Шукач | Форт "Південна Балаклава" ( "Бочка смерті")

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Оцінка: +15 / 3 учасники / 3 рекомендації / (+0) (-0) якість

Оцінка:

Історична довідка:
Час побудови з 1912 по 1915 роки, планувалася установка 75мм. знарядь, але гармати так і не були встановлені - завадив Жовтневий переворот (Жовтнева революція).
Форт "Південна Балаклава"
Являє собою бетонні каземати, гарматні майданчики, систему ровів глибиною 2-3 метри, через кожні 8-10 метрів влаштовані сходи шириною в 4,5 метра. Через кожні 30 метрів споруджені ніші площею 3 кв.м. Раніше вся система була електрифікована, електроустановка розташовувалася десь внизу в балці. Вражає серйозність споруджених споруд - незважаючи на те, що це чисто військове укріплення все бетонні поверхні виконані під кладку диким каменем, кришки вентиляційних шахт з литої бронзи з віньєтками (всі вони зірвані мародерами, залишилися лише фрагменти), якщо заглянути в вентиляційні шахти, то видно оцинковані клепані труби, на яких і до цього дня (!) немає ні плямочки іржі.
І, на кінець, сама "Бочка смерті" - споруда з листової броні нависає над урвищем, в стінах і підлозі прорізані бійниці. У бічних стінах (мабуть вже набагато пізніше споруди) були вирізані прямокутні отвори на всю висоту. Спочатку таких "бочок" було дві - вони призначалися для спостереження за противником і його обстрілу.
Якщо вірити народній чутці, то в цій бочці розстрілювали червоних комісарів і скидали вниз, за ​​що вона і отримала свою зловісну назву. Підтверджують цю легенду сліди від куль на внутрішній поверхні бочки, які розташовуються на рівні голови людини.
Весь схил близько фортів зритий мародерами, розкидані осколки пляшок часів Кримської війни, людські кістки, металеві деталі. Весь електрокабель викопаний і вирваний.
Шурфи мародерів як давні, так і зовсім свіжі.

Джерело.

Як дістатися до точки:

Вело, авто (краще 4х4).

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online