Гумштаб допомагає дітям з діагнозом аутизм

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

31 травня 2016, 10:23 Переглядів: 31 травня 2016, 10:23 Переглядів:   Мама і Маша - у дівчинки вже помітний прогрес в лікуванні

Мама і Маша - у дівчинки вже помітний прогрес в лікуванні. Фото: з особистого архіву Е. Зверховський.

Маленькій Маші з непідконтрольного українській владі донбаського містечка Дебальцеве - всього п'ять років. Їй разом з мамою вже довелося стати вимушеним переселенці, оскільки саме в її містечку розгорталися найважчі і страшні бої. Зараз вона в підконтрольному Україні Артемівську, і, за словами її мами, повертатися назад вони навряд чи будуть. В Артемівську є дитячий сад для таких дітей, як Маша, а в школах спеціально для них створені мікрокласси. Маша - аутист, але цей діагноз не вирок.

ОСОБЛИВА ДОЧКА. Коли Маші виповнився рік, вона раптом стала замкнутою, дратівливою, у неї погіршилася реакція. "Крім того, ми не особливо звертали увагу на те, як Маша вимовляє звуки. Нам здавалося нормальним, що маленька дитина неправильно і невиразно вимовляє слова. У два роки, коли мова не змінилася, ми вже стривожилися, і звернулися до фахівців. Місцеві педіатри заспокоювали, що дитина навчиться сам говорити в свій час, але я взяла напрямок в дитячу обласну лікарню в Донецьку. Звідти нас відправили до психіатрів, які і поставили діагноз "аутизм", - розповіла мама Маші Катерина Зверховський. - але до трьох років діткам такого диаг ноза не ставлять. Ми взяли довідку для дитячого садка, оскільки зрозуміли, що ходити туди не будемо, раз дочка у нас особлива ".

А потім на Донбас прийшла війна. Однак навіть під звуки пострілів, на свій страх і ризик, Катерина з дочкою їздили з Дебальцевого в Донецьк - а це, між іншим, шлях в 65 кілометрів, на якому вже з'явилися блокпости і численні перевіряючі, - проходили обстеження у фахівців. Коли війна добралася до Дебальцеве, сім'я Зверховський не раз буквально жила в підвалі свого будинку, тому що вийти наверх означало миттєво потрапити під уламки вибухи снарядів. Снаряди літали і вдень і вночі. "Найстрашніше було, коли нас" прасували "взимку. Потім, коли все стихло, ми перебралися в Артемівськ. Правда, тата нашого довелося залишити в Дебальцеве, там у нього робота є", - говорить Катерина.

Є РЕЗУЛЬТАТ. В Артемівську лікарі швидко підтвердили діагноз Маші і дали направлення в спеціалізований дитячий сад, куди Маша ходить уже більше року. Для цьогорічних випускників дитсадка в школі створено такий же спеціальний мікрокласс, в якому учитель вміє поводитися з маленькими аутистами. Тоді ж, рік тому, Маша почала приймати потрібні ліки. "Вдома лікарі нам взагалі нічого не прописували. Якби я знала, я б раніше почала давати Маші ці препарати. Ефект з'явився після першого ж прийому - дочка стала спокійніше, більш адекватно, сконцентрувавши. Почала повторювати цілі фрази з мультфільмів або з наших розмов, - зазначила Катерина. - Але ліки дуже дорогі! Допоміг щасливий випадок: знайомі побачили по телебаченню сюжет про те, що Гуманітарний штаб Ріната Ахметова допомагає таким дітям, як Маша. Я відіслала заявку, її схвалили, і ми отримали потрібні ліки. Курс лікування ми не переривати, самі побачите результат! "

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Гумштаб допомагає дітям з діагнозом аутизм". інші Новини Донбасу дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Станіслав Донець

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online