Порядок проведення аукціонів з продажу нерухомості

  1. Як влаштовуються публічні торги з питань банкрутства?
  2. Як взяти участь в торгах?
  3. Як перемогти в електронних торгах з питань банкрутства?
  4. Підводні камені

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Оформлення кредиту - процес нескладний, якщо за душею є забезпечення у вигляді майна. Саме кредит під заставу нерухомості найпростіше оформити в банку, так як кредитор практично не ризикує.

У разі невиконання позичальником зобов'язання за договором банк стає повноправним власником заставного майна і може реалізувати його на аукціоні в рахунок погашення боргу. Фінансові організації не намагаються збагатитися за рахунок продажу заставної нерухомості, їх цікавить лише повернення власних коштів. Саме тому на аукціоні можна придбати квартиру за досить привабливою ціною.

Оцінка нерухомості при оформленні кредитного договору із заставою проводиться оцінною компанією на користь кредитора. Фінальна сума, як правило, становить не більше 60-70% ринкової вартості апартаментів). Пропонуємо розглянути можливість прийняття участі в аукціоні з метою придбання квартири за зниженою ціною і які можуть бути підводні камені у такої угоди.

Як влаштовуються публічні торги з питань банкрутства?

Як влаштовуються публічні торги з питань банкрутства

Процедура проведення торгів регламентована. Виділяють три етапи:

  • перший - Первинні,
  • другий - Повторні,
  • третій - Публічні торги.

Перед публічними етапом обов'язково повинні пройти первинні і повторні торги.

Первинні торги - це початковий етап. Тут учасники роблять ставки на підвищення вартості об'єкта. Величина кроку визначається умовами аукціону заздалегідь.

Повторні торги - проводяться, якщо з якихось причин первинні торги визнаються недійсними. При цьому вартість зменшується на 10%.

Публічні торги - проводяться, якщо перші два етапи аукціону визнають не відбулися. Їх особливість в тому, що вартість майна сильно знижується. Ціну можуть знизити на 99%.

Як взяти участь в торгах?

Схема проведення торгів з продажу нерухомості боржників

Щоб взяти участь в торгах з продажу майна боржників, потрібно виконати кілька умов:

Подати заявку на участь в аукціоні. Оформляється на бланках встановленого зразка. Необхідна наявність двох примірників.

  1. Після оформлення заявки, учасник і організатор торгів укладають угоду про завдаток. Цей документ визначає величину грошової суми, яку учасник перерахує на розрахунковий рахунок організатора.
  2. Після перерахування завдатку, учасник надає організатору відповідне платіжне доручення. У цьому документі має бути відмітка банку про проведення переказу.
  3. Встановлення початкової ціни об'єкта. Вона призначається комітетом, або загальними зборами кредиторів. При цьому враховується мінова вартість активів, що продаються. Визначається вона на підставі результатів звіту оцінки об'єкта майна. Така оцінка повинна бути проведена за вказівкою арбітражного керуючого або його довіреної особи. Початкова ціна нижче середнього, і публікується в останній робочий час, перед проведенням торгів.

Для покупки майна на аукціоні з питань банкрутства потрібно:

  • Вибрати майно, яке хочете придбати. На цьому етапі потрібно вирішити, з якою метою буде використовуватися придбане майно.
  • Вибір місця розташування. Це залежить в першу чергу від місцезнаходження самого покупця і цілі покупки.
  • Максимальний розмір вкладень. До початку аукціону, потрібно вирішити яку максимальну суму ви витратите на покупку.
  • Аналіз обраного об'єкта майна. Після того, як ви визначилися з об'єктом нерухомості, що купується. Необхідно його проаналізувати.

Аналіз обраного на аукціоні об'єкт здійснюється наступним чином:

  • вивчення фотографій, документації і характеристики;
  • перевірка квартири на наявність обтяжень і арештів;
  • особистий огляд об'єкта;
  • порівняння вартості на схожий об'єкт, представлений на ринку нерухомості.

вивчення фотографій, документації і характеристики;   перевірка квартири на наявність обтяжень і арештів;   особистий огляд об'єкта;   порівняння вартості на схожий об'єкт, представлений на ринку нерухомості

Після того як претендент на придбання нерухомості виконав попередні пункти, потрібно підготувати заявку і необхідний пакет документів, встановлений умовами торгів. Далі проходить сам аукціон. У разі визнання конкретної особи переможцем відбудеться підписання договору купівлі-продажу об'єкта та перереєстрація прав власності на нього.

Після новий власник має право розпоряджатися об'єктом нерухомості на свій розсуд. Фізична особа отримує можливість жити в новій квартирі, продати її, подарувати, заповісти, тобто виконати будь-яку дію, властиве повноправного власнику нерухомості.

Як перемогти в електронних торгах з питань банкрутства?

Щоб перемогти в електронних торгах, необхідно підготуватися і виконати радий попередніх дій.

  1. Купуйте електронний підпис;
  2. Знайдіть об'єкт, який вам потрібен;
  3. Пройдіть акредитацію на електронному майданчику. Для цього заповніть заяву і передайте копії документів, підписані електронним підписом (Не плутати процес акредитації з таким заходом, як акредитив !);
  4. Детально вивчіть матеріали;
  5. Зв'яжіться з арбітражним керуючим і відвідайте вподобаний об'єкт;
  6. Перерахуйте організатору завдаток;
  7. На етапі відкриття аукціону подайте заявку. При виграші - перерахуйте організатору решту суми;
  8. Оформіть документи купівлі-продажу власності.

Підводні камені

Придбання нерухомості, яка відійшла банку в результаті невиконання боржником кредитних зобов'язань тільки здається вигідною операцією. На ділі такі угоди мають масу недоліків, які пізніше дістаються новому власнику разом з правами на квартиру.

Мінуси полягають в:

  • Труднощі перевірки фізичного стану майна, що реалізується. Наприклад: відсутність у квартири заборгованостей по комунальних платежах.
  • Так само дуже складно домогтися дозволу на попередній огляд нерухомості перед торгами. Організатори, як правило, наполягають на вивченні матеріалів за допомогою фото.
  • Складнощі з перевіркою згоди власника про продаж.

Так само є моральна сторона таких угод. Кожен адже повинен розуміти, що купуючи таку нерухомість він отримує її явно не з рук самого власника з побажаннями жити там довго і щасливо. Це результат того, що хтось не зміг впоратися з кредитними зобов'язаннями і позбувся власного житла.

Швидка форма заявки

Заповни заявку зараз і отримай гроші через 30 хвилин

Як влаштовуються публічні торги з питань банкрутства?
Як взяти участь в торгах?
Як перемогти в електронних торгах з питань банкрутства?
Як влаштовуються публічні торги з питань банкрутства?
Як взяти участь в торгах?
Як перемогти в електронних торгах з питань банкрутства?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online