Боюся серйозних стосунків: що робити

  1. Що робити, якщо я боюся серйозних відносин
  2. Топ-5 що робити, якщо боїшся відносин з чоловіком

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поки ми не приймаємо проблеми близько до серця, вони ніяк не впливають на наше життя. Невдачі ж в особистому житті з'являються виключно в той момент, коли жінка вважає, що всі її попередні стосунки або їх відсутність зробили її самотньою. З якої б причини самотність не перетворилося в проблему, а не в можливість зробити життя цікавішим, з ним необхідно боротися. Адже найбільш частою причиною виникнення труднощів з протилежною статтю є боязнь відносин.


Фото: боюся серйозних відносин

Що робити, якщо я боюся серйозних відносин

Вирішити будь-яку проблему або позбутися страху можна, виключно зрозумівши причину їх появи. По-іншому, впоратися з ними неможливо. Усунення наслідків лише на час полегшить стан, але як тільки життєві обставини змусять знову зіткнутися з тим, що викликає страх, він заявить про себе з новою силою. В цьому випадку всі спроби налагодити особисте життя приречені на провал.


Небажання починати серйозні відносини нерідко пов'язане з тим, що минулий партнер не виправдав очікувань, а всі жертви, на які довелося заради нього піти, були марні. Ніхто не захоче довгий час обмежувати себе заради ефемерного успіху або можливих перемог в майбутньому, якщо результат так і не виправдав очікувань. Згода не зустрічатися з подругами, весь час присвячувати лише йому, відмова від кар'єрних планів, необхідність змінити розпорядок дня, щоб годувати і доглядати за улюбленим, не в тягар, тільки коли партнер піклуватися і дарує задоволення. В іншому випадку, вони починають дратувати, а після розставання жінка вже більш скептично ставиться до спроб знову зав'язати серйозні стосунки з взаємними зобов'язаннями.

І цей страх може залишитися на все життя, якщо колишній заподіяв своєю поведінкою і словами важку психологічну травму. Ні одна представниця прекрасної статі не захоче знову випробувати той негатив, який їй принесли минулі відносини. Тому, не впоравшись з внутрішніми проблемами, вона так і продовжить приміряти минулий досвід на майбутнє життя. Їй буде здаватися, що всі чоловіки точно такі ж, як і її колишній. Особливо складно повірити в те, що існує представник сильної статі, про кого вона мріяла все життя, жінці, яка невдало вийшла заміж. Розлучення залишає в душі важковиліковні рани.


Єдиним виходом з цієї ситуації може стати лише прийняття того факту, що немає схожих людей. У кожного чоловіка свій досвід, погляди на життя. Серед них, як втім, і серед представниць прекрасної половини людства є і погані, і хороші, ті, хто вам підходить, і ті, хто абсолютно не ваш тип. Тому важливо не вішати на весь чоловічий рід ярлики, а навчитися розбиратися в собі і інших людей. Часто самі жінки, невпевнені, не навчилися себе любити, схильні до суспільного впливу, що потрібно швидше виходити заміж, притягують партнерів, які крім негативу нічого дати їм не можуть.

Вчіться прислухатися до себе, покладатися на свою інтуїцію і вірити, що той, хто вам дійсно принесе щастя обов'язково зустрітися на шляху. Не поспішайте починати спільне життя з чоловіком, про який ви ще нічого не знаєте. Взагалі про серйозні стосунки можна говорити лише тоді, коли люди дізналися один про одного досить багато, щоб зрозуміти, чи підходять вони чи їм краще розлучитися, ніж мучитися разом.

Нерозділене кохання теж здатна завдати душевну травму і породити страх бути відкинутою. Але не можна своїм почуттям дозволяти диктувати умови. Справжня любов не буває нещасною. Якщо вам ще не пощастило зустріти того, хто призначений, це не означає, що потрібно закриватися від світу і впиватися болем, жаліти себе і вважати, що життя закінчилося. Нерозділене кохання - це лише один епізод з життя, який вчить мудрості. Якщо минуло багато років, пошукайте колишнього коханого в соц. мережах або може він живе в тому ж місті, що і ви. Погляньте на нього, як він виглядає, як у нього склалося життя. Найчастіше ті, хто нам колись подобався, викликають тільки здивування, ніж вони взагалі могли підкорити. Новий погляд на колишнього дасть зрозуміти, що ці почуття були всього лише скороминущим захопленням, а життя вберегла від того, хто сьогодні в ваших очах виглядає не кращим чином.


Фото: боюся серйозних відносин

Страх відносин часто пов'язаний і з небажанням випробувати біль розлуки. Коли почуття йдуть, і партнер, який ще вчора клявся в любові кидає заради іншої або тому що так вирішив, зовсім непросто впоратися з відчуттям, що і інший здатний вчинити так само. Але, оберігаючи себе від подібних потрясінь, ви закриваєтеся і від того хорошого, що дарує справжнє кохання.

А може навчитися ставитися до цього, як до чергового досвіду, що дозволяє краще розбиратися в людях, а не як до трагедії. Колишній партнер продовжить шукати свою любов, нічого не побоюючись, а ви приречете себе на самотність і страждання. Чи гідний він цього, рівноцінний це обмін, щоб через нього ви позбавляли себе можливості пізнати щастя ?!


Пам'ятайте, все, що в житті робиться, робиться заради вас і для вас. Тільки через деякий час ви можете це реально оцінити. Тому будьте як незалежний спостерігач, вчіться дивитися на ситуацію з боку, неупереджено і без почуттів. Ви самі все зрозумієте. Всі люди хороші, але у кожного свій шлях на землі, і не всі люди призначені бути разом. Те, що відбувається - це найкраще, що може з нами статися, навіть якщо спочатку здається, що трапилася трагедія і життя втратило сенс.

Топ-5 що робити, якщо боїшся відносин з чоловіком

  • Найлегше пережити будь-які проблеми в особистому житті, коли нічого не чекаєш від чоловіка, а лише насолоджуєшся тим, що він поруч. Вже давно існує програма по плануванню сім'ї, де молодих людей вчать думати і дбати про майбутню дитину, підказуючи, коли ж його краще завести. Але, на жаль, немає курсів, що дозволяють зрозуміти, що відносини з чоловіками, як би вони не завершувалися, не бувають, та й не зобов'язані бути, ідеальними і не потрібно чекати від людини того, що він не здатний дати. Чи не малюйте самі собі картинку вашого чоловіка, це не так. Він такий, який є і ви або приймаєте це, чи ні. Відсутність зайвих вимог до партнера захищає вас від розчарування в ньому.

  • Розтиражовані книгами і фільмами про любов відносини сприймаються як ідеал, але коли стикаєшся з життєвими реаліями, настає розчарування, здатне назавжди позбавити від бажання шукати представника сильної половини людства, який здатний зробити по-справжньому щасливою. Але проблема тут ні в чоловіках, а в тому, що читаючи любовні романи або переглядаючи мелодрами, жінки вимагають від протилежної статі то, що роблять вигадані, найчастіше письменницями, герої. Але вони відображають лише жіноче уявлення і зовсім не схожі на справжніх чоловіків. Тому не потрібно розчарування в одному переносити на всіх, підкріплюючи власні сумніви тим, що справжні чоловіки повинні вести себе виключно, як написано в любовних романах, ви ж не ведете себе, як героїні книг або фільмів про кохання.

Фото: боюся серйозних відносин


  • Проаналізуйте всі страхи, які виникають, як тільки ви уявляєте, що зустрічаєтеся з чоловіком. Що лякає в цьому процесі? Ви не хочете бути обманутою, боїтеся насильства з його боку, що не впораєтеся з жіночими обов'язками, або побоюєтеся насмішок і необгрунтованих претензій, а може просто не готові до нових обов'язків. Подумайте, а чому це повинно статися, він дав привід, настільки грубий, не вихована, не любить вас, бабій або відрізняється зайвою агресивністю. Або у вас склалося враження, що всі навколишні чоловіки такі. Чому з'явилися такі думки, що стало причиною їх виникнення.
  • Потім оцініть, чи здатні дати відсіч тому, хто вас розчарував, зовсім необов'язково фізичний або словесний, ви ж завжди можете піти, розірвавши відносини. Уявіть, як це відбувається. У психології існує прийом, що дозволяє позбутися від страху, переживши його подумки. Коли людина розуміє, як він буде діяти в тій чи іншій негативної для нього ситуації, йому легше сприймати майбутнє. Люди бояться тільки того, що невідомо. Коли ж людина знає, як вчинити в найскладнішій ситуації, в більшості випадків він усвідомлює, що все його страхи надумані. Не дарма ж кажуть, що страху завжди потрібно дивитися в особа .

  • Не відмовляйтеся від особистого щастя. Перестаньте бути жертвою. Вчіться отримувати від життя задоволення. Так часом буває боляче, але невже через бажання уникнути труднощів, потрібно залишатися самотньою.

Любов - це не тільки божевільна пристрасть і бажання весь час бути поруч. Вона вимагає терпіння, вміння йти на компроміс, залізної сили волі і готовності змінюватися в кращий бік. Немає такої проблеми, з якою б не впорався людина, якщо він цього хоче. Боїтеся відносин, подивіться в очі страхам і всупереч усьому почніть їх будувати, так, як мріяли колись. В іншому випадку, поступившись і визнавши поразку, ви так і залишитеся самотні, хоча вам і нема чого втрачати, крім власних кайданів.

Автор: Устабаші Юлія
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкове.

Теги: боюся серйозних відносин


Повернутися до початку розділу Любов і секс
Повернутися до початку розділу Краса і Здоров'я
Чи гідний він цього, рівноцінний це обмін, щоб через нього ви позбавляли себе можливості пізнати щастя ?
Що лякає в цьому процесі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online