Враження від Сочі | Блог Анни Романової

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Друзі, давно обіцяла вам, своїм передплатникам і читачам блогу, розповісти про Сочі і, в першу чергу, поділитися своїми враженнями про це місто. Впевнена, що багато тут побували, а ось для мене ця поїздка на наш південь була першою. Не повірите, але я не була ні в самому Краснодарі, ні на морських курортах цього краю, тому Анапа, Геленджик, Туапсе, Лазаревський, Сочі, Адлер та інші назви, які у всіх на слуху вже багато-багато років, для мене завжди залишалися чимось далеким. Чому? Сама не знаю, складно відповісти на це питання ось так, як то кажуть, в двох словах.

Хоча ні. Чи не літала я на наш південь, мабуть, з основної причини - сервіс, вірніше, його відсутність, як говорили багато. Та й відгуки, якщо почитаєш, то бажання летіти туди відразу випаровується і, як розумієте, зовсім не в напрямку Сочі. Ось і я відкладала знайомство з цим містом до кращих часів. Відсутність сервісу - раз, що лякають ціни - два. В цьому плані я завжди віддавала пріоритет європейським країнам: і комфортніше, і дешевше. Але все це було в минулому.

А реально зацікавилася я відвідуванням Сочі, коли він у всіх був на устах, під час підготовки і проведення Олімпіади. Ось, думаю, пройде вона і треба буде запланувати поїздку. Мене прям розпирає гордість за нашу країну, що Олімпіада пройшла саме у нас

І це був відмінний привід підняти місто і, в общем-то, відродити це курортне напрямок. Адже у нас теж є, що подивитися, і клімат приємний. Головне, щоб все було в пристойному вигляді, тоді і народ на південь потягнеться)) Я вже зробила перший крок і відвідала-таки Сочі в березні 2015 року. Вирішила зустріти свій день народження саме тут, в очікуванні нових яскравих вражень!

Пишу пост через час (трохи більше місяця після повернення), коли вляглися емоції. Зараз я можу тверезо зважити всі плюси і мінуси Сочі. Скажу так: перебуваючи в Сочі, я була дещо розчарована. Чомусь я чекала тут раю неземного!)) Адже в місто вклали зовсім немаленькі суми, відновили його, щось реконструювали, а багато чого побудували з нуля, зокрема, Олімпійські об'єкти, як для змагань, так і для проживання, в тому числі, і сучасні готелі. Місто, дійсно, став повноцінним курортом і може задовольнити запити різних громадян. У Сочі можна відпочити, як бюджетно, так і люксових. Я від багатьох чула: Сочі = дорого. Не згодна. І поясню ще пізніше, чому. А зараз повернуся до своїх вражень.

Чому розчарував? Чекала більшого! Я думала, я ахну Ні, не ахнула. По-перше, живучи в Москві, мене складно чимось здивувати, і це погано. Я вже сама не рада, тому що частенько просто не можу сприймати маленькі міста. Мені не вистачає висоток, широких вулиць, відстаней, багатою інфраструктури. У Сочі було добре, але відчувала я щось не те: нудно і якесь все маленьке. Будинки, сувенірні магазинчики, море ... і все. На жаль, очей звик сприймати більше і горизонт повинен бути далі.

Все чисто, акуратно і свіжо. Місто-то хороший! Розумом я це розуміла і не побачила явних мінусів Сочі. І горезвісний сервіс зовсім не розчарував. Мені тут сподобалося. Дійсно, ні до чого було причепитися. Повернувшись до Москви, я зрозуміла - місто просто не виправдав моїх особистих очікувань, я уявляла собі його інакше і ось сталася нестиковка. А в іншому все добре

Погода, правда, нас не балувала. У першій половині березня температура повітря була в районі 10-12 градусів тепла. Ми і дощик застали, і сильний вітер. В останній день відпочинку потепліло до +15 і було дуже сонячно. Але ввечері, коли сонечко заходить, відчувається різкий перепад температур, стає моторошно холодно і вітер пронизує наскрізь. Не знаю, може, це тільки нам, теплолюбних, не дуже пощастило з погодою, але пару днів я мерзла в Сочі пристойно і куталась в шарфи)) в той час, як деякі взагалі ходили в легких курточках і, здається, зовсім не помічали вітру . Загалом, у кожного свій поріг як чутливості, так і сприйняття температури. Тому цілком може стати, що вам би сподобалася така погода.

А місцеві нам розповіли, що в лютому було тепліше і що вони ходили навіть в футболках і що взагалі на 8 березня погода в останні роки часто підносить їм сюрпризи, буває навіть зі снігом! Сніг нас милував, і взагалі, природно, було набагато тепліше, ніж в Москві, просто виявилося несподівано прохолодно. Ну да ладно, це дрібниці. Найтепліше одягайтеся і все буде добре

Особливо різко я відчула всю цю погодну сочинську прелесть (в хорошому сенсі слова), повернувшись до Москви, де було, звичайно ж, холодніше, де начисто були відсутні яскраві природні фарби у вигляді зелені, синього неба і сліпучого сонця. Сірість, московський зміг і похмурі хмари наводять тугу і якесь занепадницькі настрої. Не дивно, чому у нас так багато похмурі і навіть депресивних людей. Море, чисте небо і яскраве сонце роблять свою невидиме справу, та так, що через тиждень мені знову захотілося в Сочі. Ні, я не полетіла, зате чітко зрозуміла, що я не хочу більше жити в Москві, незважаючи на нудний, динамічний ритм цього класного міста. Тут завжди є, чим зайнятися, тут ніколи нудьгувати, тут всіх справ не переробиш і все не переглянеш навіть за 12 років, скільки я тут живу. Так не хочеться мені більше гонок, не хочу висоток. Все це здорово, звичайно, сучасно, тільки вже не моє. Втомилася я від цього міста ... А ось стара Москва мені подобається: малоповерхова, затишна, з красивою архітектурою, яку можна спостерігати ще й в маленьких містах.

У Сочі цього немає. Зате є море. І зараз мені його хочеться як ніколи. І навіть не тому, щоб плавати. Хочу прокидатися кожен день і бачити у вікно море. Так, хочу великі панорамні французькі вікна, від підлоги до стелі, в квартирі з видом на море. Хочу дихати морем. Хочу гуляти по набережній, хочу бігати вздовж моря. Хочу просто дивитися на море. Це дуже заспокоює, це додає сил, це піднімає настрій.

До речі, сиджу зараз і пишу цей пост в Смоленську, в затишному кафе. Тут теж французькі вікна, тільки за вікном йде сніг, а сьогодні 19 квітня! Замовила гарячого чаю з лимоном, пишу і чекаю поїзд на Москву, де, напевно, сьогодні теж сніг. А в Краснодарі вчора передали +22. Напевно, правда. Напевно, в Сочі також, я не дивилася погоду в інтернеті, але підозрюю, що весна в розпалі, і потихеньку настає літо)) Хочу жити в приємній комфортної зими. А захочеться багато снігу, так поруч Червона Поляна, де мені дуже-дуже сподобалося !!!

Про Поляні я напишу ще окремий пост, як в іншому і про Сочі напишу більше і детальніше в наступний раз. Сьогодні просто захотілося поділитися першими враженнями і подальшими, вже усвідомленими, які проявилися на контрасті з Москвою.

Загалом, захотілося мені пожити в Сочі. Не знаю, втомлюся я від цього міста, не нудьгувати чи ... Те, що буде нудно - напевно, все ж так, тільки ось коли: через рік, два, три? У будь-якому випадку, я б купила квартиру в цьому місті. Зайнялася вже питанням нерухомості і промоніторила пропозиції по Сочі. Ну, а якщо зовсім мені не сподобається, і життя в Сочі швидко набридне, то квартиру адже можна завжди продати або здавати. До речі, а як взагалі з попитом на оренду житла? Якщо мене зараз читають сочінці, дуже б хотілося дізнатися вашу думку, наскільки затребувана оренда.

Залишилося мені знайти мільйонів 5 і можна переїжджати в Сочі :)))))))))) Все одно ж дешевше, ніж в Москві

Друзі, всі, хто мене питав, ну як там в Сочі, чи добре, чи цікаво - моя відповідь: ТАК! Їхати треба, подивіться все самі. Напевно, місто дуже змінився. Мені складно судити, тому що я не бачила, яким він був раніше. Але те, що мені відкрилося, мене все ж порадувало, незважаючи на всі мої завищені очікування. Просто він маленький в порівнянні з Москвою (маю на увазі тільки Центральний Сочі, а не Великий Сочі, який рази в півтора більше Москви!) І робити там особливо нічого, ось і все)) Ходи, дивися на море, дихай їм і влітку плескатися .

Дороги в Сочі відмінні, ціни хороші. Інфраструктура є, кожен зможе знайти розваги до душі:, до якого ми, правда, не дійшли (а він другий в Росії за обсягом після Санкт-Петербурзького), дендрарій - величезний приємний парк, в якому ми на фунікулері дісталися до оглядового майданчика.

Є і цирк, і театр, і, природно, різні спортивні об'єкти.

На набережній, так взагалі, маса розваг: тут вам і лабіринти, і кафе, і магазинчики. Коротше, як і в будь-якому курортному місті. Відпочивати не занудьгуєте, а ось жити - поки не знаю. Ну, кому що треба адже.

У страху великі очі. Але з лабіринту виходять ВСЕ! ;)

Сочі хороший! Підсумую і скажу, що мене привабило тут найбільше. Це море, снігові гори і м'який клімат. Не скрізь зустрінеш таке поєднання природи.

Хочеться моря - будь ласка: милуйся, дихай свіжим морським повітрям в будь-який час року. Хочеться снігу - і знову будь ласка: годину-півтори їзди і ти в засніжених горах (з листопада по травень сезон катання!).

Влітку до ваших послуг піші та велосипедні прогулянки в горах, милуйтеся природою, дихайте, оглядайте водоспади, печери і ущелини. Впевнена, влітку гори нітрохи не поступаються зимових розваг і насолод. А ще сподобалося те, що це Росія, а в місті-то ростуть пальми! Незвично бачити такі тропічні рослини в нашій країні))

А ще рукою подати до Абхазії і Грузії. До речі, в Грузію я лечу в травні, зовсім скоро вже

Наступного разу розповім про саме місто Сочі, в яких місцях ми зупинялися , який сюрприз мене чекав в готелі і що ми встигли подивитися. В один пост все не уміщено, так що, пара-трійка статей вийде точно. До нових зустрічей на сторінках мого блогу, друзі. Тим часом поділіться в коментарях, а які у вас враження від Сочі і взагалі від Краснодарського краю, мені буде дуже цікаво дізнатися.

До речі, хочу також порекомендувати відмінний сервіс, де можна підібрати апартаменти з урахуванням всіх важливих для вас критеріїв. Можна забронювати як кімнату, так і окрему квартиру. За вартістю: дешево, середньо і т.д. Все залежить від ваших особистих переваг. У будь-якому випадку - завжди можна знайти дешевше, ніж в готелі. Подивіться самі, будуть питання по бронюванню - задавайте в коментарях. .

У підготовці самостійного подорожі - Подорожі Вашої Мрії - вам допоможуть наступні сервіси:

Чому?
Чому розчарував?
Те, що буде нудно - напевно, все ж так, тільки ось коли: через рік, два, три?
До речі, а як взагалі з попитом на оренду житла?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online