Бізнес план автомийки з розрахунками. Огляд ідеї і розвитку.

  1. Бізнес план автомийки з розрахунками. Огляд ідеї і розвитку. Пил, бруд і різна хімія на дорозі згубно...
  2. документи
  3. Вибір місця і приміщення
  4. устаткування
  5. персонал
  6. Перелік послуг
  7. Реклама
  8. Скільки коштує відкрити бізнес на автомийці?
  9. Бізнес план автомийки з розрахунками. Огляд ідеї і розвитку.
  10. формат бізнесу
  11. документи
  12. Вибір місця і приміщення
  13. устаткування
  14. персонал
  15. Перелік послуг
  16. Реклама
  17. Скільки коштує відкрити бізнес на автомийці?
  18. Бізнес план автомийки з розрахунками. Огляд ідеї і розвитку.
  19. формат бізнесу
  20. документи
  21. Вибір місця і приміщення
  22. устаткування
  23. персонал
  24. Перелік послуг
  25. Реклама
  26. Скільки коштує відкрити бізнес на автомийці?

Бізнес план автомийки з розрахунками. Огляд ідеї і розвитку.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Пил, бруд і різна хімія на дорозі згубно впливають на кузов автомобіля в зв'язку, з чим його потрібно постійно мити інакше машина почне іржавіти, і тоді потрібно буде вже звертатися до фахівців з кузовного ремонту. У маленьких містах і селах звичайна практика - це ручна мийка авто з відром і ганчіркою. Зовсім протилежна ситуація складається у великих містах, де у людей немає можливості і часу цим займатися, виходячи з цього відкриті автомийки актуально саме там.

Кожен власник автомобіля у великому місті рано чи пізно стикається з послугами автомийки. Говорити про популярність даної послуги немає ніякого сенсу, так як кількість автомобілів з кожним роком збільшується, і попит на цю послугу постійно зростає.

формат бізнесу

Зміст статті

Перед тим, як відкрити автомийку з нуля вам потрібно буде вибрати один з форматів роботи в цій ніші. Найбільш популярними є чотири формату.

  1. Ручні стаціонарні автомийки. Їх більшість, вони представляють собою невеликі бокси з встановленим обладнанням, а сам процес мийки проводитися працівником станції. Недорогий і ефективний варіант старту бізнесу, правда, можуть виникнути деякі складності з підбором персоналу.
  2. Портальні мийки. Це другий за популярністю варіант ведення бізнесу. У боксі встановлюється автоматична система з подачею води і миючих засобів, а спеціальні крутяться елементи забезпечують чистку кузова автомобіля. Характеризуються високою пропускною спроможністю. З мінусів - висока вартість обладнання.
  3. Автомийки самообслуговування. Цей формат вимагає також значних фінансових вкладень, оскільки обладнання зовсім не дешеве. При такому форматі ведення бізнесу, клієнт сам своїми руками миє автомобіль за допомогою спеціальних пристосувань.
  4. Мобільні рішення. Це ще один варіант організації малого бізнесу на автомийці. Він являє собою наступне: у вантажний автомобіль, наприклад газель, монтується відра з подачею води і чистячих засобів, і ви самі виїжджаєте до клієнта додому, щоб почистити його автомобіль. Це найменш популярний варіант цього бізнесу, але все ж частина підприємців працює в цьому форматі і цілком задоволені.

Який з цих форматів вибрати, щоб почати свій бізнес на автомийці вирішувати вам. Далі ми будемо розглядати варіант відкриття в форматі першого варіанту а саме ручного миття авто в боксі, так як він найбільш популярний і може при бажанні працювати і в невеликих містах.

документи

Одним з перших питань, які цікавлять починаючого підприємця, є саме те, які документи потрібні для відкриття автомийки. Ми постараємося розібратися в цьому питанні.

Ось список основних дозволів і документів, які вам потрібно буде отримати.

  • відкрити ВП.
  • вказати КВЕД на діяльність. Для Росії це - Код КОАТУУ 74.70.2 - Чистка та прибирання транспортних засобів. Для України - 45.20.
  • отримати дозвіл на ведення бізнесу в приміщенні від СЕС і пожежної служби. Це найбільш складний етап оформлення дозволів.
  • обладнання та чистячі засоби повинні бути сертифіковані.
  • оформити на роботу співробітників вашої мийки.

Це основні документи. Для того щоб більш детально розібратися в цьому питанні ви можете звернутися до юристів, які допоможуть правильно скласти всі договори і дозвільні папери.

Вибір місця і приміщення

В першу чергу, вам потрібно буде ретельно підійти до питання вибору місця і приміщення. Орієнтуйтеся і розглядайте лише ті місця, де проходять центральні дороги, тобто існує постійний потік машин. Також, зверніть увагу на зручність під'їзду і паркування.

Якщо відповідати на питання, де ж краще відкрити автомийку, то можна порадити наступні місця: при в'їзді в місто, біля СТО та АЗС, на жвавих дорогах, біля бізнес центрів або ж в густонаселеному спальному районі.

Найбільш часто підшукують приміщення у вигляді боксів, гаражів або окремо розташованих будівель, до яких є хороший під'їзд.

Так як ми розглядаємо бізнес план автомийки в форматі ручного миття машин, тому підбираючи приміщення, обов'язково потрібно розраховувати на те, щоб можна було одночасно виробляти чистку кілька клієнтських машин.

Так, наприклад, необхідна площа для організації мийки на два поста близько 90 кв.м. Якщо ви плануєте розвивати свій бізнес, то розглядайте варіанти на п'ять мийних місць.

До приміщення повинні бути підведені всі комунікації: водопровід з хорошим тиском, каналізація, електрика, вентиляція та опалення.

Вам також, потрібно буде організувати систему очищення води, яка буде стікати в спеціальні відсіки.

Оренда готового бізнесу на автомийці буде коштувати вам близько $ 1000 за невелике приміщення на 2 робочих станції з оформленими документами і підведеними усіма комунікаціями.

Якщо дозволяє бюджет то можна   відкрити хімчистку салонів автомобілів Якщо дозволяє бюджет то можна відкрити хімчистку салонів автомобілів . Така послуга буде особливо актуальною і легко приживеться на вже розкручені автомийці. Всі деталі про цей бізнес можете почитати за посиланням.

устаткування

Наступним важливим кроком є ​​вибір обладнання. До цього моменту найкраще підійти дуже педантично, щоб потім не платити двічі або не витрачати час і гроші на постійні ремонти. Автомийка як бізнес має бути обладнана імпортними апаратами для подачі води, хорошими миючими засобами та іншим. Давайте ж більш детально розберемо, що ж вам буде потрібно, щоб відкрити автомийку в своєму місті.

До основного обладнання можна віднести:

  • апарат високого тиску, для ручного миття машин - від $ 900 і вище
  • миючий пилосос - від $ 500
  • обладнання для підігріву води - від $ 400 і вище
  • пилосос-хімчистка - від $ 200
  • компресор - від $ 400
  • апарат рециркуляції - біля $ 2000
  • якісна автохімія - стартовий набір близько $ 600

Якщо ви плануєте крім послуг мийки додатково надавати послуги шиномонтажу, то вам доведеться закупити ще і потрібне для цього обладнання.

Є варіант купити готові рішення, наприклад:

  • портальна автомийка - суть полягає в тому, що при переїзді автомобіля всередині «порталу» (конструкції у вигляді літери «П») оснащеного різними щітками, яка чистить машину з усіх боків;
  • тунельна - схожа на попередній варіант, але тут використовується тунель з щіток;

Ці два варіанти працюють в автоматичному режимі.

персонал

До цього питання, теж варто підійти дуже серйозно, так як від рівня обслуговування залежить ваша майбутня прибуток.

Перші тижні роботи мийки регулярно перевіряйте, чи задоволені клієнти рівнем обслуговування, якщо існують якісь проблеми, то обов'язково намагайтеся їх усунути.

В якості системи заохочення для співробітників можете видавати премії або ж ставити їх працювати за відсоток від прибутку.

Спільно з автомийкою можна запустити власний сервіс по відновленню акумуляторів для автомобілів Спільно з автомийкою можна запустити власний сервіс по відновленню акумуляторів для автомобілів. Всі деталі читайте на засланні наведеною вище. Нормальний бізнес, особливо під час кризи. Всі деталі тут - http://biznes-club.com/biznes-idei/biznes-ideya-servis-po-vosstanovleniyu-akkumulyatorov-dlya-avtomobilej.html .

Перелік послуг

Вам потрібно буде визначитися з переліком послуг, що надаються. Цей бізнес план відкриття автомийки буде включати наступні види послуг.

  • мийка кузова авто;
  • чистка двигуна;
  • полірування кузова;
  • хімчистка салону і інші клінінг послуги для авто.

Якщо у вас є інші ідеї з надання додаткових послуг, то їх потрібно включити в список і складати видаткову частину на обладнання та персонал вже з повного списку.

Реклама

Відкрити автомийку недостатньо, її потрібно ще й рекламувати. Використання всіх видів реклами, може значно підвищити кількість клієнтів. Але хотілося б згадати про таких видах реклами, як бонуси. Якщо ви будете утримувати клієнтів різними знижками, наприклад, кожна десята процедура безкоштовно, або ж система наростаючою знижки для постійних клієнтів, то такого роду методи ефективно діють в цьому бізнесі і люди будуть самі вас рекламувати.

Скільки коштує відкрити бізнес на автомийці?

Тут дати відповідь на це питання однозначно не можна, так як ціни на обладнання постійно змінюються, оренда різних приміщень в різних містах, може відрізнятися в рази.

Давайте розглянемо більш детально, скільки потрібно грошей вкласти на початковому етапі.

Стартові витрати:

  • ремонт приміщення - вартість від $ 10000
  • покупка обладнання - $ 8000 - $ 10000
  • рекламна вивіска - $ 200
  • оформлення документів - $ 350 - $ 400

Щомісячні витрати:

  • оренда приміщення - $ 1500.
  • оплата комунальних послуг - $ 1000.
  • податки - $ 200
  • заробітна плата працівникам - $ 1000.
  • реклама - $ 150
  • витрати на чистячі матеріали - $ 300

Це ми поділилися з вами базовими розрахунками. Вам потрібно буде пройтися по всіх цих пунктах, і прорахувати всі під свою ситуацію підставивши свої значення за рівнем вкладень.

Так як автомийка частково є сезонним бізнесом, то можна виділити найбільш хороші періоди - це весна і осінь, або дощове літо. Особливий наплив клієнтів відбувається в той час, коли люди повертаються з роботи або їдуть на роботу, після 17:00, а також з ранку.

Тепер давайте трохи поговоримо про доходи. Припустимо, що один мийний пост буде обслуговувати близько 20 машин щодня. Оскільки ми робить розрахунок для мийки на два робочих місця, то в день ви ваш сервіс буде обслуговувати близько 40 машин. Середній чек, який клієнти виплачую на мийці - близько $ 6 - $ 7. Таким чином, за день ви можете заробити близько $ 240. В місяць це близько $ 6240 (за умови, що ви не будете працювати в неділю). Якщо відняти щомісячні витрати - $ 4150, то отримаємо чистий прибуток $ 2090.

Окупність бізнесу 1 - 1,5 року. Вигідний чи це бізнес чи ні, вирішувати вам, але ми розраховували за умови непоганий завантаженості. Але якщо конкуренція не велика, то це цілком реальні значення.

Висновки. Відкриття автомийки - це складний бізнес: оформлення документів, вкладення в ремонт і обладнання, а також високий рівень конкуренції. Але він дуже прибутковий і тому приваблює багатьох підприємців.

Є чим поділитися з приводу цього бізнесу? Чекаємо відгуків з вашим досвідом роботи в цьому напрямку нижче.

Бізнес план автомийки з розрахунками. Огляд ідеї і розвитку.

Пил, бруд і різна хімія на дорозі згубно впливають на кузов автомобіля в зв'язку, з чим його потрібно постійно мити інакше машина почне іржавіти, і тоді потрібно буде вже звертатися до фахівців з кузовного ремонту. У маленьких містах і селах звичайна практика - це ручна мийка авто з відром і ганчіркою. Зовсім протилежна ситуація складається у великих містах, де у людей немає можливості і часу цим займатися, виходячи з цього відкриті автомийки актуально саме там.

Кожен власник автомобіля у великому місті рано чи пізно стикається з послугами автомийки. Говорити про популярність даної послуги немає ніякого сенсу, так як кількість автомобілів з кожним роком збільшується, і попит на цю послугу постійно зростає.

формат бізнесу

Зміст статті

Перед тим, як відкрити автомийку з нуля вам потрібно буде вибрати один з форматів роботи в цій ніші. Найбільш популярними є чотири формату.

  1. Ручні стаціонарні автомийки. Їх більшість, вони представляють собою невеликі бокси з встановленим обладнанням, а сам процес мийки проводитися працівником станції. Недорогий і ефективний варіант старту бізнесу, правда, можуть виникнути деякі складності з підбором персоналу.
  2. Портальні мийки. Це другий за популярністю варіант ведення бізнесу. У боксі встановлюється автоматична система з подачею води і миючих засобів, а спеціальні крутяться елементи забезпечують чистку кузова автомобіля. Характеризуються високою пропускною спроможністю. З мінусів - висока вартість обладнання.
  3. Автомийки самообслуговування. Цей формат вимагає також значних фінансових вкладень, оскільки обладнання зовсім не дешеве. При такому форматі ведення бізнесу, клієнт сам своїми руками миє автомобіль за допомогою спеціальних пристосувань.
  4. Мобільні рішення. Це ще один варіант організації малого бізнесу на автомийці. Він являє собою наступне: у вантажний автомобіль, наприклад газель, монтується відра з подачею води і чистячих засобів, і ви самі виїжджаєте до клієнта додому, щоб почистити його автомобіль. Це найменш популярний варіант цього бізнесу, але все ж частина підприємців працює в цьому форматі і цілком задоволені.

Який з цих форматів вибрати, щоб почати свій бізнес на автомийці вирішувати вам. Далі ми будемо розглядати варіант відкриття в форматі першого варіанту а саме ручного миття авто в боксі, так як він найбільш популярний і може при бажанні працювати і в невеликих містах.

документи

Одним з перших питань, які цікавлять починаючого підприємця, є саме те, які документи потрібні для відкриття автомийки. Ми постараємося розібратися в цьому питанні.

Ось список основних дозволів і документів, які вам потрібно буде отримати.

  • відкрити ВП.
  • вказати КВЕД на діяльність. Для Росії це - Код КОАТУУ 74.70.2 - Чистка та прибирання транспортних засобів. Для України - 45.20.
  • отримати дозвіл на ведення бізнесу в приміщенні від СЕС і пожежної служби. Це найбільш складний етап оформлення дозволів.
  • обладнання та чистячі засоби повинні бути сертифіковані.
  • оформити на роботу співробітників вашої мийки.

Це основні документи. Для того щоб більш детально розібратися в цьому питанні ви можете звернутися до юристів, які допоможуть правильно скласти всі договори і дозвільні папери.

Вибір місця і приміщення

В першу чергу, вам потрібно буде ретельно підійти до питання вибору місця і приміщення. Орієнтуйтеся і розглядайте лише ті місця, де проходять центральні дороги, тобто існує постійний потік машин. Також, зверніть увагу на зручність під'їзду і паркування.

Якщо відповідати на питання, де ж краще відкрити автомийку, то можна порадити наступні місця: при в'їзді в місто, біля СТО та АЗС, на жвавих дорогах, біля бізнес центрів або ж в густонаселеному спальному районі.

Найбільш часто підшукують приміщення у вигляді боксів, гаражів або окремо розташованих будівель, до яких є хороший під'їзд.

Так як ми розглядаємо бізнес план автомийки в форматі ручного миття машин, тому підбираючи приміщення, обов'язково потрібно розраховувати на те, щоб можна було одночасно виробляти чистку кілька клієнтських машин.

Так, наприклад, необхідна площа для організації мийки на два поста близько 90 кв.м. Якщо ви плануєте розвивати свій бізнес, то розглядайте варіанти на п'ять мийних місць.

До приміщення повинні бути підведені всі комунікації: водопровід з хорошим тиском, каналізація, електрика, вентиляція та опалення.

Вам також, потрібно буде організувати систему очищення води, яка буде стікати в спеціальні відсіки.

Оренда готового бізнесу на автомийці буде коштувати вам близько $ 1000 за невелике приміщення на 2 робочих станції з оформленими документами і підведеними усіма комунікаціями.

Якщо дозволяє бюджет то можна   відкрити хімчистку салонів автомобілів Якщо дозволяє бюджет то можна відкрити хімчистку салонів автомобілів . Така послуга буде особливо актуальною і легко приживеться на вже розкручені автомийці. Всі деталі про цей бізнес можете почитати за посиланням.

устаткування

Наступним важливим кроком є ​​вибір обладнання. До цього моменту найкраще підійти дуже педантично, щоб потім не платити двічі або не витрачати час і гроші на постійні ремонти. Автомийка як бізнес має бути обладнана імпортними апаратами для подачі води, хорошими миючими засобами та іншим. Давайте ж більш детально розберемо, що ж вам буде потрібно, щоб відкрити автомийку в своєму місті.

До основного обладнання можна віднести:

  • апарат високого тиску, для ручного миття машин - від $ 900 і вище
  • миючий пилосос - від $ 500
  • обладнання для підігріву води - від $ 400 і вище
  • пилосос-хімчистка - від $ 200
  • компресор - від $ 400
  • апарат рециркуляції - біля $ 2000
  • якісна автохімія - стартовий набір близько $ 600

Якщо ви плануєте крім послуг мийки додатково надавати послуги шиномонтажу, то вам доведеться закупити ще і потрібне для цього обладнання.

Є варіант купити готові рішення, наприклад:

  • портальна автомийка - суть полягає в тому, що при переїзді автомобіля всередині «порталу» (конструкції у вигляді літери «П») оснащеного різними щітками, яка чистить машину з усіх боків;
  • тунельна - схожа на попередній варіант, але тут використовується тунель з щіток;

Ці два варіанти працюють в автоматичному режимі.

персонал

До цього питання, теж варто підійти дуже серйозно, так як від рівня обслуговування залежить ваша майбутня прибуток.

Перші тижні роботи мийки регулярно перевіряйте, чи задоволені клієнти рівнем обслуговування, якщо існують якісь проблеми, то обов'язково намагайтеся їх усунути.

В якості системи заохочення для співробітників можете видавати премії або ж ставити їх працювати за відсоток від прибутку.

Спільно з автомийкою можна запустити власний сервіс по відновленню акумуляторів для автомобілів Спільно з автомийкою можна запустити власний сервіс по відновленню акумуляторів для автомобілів. Всі деталі читайте на засланні наведеною вище. Нормальний бізнес, особливо під час кризи. Всі деталі тут - http://biznes-club.com/biznes-idei/biznes-ideya-servis-po-vosstanovleniyu-akkumulyatorov-dlya-avtomobilej.html .

Перелік послуг

Вам потрібно буде визначитися з переліком послуг, що надаються. Цей бізнес план відкриття автомийки буде включати наступні види послуг.

  • мийка кузова авто;
  • чистка двигуна;
  • полірування кузова;
  • хімчистка салону і інші клінінг послуги для авто.

Якщо у вас є інші ідеї з надання додаткових послуг, то їх потрібно включити в список і складати видаткову частину на обладнання та персонал вже з повного списку.

Реклама

Відкрити автомийку недостатньо, її потрібно ще й рекламувати. Використання всіх видів реклами, може значно підвищити кількість клієнтів. Але хотілося б згадати про таких видах реклами, як бонуси. Якщо ви будете утримувати клієнтів різними знижками, наприклад, кожна десята процедура безкоштовно, або ж система наростаючою знижки для постійних клієнтів, то такого роду методи ефективно діють в цьому бізнесі і люди будуть самі вас рекламувати.

Скільки коштує відкрити бізнес на автомийці?

Тут дати відповідь на це питання однозначно не можна, так як ціни на обладнання постійно змінюються, оренда різних приміщень в різних містах, може відрізнятися в рази.

Давайте розглянемо більш детально, скільки потрібно грошей вкласти на початковому етапі.

Стартові витрати:

  • ремонт приміщення - вартість від $ 10000
  • покупка обладнання - $ 8000 - $ 10000
  • рекламна вивіска - $ 200
  • оформлення документів - $ 350 - $ 400

Щомісячні витрати:

  • оренда приміщення - $ 1500.
  • оплата комунальних послуг - $ 1000.
  • податки - $ 200
  • заробітна плата працівникам - $ 1000.
  • реклама - $ 150
  • витрати на чистячі матеріали - $ 300

Це ми поділилися з вами базовими розрахунками. Вам потрібно буде пройтися по всіх цих пунктах, і прорахувати всі під свою ситуацію підставивши свої значення за рівнем вкладень.

Так як автомийка частково є сезонним бізнесом, то можна виділити найбільш хороші періоди - це весна і осінь, або дощове літо. Особливий наплив клієнтів відбувається в той час, коли люди повертаються з роботи або їдуть на роботу, після 17:00, а також з ранку.

Тепер давайте трохи поговоримо про доходи. Припустимо, що один мийний пост буде обслуговувати близько 20 машин щодня. Оскільки ми робить розрахунок для мийки на два робочих місця, то в день ви ваш сервіс буде обслуговувати близько 40 машин. Середній чек, який клієнти виплачую на мийці - близько $ 6 - $ 7. Таким чином, за день ви можете заробити близько $ 240. В місяць це близько $ 6240 (за умови, що ви не будете працювати в неділю). Якщо відняти щомісячні витрати - $ 4150, то отримаємо чистий прибуток $ 2090.

Окупність бізнесу 1 - 1,5 року. Вигідний чи це бізнес чи ні, вирішувати вам, але ми розраховували за умови непоганий завантаженості. Але якщо конкуренція не велика, то це цілком реальні значення.

Висновки. Відкриття автомийки - це складний бізнес: оформлення документів, вкладення в ремонт і обладнання, а також високий рівень конкуренції. Але він дуже прибутковий і тому приваблює багатьох підприємців.

Є чим поділитися з приводу цього бізнесу? Чекаємо відгуків з вашим досвідом роботи в цьому напрямку нижче.

Бізнес план автомийки з розрахунками. Огляд ідеї і розвитку.

Пил, бруд і різна хімія на дорозі згубно впливають на кузов автомобіля в зв'язку, з чим його потрібно постійно мити інакше машина почне іржавіти, і тоді потрібно буде вже звертатися до фахівців з кузовного ремонту. У маленьких містах і селах звичайна практика - це ручна мийка авто з відром і ганчіркою. Зовсім протилежна ситуація складається у великих містах, де у людей немає можливості і часу цим займатися, виходячи з цього відкриті автомийки актуально саме там.

Кожен власник автомобіля у великому місті рано чи пізно стикається з послугами автомийки. Говорити про популярність даної послуги немає ніякого сенсу, так як кількість автомобілів з кожним роком збільшується, і попит на цю послугу постійно зростає.

формат бізнесу

Зміст статті

Перед тим, як відкрити автомийку з нуля вам потрібно буде вибрати один з форматів роботи в цій ніші. Найбільш популярними є чотири формату.

  1. Ручні стаціонарні автомийки. Їх більшість, вони представляють собою невеликі бокси з встановленим обладнанням, а сам процес мийки проводитися працівником станції. Недорогий і ефективний варіант старту бізнесу, правда, можуть виникнути деякі складності з підбором персоналу.
  2. Портальні мийки. Це другий за популярністю варіант ведення бізнесу. У боксі встановлюється автоматична система з подачею води і миючих засобів, а спеціальні крутяться елементи забезпечують чистку кузова автомобіля. Характеризуються високою пропускною спроможністю. З мінусів - висока вартість обладнання.
  3. Автомийки самообслуговування. Цей формат вимагає також значних фінансових вкладень, оскільки обладнання зовсім не дешеве. При такому форматі ведення бізнесу, клієнт сам своїми руками миє автомобіль за допомогою спеціальних пристосувань.
  4. Мобільні рішення. Це ще один варіант організації малого бізнесу на автомийці. Він являє собою наступне: у вантажний автомобіль, наприклад газель, монтується відра з подачею води і чистячих засобів, і ви самі виїжджаєте до клієнта додому, щоб почистити його автомобіль. Це найменш популярний варіант цього бізнесу, але все ж частина підприємців працює в цьому форматі і цілком задоволені.

Який з цих форматів вибрати, щоб почати свій бізнес на автомийці вирішувати вам. Далі ми будемо розглядати варіант відкриття в форматі першого варіанту а саме ручного миття авто в боксі, так як він найбільш популярний і може при бажанні працювати і в невеликих містах.

документи

Одним з перших питань, які цікавлять починаючого підприємця, є саме те, які документи потрібні для відкриття автомийки. Ми постараємося розібратися в цьому питанні.

Ось список основних дозволів і документів, які вам потрібно буде отримати.

  • відкрити ВП.
  • вказати КВЕД на діяльність. Для Росії це - Код КОАТУУ 74.70.2 - Чистка та прибирання транспортних засобів. Для України - 45.20.
  • отримати дозвіл на ведення бізнесу в приміщенні від СЕС і пожежної служби. Це найбільш складний етап оформлення дозволів.
  • обладнання та чистячі засоби повинні бути сертифіковані.
  • оформити на роботу співробітників вашої мийки.

Це основні документи. Для того щоб більш детально розібратися в цьому питанні ви можете звернутися до юристів, які допоможуть правильно скласти всі договори і дозвільні папери.

Вибір місця і приміщення

В першу чергу, вам потрібно буде ретельно підійти до питання вибору місця і приміщення. Орієнтуйтеся і розглядайте лише ті місця, де проходять центральні дороги, тобто існує постійний потік машин. Також, зверніть увагу на зручність під'їзду і паркування.

Якщо відповідати на питання, де ж краще відкрити автомийку, то можна порадити наступні місця: при в'їзді в місто, біля СТО та АЗС, на жвавих дорогах, біля бізнес центрів або ж в густонаселеному спальному районі.

Найбільш часто підшукують приміщення у вигляді боксів, гаражів або окремо розташованих будівель, до яких є хороший під'їзд.

Так як ми розглядаємо бізнес план автомийки в форматі ручного миття машин, тому підбираючи приміщення, обов'язково потрібно розраховувати на те, щоб можна було одночасно виробляти чистку кілька клієнтських машин.

Так, наприклад, необхідна площа для організації мийки на два поста близько 90 кв.м. Якщо ви плануєте розвивати свій бізнес, то розглядайте варіанти на п'ять мийних місць.

До приміщення повинні бути підведені всі комунікації: водопровід з хорошим тиском, каналізація, електрика, вентиляція та опалення.

Вам також, потрібно буде організувати систему очищення води, яка буде стікати в спеціальні відсіки.

Оренда готового бізнесу на автомийці буде коштувати вам близько $ 1000 за невелике приміщення на 2 робочих станції з оформленими документами і підведеними усіма комунікаціями.

Якщо дозволяє бюджет то можна   відкрити хімчистку салонів автомобілів Якщо дозволяє бюджет то можна відкрити хімчистку салонів автомобілів . Така послуга буде особливо актуальною і легко приживеться на вже розкручені автомийці. Всі деталі про цей бізнес можете почитати за посиланням.

устаткування

Наступним важливим кроком є ​​вибір обладнання. До цього моменту найкраще підійти дуже педантично, щоб потім не платити двічі або не витрачати час і гроші на постійні ремонти. Автомийка як бізнес має бути обладнана імпортними апаратами для подачі води, хорошими миючими засобами та іншим. Давайте ж більш детально розберемо, що ж вам буде потрібно, щоб відкрити автомийку в своєму місті.

До основного обладнання можна віднести:

  • апарат високого тиску, для ручного миття машин - від $ 900 і вище
  • миючий пилосос - від $ 500
  • обладнання для підігріву води - від $ 400 і вище
  • пилосос-хімчистка - від $ 200
  • компресор - від $ 400
  • апарат рециркуляції - біля $ 2000
  • якісна автохімія - стартовий набір близько $ 600

Якщо ви плануєте крім послуг мийки додатково надавати послуги шиномонтажу, то вам доведеться закупити ще і потрібне для цього обладнання.

Є варіант купити готові рішення, наприклад:

  • портальна автомийка - суть полягає в тому, що при переїзді автомобіля всередині «порталу» (конструкції у вигляді літери «П») оснащеного різними щітками, яка чистить машину з усіх боків;
  • тунельна - схожа на попередній варіант, але тут використовується тунель з щіток;

Ці два варіанти працюють в автоматичному режимі.

персонал

До цього питання, теж варто підійти дуже серйозно, так як від рівня обслуговування залежить ваша майбутня прибуток.

Перші тижні роботи мийки регулярно перевіряйте, чи задоволені клієнти рівнем обслуговування, якщо існують якісь проблеми, то обов'язково намагайтеся їх усунути.

В якості системи заохочення для співробітників можете видавати премії або ж ставити їх працювати за відсоток від прибутку.

Спільно з автомийкою можна запустити власний сервіс по відновленню акумуляторів для автомобілів Спільно з автомийкою можна запустити власний сервіс по відновленню акумуляторів для автомобілів. Всі деталі читайте на засланні наведеною вище. Нормальний бізнес, особливо під час кризи. Всі деталі тут - http://biznes-club.com/biznes-idei/biznes-ideya-servis-po-vosstanovleniyu-akkumulyatorov-dlya-avtomobilej.html .

Перелік послуг

Вам потрібно буде визначитися з переліком послуг, що надаються. Цей бізнес план відкриття автомийки буде включати наступні види послуг.

  • мийка кузова авто;
  • чистка двигуна;
  • полірування кузова;
  • хімчистка салону і інші клінінг послуги для авто.

Якщо у вас є інші ідеї з надання додаткових послуг, то їх потрібно включити в список і складати видаткову частину на обладнання та персонал вже з повного списку.

Реклама

Відкрити автомийку недостатньо, її потрібно ще й рекламувати. Використання всіх видів реклами, може значно підвищити кількість клієнтів. Але хотілося б згадати про таких видах реклами, як бонуси. Якщо ви будете утримувати клієнтів різними знижками, наприклад, кожна десята процедура безкоштовно, або ж система наростаючою знижки для постійних клієнтів, то такого роду методи ефективно діють в цьому бізнесі і люди будуть самі вас рекламувати.

Скільки коштує відкрити бізнес на автомийці?

Тут дати відповідь на це питання однозначно не можна, так як ціни на обладнання постійно змінюються, оренда різних приміщень в різних містах, може відрізнятися в рази.

Давайте розглянемо більш детально, скільки потрібно грошей вкласти на початковому етапі.

Стартові витрати:

  • ремонт приміщення - вартість від $ 10000
  • покупка обладнання - $ 8000 - $ 10000
  • рекламна вивіска - $ 200
  • оформлення документів - $ 350 - $ 400

Щомісячні витрати:

  • оренда приміщення - $ 1500.
  • оплата комунальних послуг - $ 1000.
  • податки - $ 200
  • заробітна плата працівникам - $ 1000.
  • реклама - $ 150
  • витрати на чистячі матеріали - $ 300

Це ми поділилися з вами базовими розрахунками. Вам потрібно буде пройтися по всіх цих пунктах, і прорахувати всі під свою ситуацію підставивши свої значення за рівнем вкладень.

Так як автомийка частково є сезонним бізнесом, то можна виділити найбільш хороші періоди - це весна і осінь, або дощове літо. Особливий наплив клієнтів відбувається в той час, коли люди повертаються з роботи або їдуть на роботу, після 17:00, а також з ранку.

Тепер давайте трохи поговоримо про доходи. Припустимо, що один мийний пост буде обслуговувати близько 20 машин щодня. Оскільки ми робить розрахунок для мийки на два робочих місця, то в день ви ваш сервіс буде обслуговувати близько 40 машин. Середній чек, який клієнти виплачую на мийці - близько $ 6 - $ 7. Таким чином, за день ви можете заробити близько $ 240. В місяць це близько $ 6240 (за умови, що ви не будете працювати в неділю). Якщо відняти щомісячні витрати - $ 4150, то отримаємо чистий прибуток $ 2090.

Окупність бізнесу 1 - 1,5 року. Вигідний чи це бізнес чи ні, вирішувати вам, але ми розраховували за умови непоганий завантаженості. Але якщо конкуренція не велика, то це цілком реальні значення.

Висновки. Відкриття автомийки - це складний бізнес: оформлення документів, вкладення в ремонт і обладнання, а також високий рівень конкуренції. Але він дуже прибутковий і тому приваблює багатьох підприємців.

Є чим поділитися з приводу цього бізнесу? Чекаємо відгуків з вашим досвідом роботи в цьому напрямку нижче.

Скільки коштує відкрити бізнес на автомийці?
Є чим поділитися з приводу цього бізнесу?
Скільки коштує відкрити бізнес на автомийці?
Є чим поділитися з приводу цього бізнесу?
Скільки коштує відкрити бізнес на автомийці?
Є чим поділитися з приводу цього бізнесу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online