Зразок довіреності на отримання документів

  1. Форма довіреності на отримання документів
  2. Бланк довіреності на отримання документів
  3. Зразок довіреності на отримання документів від фізичної особи
  4. Важливі дані за способом подачі довіреності

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Коли вам може стати в нагоді довіреність на отримання документів? Така довіреність потрібна тільки тоді, коли ви не можете самостійно забрати потрібні документи. Дії через довірену особу в такому випадку здатні зберегти не тільки час, але і ваші нерви.

Нижче розпишемо всі подробиці про форму і зразку довіреності на отримання документів фізичної особи, і які документи для цього знадобляться.

Форма довіреності на отримання документів

Які бувають довіреності? Згідно з чинним законодавством існують прості доручення, складені в простій письмовій формі, і довіреності, завірені нотаріально.

При цьому довіреності, затверджені нотаріусом, потрібні лише в тих випадках, коли дії, що здійснюються з використанням цієї довіреності, призводять до змін в державних реєстрах або вимагають нотаріального завірення угоди, наприклад, угоди з нерухомістю.

Звідси видно, що просте отримання документів не вимагає нотаріально оформленого доручення і в даному випадку досить простий довіреності в письмовій формі.

Також довіреність на отримання документів не потребує її завіренні за місцем навчання або роботи довірителя. Для того, щоб таке доручення вступила в юридичну законну силу, досить її просто підписати довірителем.

Для того, щоб таке доручення вступила в юридичну законну силу, досить її просто підписати довірителем

Якщо довіреність на отримання документів видається не від імені приватної особи, а від імені організації, вона в обов'язковому порядку завіряється підписом керівника організації, або заступника керівника з наявним у нього правом підпису документів згідно з наказом.

Таке доручення скріплюється гербовою печаткою організації. У разі, коли директор підприємства сам представляє свою організацію, довіреність йому не потрібна, він представляє організацію відповідно до статуту організації без довіреності.

Бланк довіреності на отримання документів

Оформлення довіреності на отримання документів регламентується вмістом ст. 186 Цивільного кодексу Російської Федерації.

Згідно з цим документом, будь-яка довіреність повинна містити дату складання цієї довіреності. Без наявної дати складання довіреність не рахується дійсної.

Крім дати складання, обов'язково вказуються реквізити паспортів як довірителя, так і довіряють особи, а також адрес проживання. У тексті доручення перераховується детальний перелік всіх повноважень, які довіритель надає довіреній особі, вказується термін дії довіреності і ставляться підписи довірителя та довіреної.

У тексті доручення слід вказати, в яких саме організаціях або органах, або у яких саме осіб ви передаєте право отримувати документи від вашого імені вашому довіреній особі.

Допускається робити довіреності на отримання документів відразу на кілька представників. В цьому випадку можна як наділити кожне довірена особа своїм спеціальним колом прав, так і встановити для всіх довірених однакове коло прав на отримання документів.

У тексті доручення допускається вказувати і можливість передоручення. Але при такій формі довіреність обов'язково посвідчується нотаріусом, і крім того, суть такої довіреності в тому, що ви доручаєте вашому довіреній особі право передоручити виконання вашого доручення будь-якій третій особі.

При цьому довірена за основним дорученням особа повинна вас сповістити про таке передоручення. Якщо ж повідомлення ви не отримаєте, то відповідати за дії третьої особи, яка отримала доручення по передоверенной, буде ваш представник за основним дорученням, який передав доручення, але не повідомив про це вас в розумний час.

Довіреність на отримання документів дозволено завіряти у нотаріуса, але це не обов'язкова умова, і воно може бути виконано тільки якщо Ви захочете.

Чи не обов'язковим, але бажаним умовою буде вписати в текст довіреності також місце, в якому вона була отримана.

Де взяти бланк довіреності по отримання документів фізичною особою? У загальному випадку такий бланк можна взяти у нотаріуса, якщо ви все ж таки вирішите зробити нотаріально завірену довіреність, або просто завантажити на цій сторінці.

завантажити бланк

довіреності на отримання документів в форматі .DOC

Для спрощення ваших дій нижче наведений приклад довіреності на отримання документів.

Зразок довіреності на отримання документів від фізичної особи

ДОРУЧЕННЯ

Двадцять перше лютого дві тисячі шістнадцятого року

Місто Москва, Московська область

Я, громадянин Російської Федерації Перламутров Ісаак Рудольфович 28.02.1965 року народження, паспорт 4848 363636, виданий 15 лютого 2010 року відділом УФМС Росії по Московській області, який проживає за адресою: місто Москва, вулиця Архієпископа Іоанна, будинок 13, квартира 13,

ДОВІРЯЮ

громадянину Російської Федерації Петрову Івану Максимовичу 12.06.1993 року народження, паспорт 2424 424242, виданий відділом УФМС Росії по Московській області 14 червня 2010 року, який проживає за адресою: місто Москва, вулиця Старотітаровська, будинок 12, квартира 21,

представляти мої інтереси в ТОВ «МФТІ», що знаходиться за адресою: місто Москва, вулиця М. Дерев'янко, будинок 48, офіс 34 (ІПН 111111111111, свідоцтво про Державну 1111111111111), з правом отримання від мого імені всіх документів, в тому числі довідок, висновків і виписок. Для чого надаю йому право підпису всіх необхідних для виконання цього доручення документів.

Підпис (особистий підпис довіреної особи) Петрова І. М. засвідчую.

Довіреність видана строком на 1 рік. Представник має право передоручити це доручення.

Підпис: (особистий підпис довірителя) Перламутров Ісаак Рудольфович

Важливі дані за способом подачі довіреності

Згідно закону довіритель має право вибору, яким способом довіреність буде подана. Довіритель може доставити довіреність в ту організацію (або фізичній особі, якщо довірена особа буде повідомлятися з фізичною особою), в якій вона буде використовуватися в подальшому.

Прийняло доручення посадова особа або громадянин, якщо ми маємо справу з фіз. особою, може перевірити особу довірителя, яка видала довіреність і при необхідності внести позначки в тексті доручення. Другий спосіб подання довіреності - це її передача з представником. Представник в такому випадку сам подає за місцем довіреність. Для підтвердження своєї особи у довіреної особи повинен бути з собою паспорт. Довіреності від імені юр. особи засвідчуються підписом керівника та скріплюються гербовою печаткою організації.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online