КУПІВЛЯ НЕРУХОМОСТІ В БІЛОРУСІ ІНОЗЕМНИМИ ГРОМАДЯНАМИ.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Останні роки Білорусь виглядає дуже привабливим регіоном у іноземних громадян в плані володіння нерухомістю. У списку призерів серед покупців лідирують росіяни. Впевнено їх наздоганяють громадяни Литви і України за ними підтягуються громадяни Латвії та Ізраїлю. Зустрічаються і громадяни екзотичних країн.

Що ж і з якою метою купують іноземці на території Білорусі? В першу чергу, звичайно, - це житлова нерухомість. Хочеться уточнити, що кількість угод по ізольованій нерухомості (квартири, паркувальні місця, торгові точки і т.д.) і капітального будовою (дачі, будинки садибного типу та інші окремі споруди) - практично рівні.
Необхідно уточнити, що статистична картина покупки іноземцями нерухомості в Білорусі різко відрізняється на первинному і вторинному ринках житла. Якщо в другому випадку, Національне кадастрове агентство дає ясну картину по відчуженню об'єктів нерухомості на користь іноземних громадян, то в першому випадку - картина по зроблених операціях виглядає досить туманно, так як на сьогоднішній день ніякого централізованого підрахунку придбань не ведеться.

Попит іноземців на вторинний ринок невеликий. На це є кілька причин. Основна - будівництво гідних об'єктів для житла і ведення бізнесу на первинному ринку Білорусі.

Другою причиною можна назвати відсутність істотного кількості іноземних компаній на території Республіки Білорусь, які могли б цікавитися вже існуючими об'єктами нежитлової нерухомості для ведення свого бізнесу.

Як ми вже згадували, основні іноземці, які купують об'єкти білоруської нерухомості - росіяни. Пояснення цьому факту досить просте - для громадян Російської Федерації була передбачена спрощена система оформлення угоди з оформлення договору купівлі-продажу. Вони могли здійснювати свої операції по нерухомості на тих же умовах, що і білоруси, з моменту заснування Союзної держави. А в 2011 році, було скасовано постанову Радміну РБ, яке обмежувало можливості покупки білоруської нерухомості іноземцями. До вищевказаного року іноземні громадяни, повторюся, за винятком росіян, могли стати власниками на території РБ тільки через дарування, участь в пайовому будівництві і вступ в спадок. Прямі угоди за класичною схемою через договору купівлі-продажу на вторинному ринку були заборонені. Така спрощена система стати власником квартири або будинку в Білорусі дозволила збільшити статистику продажів, але лідирувати, як ми і говорили вище, до цих пір продовжують росіяни.

Які умови іноземцю необхідно дотримати і які процедури пройти, щоб стати щасливим власником нерухомості в Білорусі?
Умови, що виставляються Білоруським державою іноземцям, які хочуть купити житло або офісно-виробничі приміщення в нашій країні, останнім часом максимально спрощені. Росіяни навіть не мають потребу в тимчасовому реєстрації на території РБ, для оформлення договору купівлі-продажу. Грубо кажучи, громадянину Російської Федерації досить мати певну суму, підходящий варіант нерухомості і паспорт. Жителям інших держав, тимчасова реєстрація в нашій країні необхідна. В іншому, схема оформлення квартири, офісу або виробничо-торгового приміщення у власність ідентична алгоритму вступу у власність для громадян Білорусі.

Винятки становлять заміська нерухомість і окремо-побудовані будівлі. Тут на авансцену процедури оформлення паперів виходять обмеження в законодавстві РБ, які свідчать про те, що земля в нашій країні належить виключно громадянам Білорусі і державі. А іноземні громадяни, в тому числі і громадяни РФ, мають право тільки володіти житловим будинком або іншою будовою, розташованому на земельній ділянці, який їм доведеться взяти в оренду, максимальний термін якої - 99 років. У разі здійснення такої угоди, колишньому власнику земельної ділянки доведеться його расприватизировать на користь нашої держави.

З нашим агентством «Час-Пік» питання покупки і продажу квартири в Мінську для іноземних громадян не стане важким тягарем.

Copyright ТОВ «Час-Пік» © 2014. Всі права захищені.

Що ж і з якою метою купують іноземці на території Білорусі?
Які умови іноземцю необхідно дотримати і які процедури пройти, щоб стати щасливим власником нерухомості в Білорусі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online