщо подивитися на карті вгору, то і рукою подати до кордону з Канадою (5 годин на машині). В цілому Бостон можна рекомендувати емігрантам для постійного проживання в США, особливо тим, хто вже втомився від галасливого Нью-Йорка.

Посилання на статтю pora-valit.livejournal.com

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online