Шахраї вимагають гроші від імені МВС РК через мобільні телефони

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Шахраї вимагають гроші від імені МВС РК через мобільні телефони, повідомляє кореспондент Tengrinews.kz

Казахстанці скаржаться на поширення шкідливих вірусних програм, які, потрапивши в мобільний телефон, блокують його. На екрані висвічується картинка нібито від МВС РК, з текстом, який повідомляє про порушення закону через перегляду і копіювання порнографічного контенту.

Для відновлення доступу до мобільного телефону вірусна програма пропонує оплатити "штраф" у розмірі шести тисяч тенге. Оплату радять зробити через VISA QIWI Wallet. Відзначається, що гроші необхідно перерахувати протягом доби.

Відзначається, що гроші необхідно перерахувати протягом доби

У МВС РК про подібний вірус знають. За інформацією відомства, органами внутрішніх справ проводиться розслідування шахрайських дій. Відзначається, що подібні схеми шахрайства використовуються також і на персональних комп'ютерах. Так, заражений комп'ютер перенаправляє користувача на інтернет-ресурси, які блокують роботу браузера. На моніторі з'являється текст від імені правоохоронних органів РК, що повідомляє про порушення закону.

Для розблокування вірус вимагає заплатити штраф в розмірі 5-15 тисяч тенге через платіжні термінали. В іншому випадку, матеріали справи нібито будуть передані в прокуратуру для притягнення до кримінальної відповідальності за зберігання і копіювання порнографічного контенту. "Пам'ятайте, що державні органи не блокують комп'ютер або смартфони громадян. МВС не має відношення до розповсюджуваному повідомленням", - заявили в МВС.

У поліції зазначають, що громадянам ні в якому разі не потрібно проводити оплату. А якщо все-таки була проведена оплата, то необхідно зберегти чек терміналу і звернутися в поліцію, приклавши чек до заяви. "Зіткнувшись з подібним фактом вимагання, необхідно в найкоротші терміни звернутися із заявою до органів внутрішніх справ. Щоб не стати жертвою інтернет-шахраїв, необхідно не допускати запуск підозрілих програм на комп'ютері або на смартфоні. Чи не відвідувати ресурси, в тому числі рекламні банери і спливаючі вікна сумнівного змісту ", - додали в МВС.

Нагадаємо, в листопаді повідомлялося, що в Казахстані поширюється комп'ютерний вірус під виглядом листів з податкової.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online