Інноваційні технології у викладанні біології

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Інноваційні технології сьогодні завойовують все більше визнання і застосовуються у викладанні різних предметів в школі Інноваційні технології сьогодні завойовують все більше визнання і застосовуються у викладанні різних предметів в школі. Педагоги впроваджують в практику такі інноваційні технології, як технології диференціації та індивідуалізації, технології проблемного навчання, проектні технології, інтерактивні та інформаційні технології.

Інноваційні технології у викладанні біології включають в себе застосування комп'ютера. Урок із застосуванням ІКТ та мультимедійних технологій - це якісно новий тип уроку. З огляду на специфіку викладання предмета біології, психологічні і вікові особливості школярів, на уроці повинно бути присутнім велика кількість наочності. Як правило, використання плакатів і таблиць з ілюстративним матеріалом вже неактуально, тому наявність комп'ютерних програм є дуже великою підмогою для педагога при підготовці і проведенні сучасних, нестандартних і цікавих уроків біології.

Зазвичай навчальні презентації, інтерактивні малюнки, відеофільми, анімації, комп'ютерні тести дозволяють учням швидко й невимушено засвоїти матеріал. Застосування інформаційних і комунікаційних технологій забезпечує:

- швидкість отримання необхідної інформації;

- проведення якісно нового, динамічного і інформативного, типу уроку;

- широкий спектр наочних посібників;

- підвищення інтересу до предмета;

- якісну перевірку знань за допомогою тренажерів;

- прискорення процесу завдяки тіснішій взаємодії педагога з учнями.

Сьогодні з'явилася велика кількість нових цифрових освітніх ресурсів, застосування яких дозволяє заощадити час підготовки до уроку, вибрати той матеріал, який дозволить учням в повній мірі засвоїти нові знання, урізноманітнити перевірку і закріплення засвоєного матеріалу. Цифрові освітні ресурси надають можливість показати ті процеси і явища, які віддалені від нас у часі і просторі.

Всі об'єкти можуть бути скомпоновані в різні презентації до уроків в залежності від типу уроку, завдань, поставлених педагогом, рівня підготовки школярів. Також цифрові освітні ресурси дозволяють підготувати матеріал для самостійних і лабораторних робіт, відібрати інформаційні об'єкти в потрібній послідовності.

Інноваційні технології у викладанні біології - це принципово нові способи і методи взаємодії вчителів і школярів, що забезпечують ефективне досягнення результату педагогічної діяльності.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online