Тиша «під ковпаком»

Вболівальники мінського «Динамо»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Два роки тому російські «ультрас» влаштовували побоїща в Європі ( «Нова» докладно розповідала, хто брав участь у бійках у французькому Марселі) - а зараз Росія сама приймає Чемпіонат світу, обіцяючи іноземним уболівальникам повну безпеку. Як вдалося приборкати фанатів?

Сценарій може чимось нагадувати досвід Великобританії, де «ультрас» повністю контролюються силовиками. Або Білорусі, де догляд фанатського руху в глухе підпілля почався відразу після перемоги київського Майдану в 2014 році. Білоруським спецслужбам тоді вдалося на українському прикладі уявити радикальний навколофутбольний сектор інструментом політиків, здатним розгойдати країну, - і отримати карт-бланш на його зачистку. Чим це закінчилося - розповідається в спецпроекті «Єврорадіо» (за підтримки російськомовної медіамережі).

«Ненавидимо всіх!» Їх портрети висять у міліції. Стадіонів вони оголосили бойкот, тому що не хочуть дивитися футбол під конвоєм. Чим живуть ультрас в Білорусі і Польщі?

У Росії «ультрас» напередодні мундіалю тим більше посадили «під ковпак».

Як відомо «Новой» з розмов з представниками руху, категорично відмовилися виступити публічно, підписками про невиїзд і профілактичними бесідами з «неблагонадійними» тут справа не обмежилася. Легальний бізнес представників фанатського руху - спортивні школи, магазини з атрибутикою, турніри єдиноборств та ін. - моментально можуть бути закриті, трохи що «піде на так». Ще більш уразливі напівкримінальний бізнес і силова «підтримка» великих підприємців - цей матеріал сам по собі вже тягне на кримінальну справу, яку «куратор» в погонах тільки і чекає оформити.

Тому і у нещодавно обраного на пост голови РФС з безпеки - генерала Володимира Маркіна, котрий запам'ятався перш роботою спікером СК РФ - є підстави стверджувати, що ніяких ексцесів від російських фанатів на ЧМ18 навіть не передбачається.

Як вдалося приборкати фанатів?
Чим живуть ультрас в Білорусі і Польщі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online