Ремонт квартири в питаннях: Програми для дизайну інтер'єру та планування ремонту в середовищі Mac OS X.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Останнім часом в Росії все більшого поширення стали отримувати комп'ютери на базі Mac OS X (до речі, «Х» - вимовляється зовсім не як «ікс», а як «десять»). Причиною тому, ймовірно, служить переможний хід спочатку iPod, потім iPhone і слідом за ним iPad (див. → архітектурні програми для iPad ), Яке в підсумку привернуло увагу безпосередньо до самої операційної системи Mac OS. Крім того, далеко в минуле пішли ті часи, коли користувачам продукції Apple доводилося миритися з відсутністю русифікації. Починаючи з Mac OS X Leopard ця операційна система бадьоро і практично без запинок «говорить» по-російськи. І чим більше користувачів даної ОС, тим частіше виникає питання про те, якою програмою під управлінням Mac OS X можна користуватися для складання дизайн-проекту на ремонт квартири або, наприклад, вдома.

Подібних планувальників квартири «під Мак» (в тому числі з функцією 3D-моделювання) не так і багато. Практично всі з них пристосовані або навіть виключно призначені для використання поза професійного середовища, тобто в більшій мірі враховують інтереси рядового користувача, відсутність у нього спеціальної підготовки і знань в галузі архітектури та проектування інтер'єру житлових приміщень в будівництві. Основна частина з них встановлюється безпосередньо на жорсткий диск, деякі працюють в режимі online - користування ними здійснюється за допомогою звичайного браузера, наприклад, штатного Safari і може бути інтерактивним сервісом, наприклад, великої торговельної мережі.

Live Interior 3D

програма Live Interior 3D володіє найбільшим функціонал серед всіх представлених в огляді додатків. Поєднує доступність в розумінні механізмів користування її інструментами і риси, близькі до професійного ПО. Випускається в двох версіях - стандартної і версії Pro. Їх вартість становить USD 49,95 і USD 129,95 відповідно (також доступні в AppStore ). Ви маєте змогу завантажити на сайті виробника пробні версії. Відмінність стандартної версії від версії Pro представлені на спеціальній сторінці .

В рамках програми на досить високому рівні представлений інструментарій для складання 2D-планів, а також їх подальшої візуалізації, в тому числі з використання вбудованих і бібліотек, що підключаються об'єктів, фурнитур і текстур. Автори програми заявляють про повну підтримки Mac OS X Lion. Це означає можливість працювати в повноекранному режимі так, як це реалізовано в ОС з порядковим номером 10.7, а також звертатися до історії редагування файлів, використовуючи вбудовану в операційну систему функцію «Версії». На жаль, програма не підтримує російську мову. В даний час її інтерфейс реалізований англійською, німецькою, французькою та іспанською мовами.

Sweet Home 3D

Друга за популярністю програма - Sweet Home 3D . Завдяки використанню Java вона є кроссплатформенной, тобто її адаптовані версії також можуть бути встановлені на комп'ютерах під управлінням ОС Windows або Linux. Програма поширюється безкоштовно, пропонує підтримку російської мови, нової ОС Mac OS Lion, а також можливість підключення зовнішніх бібліотек фурнітури і об'єктів.

У порівнянні з LiveInterior 3D вона володіє меншим функціоналом і зручністю користування, однак може бути без праці використана для складання нескладних оглядових планів майбутнього ремонту в квартирі.

Home Design Studio Pro NexGen v2

програма Home Design Studio Pro NexGen v2 створена американською компанією і в першу чергу орієнтована на місцевий ринок. Вона має досить великий функціонал по плануванню ремонту в квартирі і будівництва будинку. Може читати поширені в професійному середовищі файли в форматі DWG, а також зберігати проекти з його використанням (корисно при роботі з найманим дизайнером або архітектором). Зі зрозумілих причин програма не русифікована.

Вартість програми становить USD 249,99. На сайті виробника програмного забезпечення не вдалося виявити інформацію про підтримку нової Mac OS X Lion. Можливо, незабаром буде відповідне оновлення ПЗ. Як це випливає з назви, програма дозволяє візуалізувати в режимі 3D складені плани внутрішнього і зовнішнього пристрою. Покупці Amazon досить посередньо оцінили цю програму, присудивши їй в цілому дві з половиною зірки з п'яти можливих.

Програми для інженерного і архітектурного моделювання

До таких програм, в меншій мірі орієнтованим на непідготовленого користувача відносяться:

  • Google ScetchUp - представлена ​​у восьмій версії. Розповсюджується безкоштовно. Існує також версія Про. Її вартість становить USD 495.
  • MacDraft - досить потужний програмний продукт в сфері CAD- і 2D-моделювання, близький за своїм функціоналом до професійного ПО. Поширюється на платній основі. Версія Personal Edition для скачування на сайті виробника коштує USD 116, в AppStore - USD 99,99. Існує також версія Pro. У сфері модного 3D-моделювання компанія Microspot пропонує ще одне спеціалізоване ПО - Interiors (USD 116) або Interiors Pro (USD 225)
  • Замикає наш список програмних продуктів, призначених для архітектурного моделювання, безсумнівний лідер в сфері професійного ПО - ArchiCAD і його версія для Mac . Ця програма, в першу чергу, призначена для професіоналів і вказана тут в якості еталонної записи.

Отже, при підготовці до ремонту ми хотіли рекомендувати вам для початку звернутися до безкоштовній програмі Sweet Home 3D, випробувати його функціонал. У разі необхідності також можна скористатися Google ScetchUp. Якщо ви плануєте всерйоз і надовго зануритися в підготовлення до перебудови вашого житла, найкращим рішенням буде LiveInterior 3D.

У своїй роботі ми також користуємося комп'ютерами Apple. Наприклад, цей огляд був написаний за допомогою дуже корисною Byword, а програмування движка сайту здійснюється в незамінною Coda.

Запрошуємо вас відвідати галерею євроремонту , На сторінках якої можна познайомитися з різними тенденціями в плануванні і оформленні інтер'єрів.

Якщо у вас є питання - пишіть! Постараємося відповісти на них.

Автор: Атрактів Студія ремонтів.

Може виявитися корисним:

Поділитися посиланням на цю сторінку:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online