Нові місця для шашликів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Перешкодити виїзду на шашлики українським городянам може хіба що необхідність посадки картоплі на дачі або в селі у родичів. Але прохолодна весна трохи відтягнула це важливе дійство. Тому початок травня можна присвятити виїзду на природу з обов'язковим приготуванням всілякої живності на вугіллі.

ПІКНІК-ЗОНИ. У Києві на сьогодні діє лише одна пікнік-зона - на Виноградарі. Там є з десяток навісів і стільки ж столів зі стільцями-колодами під відкритим небом. Біля навісів встановлені стаціонарні мангали. Правда, щоб застовпити обладнане містечко до вихідних, потрібно приїхати годин на 7.00 (їхати від ст. М. "Нивки" маршруткою №26 або від ст. М. "Петрівка" маршруткою №25 до кінцевої зупинки). У травні, за словами заступника мера Ігоря Добруцького, відкриють ще 2 пікнік-зони - в лісопарку в Дарниці і по дорозі на Конча-Заспу, де вже встановлені по 15 будиночків-укриттів. Мангали в пікнік-зонах на ці травневі свята будуть безкоштовними. Влада обіцяє контейнери для сміття і навіть біотуалети. В цілому по Києву є чотири десятки місць в парках, де є "меблі" у вигляді столиків, стільців-пеньків, навісів (де вони знаходяться, дивіться тут ).

"НЕФОРМАЛЬНІ" МІСЦЯ ПІД КИЄВОМ

Кожна поважаюча себе компанія облюбовує свої куточки для приготування шашликів. Як правило, вони відрізняються від анонсованих владою пікнік-зон тільки тим, що там або немає ніяких навісів і мангалів, або подібні "послуги" надають місцеві жителі за невелику мзду. Звичайно, можливі й зовсім несподівані варіанти, які не варто повторювати надто часто. Так, в практиці автора цих рядків є випадок приготування шашликів прямо на схилі під Пейзажній алеєю - з видом на Андріївську церкву. Щоб не залишати після себе свинство, з дому були схоплені мангал, деревне вугілля та пакети для сміття. І все пройшло якнайкраще. Одним словом, пропонуємо невеликий список неформальних місць для шашличної-барбекюшних компаній.

ШАШЛИЧНА КЛАСИКА

Так з повним правом можна назвати Пущу-Водицю. Сюди їздять трамваї від пл. Шевченко або Контрактовій і маршрутки від метро "Нивки" і "Академмістечко". Як тільки ви виїхали з Києва, від кожної зупинки можна йти світ за очі - скрізь є місця для пікніка. Наприклад, від кінцевої зупинки маршруток або трамвая (на 14-й лінії) пройдіть через місток (це за вул. Селянської). Там, за табличкою "Межигірське лісництво", є навіси і обладнані місця для багать.

ЛІСОВЕ ОЗЕРО

Перед самим в'їздом в Гостомель повертаємо наліво і хвилин 10 (це якщо на авто, а пішки через ліс - хвилин 30) рухаємося уздовж долини р. Ірпінь вздовж парканів, дачних масивів і т.д. Якщо побачите старий дот, значить, ви на правильному шляху. Дорога виведе вас до ланцюжка озер. Ліс в цих місцях сосновий, біля озер ще повинні цвісти чагарники терну. Навіть черемху зустріти можна. На берегах обладнано декілька місць для пікніка. Найвигідніше з них - найближче до греблі зі шлюзом. Тут на березі споруджені навіси, здатні вмістити компанію з десяти-двадцяти чоловік. Інфраструктуру доповнюють колод альтанки в лісі і на самій греблі. Трохи осторонь є простенька дитячий майданчик. Щоб окупувати найкраще місце, потрібно заздалегідь приїхати і домовитися з доглядачем майданчика. Він живе в будинку поруч з греблею і за плату видасть вам довжелезні дошки, які відіграють роль крамниць. Але якщо ви не встигаєте домовитися, то ніщо не заважає вам пройтися далі по берегу і знайти нехай не така обладнане, але більше наближене до природи містечко.

ПІКНІК ПО-генеральські

Генеральські озера - місцевість на 31-му кілометрі Житомирської траси. Їхати туди хвилин 40 автобусом від автостанції "Дачна", а потім ще пішки 3-4 км. Являє собою ланцюжок озер посеред сосняку. Місце мальовниче, злегка окультурене (на галявинах є навіси з лавками і столами), але кілька "затоптане".

НА Миколайчик

Є одне чудове місце в районі Корчуватого, на карті позначений як затока Миколайчик. Насправді це навіть не затока. А що відокремилася від Дніпра частину русла якоїсь давньої річки. В ролі місця для пікніка Миколайчик зручний як для автомобілістів, так і для "безкінних". Отже, біля метро "Видубичі" сідайте на маршрутки, що йдуть по Столичному шосе. Виходьте через пару зупинок. Орієнтиром для висадки служить переїзд через ж / д шляху, яким закінчується проспект Науки. Потім переходите на інший бік шосе. Далі перпендикулярно шосе вуличка йде в бік Дніпра. Пройдете повз декількох будинків - і ви вже на березі. Все, що потрібно для створення відповідної пікнікові обстановки (пляж, тінисті дерева у води), - в наявності. Навіть порибалити можна при бажанні. Якщо перейти на інший бік затоки, то там є кафешка на пришвартованому теплоході. Не можна сказати, що чистота на Миколайчика ідеальна, але сміттєві контейнери та урни є.

ДНІПРОВСЬКИЙ БЕРЕГ

На під'їзді до насосної станції (в просторіччі - "1-й шлюз") що за Осокорками, тягнеться ланцюжок турбаз, ще не знищених намивом піску для дачних масивів. Проведіть переговори з керуючим будь-якого з цих скупчень щитових будиночків часів СРСР. Ви легко отримаєте ключ від одного з них, куди можна скласти дрібнички всієї компанії, а заодно доступ до мангалу та вихід на піщаний пляж на Дніпрі. Головна перевага цих місць - зручний під'їзд. Від станції метро "Славутич" уздовж Дніпра одна за однією відходять маршрутки.

ЗАНЕДБАНИЙ ПРИЧАЛ

Це місце знаходиться трохи далі описаного вище. Від станції "Славутич" доїдьте до дачного кооперативу "Вишеньки". Це буквально відразу за 1-м шлюзом. Потім вирушайте через дачний масив в сторону Дніпра. Зрештою впретеся в бетонну стіну, що тягнеться уздовж дороги. Тут поверніть наліво і йдіть до шлагбаума, в незапам'ятні часи загороджують проїзд в піщаний кар'єр. Далі перед вами широкий простір, що нагадує пустелю. Це замитої земснарядом луг, підготовлений під особняки сильних світу цього. Але вам потрібно згорнути ближче до Дніпра. Тут ще зберігся старий причал для барж, швартуватися Вам необхідно завантажити піском. З причалу відкривається шикарна панорама Дніпра. В силу того, що майже всі під'їзди до річки зараз недоступні (приватні володіння, чи знаєте) подібний вид стає рідкістю. Оскільки в цьому місці нерідко гуляє свіжий вітер, то для приготування шашлику можна знайти затишне місце на березі протоки, що впадає в Дніпро по сусідству.

ДУБОВИЙ ГАЙ

Підійде для тих, у кого є автомобіль. Їхати потрібно по старій Обухівській трасі до 25 км і там повертаємо наліво. Далі - ще близько 10 км по грунтовці. Тут, на березі р. Козачій, і знаходиться мета вашої подорожі. Головний об'єкт місцевої "пікнікові інфраструтури" - значний навіс, що вкриває стіл і лавки. Поруч є мангал. Між навісом і річкою діброва змінюється лугом з невеликим пляжем, де можна відкрити купальний сезон - вхід в воду з берега піщаний, дно чисте. Стараннями лісника до навісу підведена електрика. І ще один важливий момент - наявність обладнаного туалету. Вся ця краса створена стараннями місцевого "господаря тайги", тобто лісника. Ось з ним і домовляйтеся з приводу оренди "пікнік-зони". Плата буде прийнятна, але ось дрова або деревне вугілля для мангала краще купити по дорозі - так дешевше буде.

БОРИСПІЛЬСЬКА ТРАССА

В принципі, і біля самої станції метро "Бориспільська" ще можна знайти затишне місце, де влаштуватися, але все збільшуються купи сміття якось не викликають ентузіазму. Від ст. метро "Бориспільська" потрібно проїхати маршрутками, що їдуть на Бориспіль до зупинки "Лісництво", "Салют", "Бортничі". Тепер потрібно відійти подалі в сторону від галасливої ​​траси і підшукати місце. Тут можна знайти і листяний ліс, і хвойний. Ці місця добре підійдуть тим, у кого немає свого авто.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online