Заява на патент для ІП на 2018 рік бланк: скачати безкоштовно

  1. форма 26.5-1
  2. заповнюємо форму
  3. нульова ставка
  4. порядок подачі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Патентна система оподаткування   - це єдиний спеціальний режим, доступний тільки індивідуальним підприємцям

Патентна система оподаткування - це єдиний спеціальний режим, доступний тільки індивідуальним підприємцям. Найчастіше купити патент виявляється вигідніше, ніж платити податки на інших режимах.

Детальніше:   Патент для ІП на 2018 рік: види діяльності Детальніше: Патент для ІП на 2018 рік: види діяльності

Тим не менш, ми рекомендуємо спочатку за допомогою калькулятора розрахунку патенту порівняти його вартість з податковим навантаженням на ЕНВД або ССО, можливо, у вашому випадку вибір буде не на користь ПСН.

Якщо ви переконалися, що для вас ПСН - це найоптимальніший варіант, то треба подати в інспекцію заяву на отримання патенту, інша його назва - форма 26.5-1.

Зверніть увагу: з 29 вересня 2017 року діє новий бланк заяви на ПСН, затверджений наказом ФНС від 11 липня 2017 р N ММВ-7-3 / 544 @.

форма 26.5-1

Заява на отримання патенту складається з п'яти сторінок:

  • титульна, для повідомлення ідентифікаційних відомостей про фізичну особу та термін дії;
  • назва виду діяльності;
  • інформація про місце ведення бізнесу;
  • відомості про транспортні засоби (при виборі перевезення вантажів і пасажирів);
  • відомості про об'єкти, що використовуються в бізнесі (для здачі в оренду приміщень; роздрібної торгівлі; надання послуг громадського харчування).

Перші дві сторінки заповнюють всі заявники, а сторінки, що містять інформацію про транспорт або про об'єкти торгівлі та громадського харчування, тільки при виборі відповідного напряму бізнесу.

Заява на патент для ІП на 2018 рік бланк: скачати безкоштовно

заповнюємо форму

Розглянемо докладніше, як заповнювати бланк для переходу на ПСН. Заява на патент (зразок заповнення) підготуємо на прикладі підприємця, який планує надавати послуги населенню по ремонту, чищення та фарбування взуття. Заявлений термін діяльності - десять місяців. Оформляти заяву на патент (зразок заповнення) почнемо з титульного листа. Вказуємо реєстраційні дані для ІП на 2018 рік:

  • індивідуальний номер (ІПН);
  • код ИНФС за місцем діяльності;
  • повне ім'я фізичної особи;
  • реєстраційний номер (ІН), вказується тільки якщо свідоцтво про реєстрацію ІП вже видано;
  • повна поштова адреса за пропискою;
  • кількість місяців дії;
  • дата початку роботи;
  • кількість заповнених аркушів.

Лівий нижній блок призначений для підтвердження внесених відомостей, вказівки контактного телефону і дати подачі.

Зверніть увагу: дозвіл не можна оформити відразу на кілька років, максимум - на один календарний рік. Якщо ви хочете отримати річне дозвіл на ПСН, то вкажіть 12 місяців, а термін дії - з першого січня. Після закінчення поточного року доведеться подавати нову заявку.

На наступній сторінці вписуємо повну назву виду діяльності та ідентифікаційний код виду підприємницької діяльності відповідно до Класифікатора. Код складається з шести цифр, щоб його знайти, треба знати номер обраного напрямку бізнесу в статті 346.43 НК РФ, а також код регіону.

Наприклад, порядковий номер ремонту меблів в цьому списку - 02, а код Санкт-Петербурга - 78. Шукаємо ці дані в таблиці класифікатора і знаходимо повний ідентифікаційний код - 027801.

Нижче вказуємо наявність працівників і їх кількість. Останні поля для заповнення на цій сторінці - податкова ставка, в загальному випадку вона дорівнює 6%.

З наступних трьох сторінок вибираємо тільки одну, де вказуємо додаткові відомості:

  • штрих код 0920 7042 - при виборі напрямку організації перевезення вантажів і пасажирів;
  • штрих код 0920 7059 - для роздрібної торгівлі, громадського харчування та оренди;
  • штрих код 0920 7035 - для інших напрямків бізнесу.

У нашому випадку ІП ремонтує взуття в майстерні за адресою, відмінного від прописки. Його і вказуємо в спеціальних полях.

нульова ставка

Звичайна ставка для ПСН - 6%, але в рамках податкових канікул вперше зареєстровані ІП права працювати за нульовою ставкою. Тривалість податкових канікул може досягати двох років, але для того, щоб потрапити під цей пільговий режим, треба відповідати ряду умов:

  • бути зареєстрованим після вступу в силу відповідного регіонального закону;
  • вибрати вид діяльності з тих, що встановлені регіональним законом (кожен суб'єкт РФ встановлює свій обмежений перелік);
  • дотримуватися інші можливі обмеження (за кількістю працівників або одержуваного доходу).

Для зручності оплати податків і страхових внесків радимо відкрити розрахунковий рахунок. Тим більше зараз багато банків пропонують вигідні умови з відкриття та ведення розрахункового рахунку .

порядок подачі

Перейти на ПСН можна відразу при реєстрації ВП. Для цього заповнена форма 26.5-1 подається разом з іншими реєстраційними документами. Однак тут є нюанс, про який знають не всі заявники.

Справа в тому, що патент діє тільки на певній території. До 2015 року такий територією зізнавався суб'єкт РФ (область, край, республіка). При цьому для всіх населених пунктів одного регіону патент коштував однаково, незалежно від того, де підприємець веде бізнес - в обласному центрі, райцентрі чи селі. Зараз же територією дії є муніципальне утворення, за винятком таких напрямків, як автоперевезення і розвозять (розносна) роздрібна торгівля.

Підприємець може працювати по всій Росії, але на облік його ставлять в інспекцію тієї місцевості, де він прописаний. Припустимо, реєстрація в ИФНС відбувається в Рязані, а вести бізнес ІП планує в Московській області. В цьому випадку заявити про перехід на ПСН треба в будь-яку інспекцію муніципального освіти за місцем діяльності, і тільки після того, як буде видано свідоцтво про реєстрацію ІП.

А ось якщо населений пункт реєстрації та діяльності збігається, то патент вам видадуть разом зі свідоцтвом ВП. Вказівка ​​на такий порядок постановки на облік є в НК РФ.

У разі, якщо фізична особа планує з дня його державної реєстрації як ІП здійснювати діяльність в суб'єкті РФ, на території якої така особа перебуває на обліку в податковому органі за місцем проживання, заявка на отримання патенту подається одночасно з документами, що подаються при державній реєстрації. У цьому випадку дія патенту, виданого індивідуальному підприємцеві, починається з дня його держреєстрації. (Зі статті 346.45 НК РФ).

Якщо ж, як в прикладі вище, ви плануєте працювати на ПСН не за місцем прописки, то звернутися в податкову треба не пізніше, ніж за 10 робочих днів до початку передбачуваної роботи. Підготуйте два примірника, на одному інспекція залишить відмітку про прийняття. Варто знати, що у видачі відмовлять, якщо:

  • в заявці вказано напрямок бізнесу, щодо якої ПСН не застосовується;
  • термін дії не відповідає вимогам НК РФ (вказано за межами календарного року, наприклад, з 1 жовтня 2017 року по 1 квітня 2018 року);
  • у ІП є недоїмка по оплаті інших патентів;
  • в поточному році право на спецрежим вже втрачено;
  • в формі 26.5-1 незаповнені обов'язкові поля.

Якщо все в порядку, то дозвіл працювати на ПСН ви отримаєте через 5 робочих днів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online