Благовєщенськ. Правила знімання

  1. Матеріали по темі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чим обертається пошук дешевого орендного житла в столиці Приамур'я

Чим обертається пошук дешевого орендного житла в столиці Приамур'я

Назвати її випадок безпрецедентним або дивним ніяк не можна - практично кожен, хто намагався зняти житло за допомогою ріелторів, стикався з подібним ставленням до клієнтів. Незабаром в Благовєщенську почнеться оксамитовий сезон для агентств нерухомості. У столицю Приамур'я почнуть з'їжджатися абітурієнти, а пізніше і студенти вузів. За якими правилами потрібно шукати орендне житло в Благовєщенську і як не потрапити в руки недобросовісних ріелторів, з'ясовував кореспондент АП.

«Статус» зникає в неділю

Отже, я випускниця вузу. Знімати житло збираюся з подругою: так і дешевше, і веселіше. Відповідно, нам потрібна двокімнатна квартира. Найголовніша умова - коштувати вона повинна якомога менше. Обклавшись газетами, я почала обдзвонювати відповідні варіанти. Вже через півгодини з'ясувалося: самостійно знайти двушку дешевше ніж за 17 тисяч, не вийде. Оголошення з фразами «Не агентство» або «без посередників» рясніли цінниками від 18 до 26 тисяч. Дешевші варіанти пропонували тільки ріелторські фірми. Звести вас з орендодавцем вони погоджувалися тільки після укладення договору. Ціна стандартна - дві тисячі рублів.

Розсудивши, що краще один раз викласти гроші, ніж переплачувати кожен місяць, я переключилася на агентства. І перший справою спробувала додзвонитися ріелторам, які обдурили обратившуюся до нас читательницу. Однак всі зазначені телефони агентства нерухомості «Статус» виявилися недоступні. Я вирішила не здаватися і відправилася до них за вказаною адресою.

- Так вони з'їхали в кінці минулого тижня, а куди - ми не знаємо. Телефонів не залишали, - розвели руками в адміністрації будівлі, де агентство знімало офіс.

Знайти недобросовісних ріелторів нам так і не вдалося. Але ж за договором агентство зобов'язане було підшукувати житло цієї Благовіщенці протягом місяця: вона віддала гроші ріелторам два тижні тому. Тепер жінці доведеться знову викладати дві тисячі рублів за можливість знайти знімну квартиру.

Золоті гори

- Двокімнатна за п'ятнадцять тисяч на місяць? Знайдемо, не переживайте! Ближче до центру? Є звичайно! А хочете трикімнатну за 14 тисяч? Укладемо договір, і отримаєте всі адреси! - дзвінок в чергове агентство нерухомості приніс надію на успіх.

Це була вже шоста або сьома за рахунком компанія. У попередніх мені говорили, що за подібну ціну можна знайти лише розбиту двушку на околиці. Або чесно зізнавалися: за 15 тисяч вони нічого не підберуть. Тому, почувши про двійці в центрі Благовещенська, я понесла кровні редакційні дві тисячі рублів в агентство нерухомості «Ринок житла».

- А точно буде в центрі? І за п'ятнадцять? У нас на більше грошей не вистачить, - благально заглядаю я в очі зустріла мене жінці.

- Давайте ми з вами договір укладемо і будемо вже предметно розмовляти, - відрізає жінка. Я покірно вручаю видані редакцією на експеримент гроші і отримую листочок договору і чек. А трохи пізніше - п'ять контактів. «Подивіться ці варіанти, не підійде - будемо далі шукати».

Обіцяного три роки шукають

Спочатку я дзвоню господарям трикімнатної квартири, які здають її, за словами ріелтора, за 14 тисяч плюс комунальні платежі. «Вчора ще здали, навіщо вам продовжують давати цю адресу?» - втомлено запитують на тому кінці трубки. Наступна квартира знаходиться в районі спічфабрікі. Ціна дійсно п'ятнадцять тисяч, але господарі вимагають окремо оплачувати електроенергію. Можливо, варіант непоганий. Але ж мені обіцяли центр! Залишається три адреси. Одну квартиру можна подивитися через пару годин. Їдемо на Леніна - Політехнічну.

- А чоловік ваш де? - запитує жінка, котра відкрила двері.

- Так ми з подружкою знімати збираємося ... - розводжу руками я.

- Ми відразу говорили: шукаємо тільки сімейну пару, - обурюється жінка. Дивно, я ж теж попереджала ріелтора, що знімати буду з ще однією дівчиною.

Ще одна адреса (на цей раз дійсно недалеко від центру) - непоганий варіант. Однак менше ніж на 16 тисяч рублів на місяць господиня не згодна. Залишається останній варіант: двокімнатна квартира в районі центрального ринку. Але і тут мені нічого не світить: «Квартиру здали».

«Я вам нічого не обіцяла!»

Сповнившись обурення, я знову дзвоню ріелтору.

- З п'яти адрес в двох вже зняли, - обурююся я. - Навіщо ви мені по телефону говорили, що є варіанти?

- Вас тут по 50 чоловік в день дзвонить, я що, всіх пам'ятати повинна? І взагалі, про ціни в договорі нічого не написано, я нічого такого не обіцяла. А я з тобою саме за договором працюю. І взагалі, я не зрозуміла, ти чому сьогодні мені звітуєш? Сьогодні мені не треба, завтра подзвониш і відзвітувати! - відверто по-хамськи каже вона у відповідь. Потім на середині розмови починає говорити в інший телефон. Я терпляче чекаю своєї черги. - А квартиру в центрі не здали, телефонуй їм знову. Я точно знаю, навіть краще, ніж господиня.

(Довелося дзвонити вдруге і слухати тихо звереющем власника, що квартиру вони дійсно здали, а ріелтори дістали їх уже остаточно.)

У підсумку мені наказують (по-іншому і не скажеш) зателефонувати завтра. На наступний день пропонують ще два варіанти і відразу попереджають: «Поки що це все, що є». Я сподіваюся на останній шанс, але одна квартира виявляється занадто далеко - майже в Астрахановке, а другу вже встигли зняти.

У підсумку мрія про двокімнатну квартиру за 15 тисяч так і залишилася поза зоною досяжності.

PS Я не можу сказати, що агентство, з яким працювала я, було «конторою шахраїв». Вони не розчинилися через день після укладення договору, та й більша частина наданих адрес виявилися дійсними. Хамство, «тикання» і кидання трубок можна з натяжкою віднести до стилю роботи ріелтора. Але, може бути, варто було чесно зізнатися потенційному клієнту, що знайти шукане за таку суму не вийде і відразу окреслити реальні варіанти? Тоді і випускниця, вперше спробувавши самостійно зняти житло, не відчувала б себе обдуреною черговий ріелторської фірмою і знала, на що їй розраховувати при оренді житла.

ДО РЕЧІ

Про що потрібно пам'ятати, знімаючи житло

- Якщо вам сподобалася квартира, перш ніж віддавати гроші орендарю, необхідно виконати кілька пунктів, - коментує менеджер агентства нерухомості «Регіон» Тетяна Іванова.

- Переглянути всі документи орендодавця (свідоцтво про держреєстрацію права власності, договір купівлі-продажу, приватизації або свідоцтво про спадщину). Найбезпечніше укладати договір оренди з власником квартири або в його присутності. В іншому випадку необхідна нотаріально завірена довіреність на право підписання договору найму.

- Якщо у квартири кілька власників, необхідно отримати їх письмову згоду.

- Перевірте технічний паспорт квартири, відзначте, чи була проведена перепланування.

- Зафіксуйте все несправності побутової техніки, відзначте стан меблів.

- З'ясуйте, чи не знаходиться квартира в заставі або під арештом. Отримати цю інформацію можна в управлінні федеральної реєстраційної служби. Вартість довідки - 100 рублів.

Сьогодні все більше людей вважають за краще укладати договори найму. Вартість послуги - близько тисячі рублів. Таким чином власник квартири страхує себе від можливих збитків (затопили сусідів, зламали двері), а квартиронаймач буде впевнений, що його не попросять з'їхати раніше терміну.

СКІЛЬКИ КОШТУЄ ЗНЯТИ ЖИТЛО У Благовєщенську

5-8 тисяч рублів - кімната в квартирі

12-15 тисяч рублів - гостинка

13-17 тисяч рублів - однокімнатна квартира

16-23 тисячі рублів - двокімнатна квартира

Ціни залежать від району, в якому розташована квартира, наявності меблів і побутової техніки. До речі, з першого липня ріелтори прогнозують зростання цін приблизно на одну-дві тисячі рублів.

Найважче орендувати житло сім'ям з маленькими дітьми і людям з тваринами. Квартира для сім'ї з дитиною обійдеться в середньому на дві тисячі дорожче за середню ціну. А власники кішок і собак можуть не розраховувати на житло з хорошим ремонтом.

цифри

200 з невеликим ріелторських організацій (в тому числі ІП) зареєстровані в Благовєщенську. З них 70 компаній регулярно дають рекламу в ЗМІ і активно працюють з клієнтами. І тільки 11 агентств нерухомості складаються в Гільдії ріелторів Приамур'я.


Матеріали по темі

Жителі Вільного переїжджають в приватний сектор, щоб заробити на оренді квартир 18.09.2018, 8:07 Піддали газу: з приходом газовиків Вільний обігнав Благовєщенськ за цінами на оренду житла 16.05.2017, 7:45 У Благовєщенську стало вигідніше здавати квартири в оренду 07.02.2017, 7:19 Експерти: здача в оренду нової квартири в Благовєщенську окупить її покупку через 12 років 24.11.2016, 17:35 У Благовєщенську зростає попит на оренду елітного житла 27.08.2016, 13:05 Шахраї з Якутії заробляли на повторній здачі орендованих квартир в Благовєщенську 18.08.2016, 10:13 Космічна оренда: як змінився амурський ринок нерухомості з приходом великих компаній 21.07.2016, 7:27 Оренда поступилася місцем іпотеці. Інфографіка АП 01.02.2016, 11:05 У Благовєщенську встановилися безпрецедентно низькі ціни на оренду житла 18.11.2015, 7:55 Рай для квартиранта: оренда житла в Благовєщенську дешевшає 10.04.2015, 8:41 Перше соціальне орендне житло в Росії буде побудовано для космодрому Східний 20.09.2014, 20:40

показати ще

Ближче до центру?
А хочете трикімнатну за 14 тисяч?
А точно буде в центрі?
І за п'ятнадцять?
«Вчора ще здали, навіщо вам продовжують давати цю адресу?
А чоловік ваш де?
Навіщо ви мені по телефону говорили, що є варіанти?
Вас тут по 50 чоловік в день дзвонить, я що, всіх пам'ятати повинна?
І взагалі, я не зрозуміла, ти чому сьогодні мені звітуєш?
Але, може бути, варто було чесно зізнатися потенційному клієнту, що знайти шукане за таку суму не вийде і відразу окреслити реальні варіанти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online