Готель по кишені

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В Благовєщенськ повертається довготривала оренда житла

В Благовєщенськ повертається довготривала оренда житла

- За це хоч гроші віддавати не так шкода, - молода дівчина крутить в руках ключ. Вона тільки що зняла одну з найдешевших і затребуваних в готелі гостінок: місяць перебування обійшовся їй у вісім тисяч рублів. Настя - випускниця АмГУ, з гуртожитку виселять в кінці червня. Шукати житло дівчина, як і багато її однокурсники, почала ще місяць тому. Однак відповідний варіант все не підвертався: знімати кімнату в квартирі з господарями дівчина не хотіла, а найдешевша гостинка в Благовєщенську коштує не менше 12 тисяч. Про «Мотелі» Настя дізналася випадково: йшла в магазин і побачила вивіску «Довгострокова оренда житла».

- Я спочатку навіть заходити не збиралася. Ну ви ж розумієте, раз готель, то і ціни повинні бути відповідні. Заглянула просто з цікавості, - посміхається дівчина. - А потім на цінники подивилася і зрозуміла: ціни-то, як по місту, навіть трохи нижче. Правда, є свої обмеження. Деяким, напевно, таке не до смаку. Але мені однозначно підходить.

Плюс чи мінус

Умови проживання в готелі дійсно відрізняються від звичайної знімною квартири. По-перше, вас однозначно заселять в чисте і не потребує ремонту житло. По-друге, не потрібно дбати про чистоту сходів і прольотів. Самостійно вкручувати лампи або ремонтувати під'їзд теж не доведеться: в готелі працюють прибиральниці, теслі, сантехніки. Безпека забезпечує пост охорони і камери по периметру будівлі. Але найголовніше - звичайний власник квартири може виселити мешканців в будь-який момент. А тут відносини орендодавця і наймача жорстко регламентує договір.

Правда, він же накладає на орендаря свої зобов'язання. Так, запрошені гості повинні покинути будівлю до одинадцятої вечора. Якщо ж ви все-таки вирішили залишити людину у себе, за ночівлю доведеться викласти 500 рублів. Влаштувати гучну вечірку або включити на повну гучність музику теж не вийде: сусіди мають повне право звернутися до охоронців на вахті, і на наступний день порушнику випишуть штраф і пре-дупреждения. Три порушення - і постояльця виставлять за двері.

- Деякі подібні обмеження сприймають в штики, - зізнається директор «Мотеля» Михайло Телюк, - кажуть: раз ми заплатили за житло, то маємо право жити, як хочеться. Але ж ми зобов'язані забезпечити спокійне проживання всім мешканцям. Зате інші, навпаки, раді: тебе точно не розбудить серед ночі сусід-барабанщик. Чи не доведеться розбиратися з алкоголіком на сходовому майданчику. І ми не заселяє в одну кімнату більше двох осіб (виняток, якщо це сім'я з дитиною). Як показує практика, великі компанії найчастіше заважають іншим постояльцям.

Необхідність попереджати адміністрацію, перш ніж вбити будь-який цвях в стіну, - теж неодмінна умова. Дозвіл постоялець отримає без проблем (якщо тільки цей цвях не зруйнує частину стіни). Жорсткий контроль необхідний для того, щоб квартири залишалися в хорошому стані. До речі, керівництво «Мотеля» потрібно сповіщати і про всіх меблів, яку ви збираєтеся завезти. Це, як нам пояснили, робиться з метою пожежної безпеки.

Сам «Мотель» розташований в мікрорайоні, спочатку автори проекту розраховували, що ним зацікавляться насамперед студенти АмГУ. Однак бажаючих виявилося набагато більше. В основному постояльці - це молоді сім'ї та фахівці.

- Щоб зайняти одну з кімнат, потрібно записуватися в чергу: ми дзвонимо, як тільки приміщення звільняють. На найбільш затребувані і дешеві гостинки чергу зараз більше 30 чоловік, - говорить Михайло Анатолійович. - І, якщо чесно, з кожним днем ​​кількість бажаючих збільшується. Сподіваємося, що ця проблема вирішиться, коли ми побудуємо другу чергу «Мотеля». Однак це станеться не раніше ніж через кілька років.

Анатолій Телюк, співвласник житлового комплексу «Мотель»

Як знизити ціну на знімні квартири

Орендний бізнес з'явився в Благовєщенську майже одночасно з утворенням міста. І до 1917 року тут були популярні прибуткові будинки: будівлі, в яких можна було зняти кімнату на тривалий термін. Спочатку це були прості дерев'яні хати, пізніше - дво- і навіть триповерхові будинки. Жили в них в основному чиновники всіляких рангів і сезонні робітники. Однак зараз орендний бізнес, по суті, знаходиться в руках нелегалів, які не платять податки і встановлюють ціни на власний розсуд. В результаті сьогодні оренда квартир для багатьох жителів Благовєщенська занадто висока. У «Мотелі» зараз встановлені мінімальні ціни: я не можу сказати, що ми маємо якийсь серйозний дохід від цього закладу. По суті, орендної плати вистачає лише на те, щоб покрити витрати. Цей проект не надто вигідний, проте він необхідний місту. Ми б могли знизити ціну ще більше, якщо «Мотель» зробити об'єктом державно-приватного партнерства (поки, на жаль, влада не підтримала наші пропозиції). Якщо орендне житло становитиме близько 30% житлового фонду міста, це дозволить знизити середню ціну на оренду житла в місті. І в кінцевому підсумку - вартість квартир в Благовєщенську.

цифри

215 кімнат розташоване в «Мотелі». 85% з них займають гостинки. Їх вартість - від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (залежить від того, чи є меблі в приміщенні). Решта -однокомнатние і двокімнатні квартири. Найдорожча «двушка» коштує 18 тисяч рублів на місяць.


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online