РЕН ТВ став другим за популярністю у російських чоловіків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Логотип РЕН ТВ

ТВ-лідер за приростом аудиторії минулого року поліпшив свої показники в 2017 році і з розмахом відзначив 20-річний ювілей. Створення МІЦ «Известия», запуск нових документальних лінійок, відновлення позицій у виробництві серіалів і соціальні проекти - в чому секрет успіху телеканалу?

Грунтуючись на успішному результаті РЕН ТВ в минулого році, на початку 2017 керівництво телеканалу поставило задачу - домогтися середньої частки 6,1%. Фактична частка за підсумками 2017 року аудиторії «Все 25-54» - 6,14%. Це кращий річний показник телеканалу за останні 12 років.

За підсумками 2017 року РЕН ТВ став другим за популярністю телеканалом серед чоловіків з часткою 8,4%, а у вихідні - найпопулярнішим телеканалом з часткою 8,8% (Mediascope, чоловіки 25-54).

Що стосується інформаційного мовлення, РЕН ТВ зберіг звання телеканалу з наймолодшою ​​аудиторією новин і зайняв 3 місце у рейтингу цитованості «Медіалогії» (Медіалогія, січень-листопад). РЕН ТВ став четвертим за популярністю серед телеканалів з інформаційним мовленням - середня частка новинних лінійок РЕН ТВ склала 6,2% (Mediascope, все 25-54).

Головною подією року, що минає для телеканалу став запуск Мультимедійного інформаційного центру «Известия», що об'єднує редакційні та технологічні можливості новинних служб РЕН ТВ, «П'ятого каналу» і газети «Известия». Як відзначили в прес-службі телеканалу, створення мультимедійного центру дозволило телеканалу отримати доступ до найбільш інноваційним можливостям виробництва інформаційного контенту.

Освіта МІЦ було приурочено до 100-річчя газети «Известия» - найстарішої і найбільш цитованої в 2017 році. МІЦ був заснований в червні 2017 року холдингом «Національна Медіа Група» і запущений особисто президентом Російської Федерації Володимиром Путіним на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

Об'єднання активів холдингу під брендом МІЦ «Известия» дозволило створити універсальну платформу з виробництва контенту для всіх середовищ споживання. Центр відрізняється унікальним охопленням аудиторії - 52,4 млн. ТВ-контактів і 26,3 млн. Digital-контактів щомісяця. Сьогодні об'єднана редакція МІЦ «Известия» налічує понад 1500 співробітників.

У 2017 році РЕН ТВ відзначив 20-річчя разом зі своєю аудиторією: запросив своїх глядачів на головні концертні та музичні події Росії. Щорічними стали фестивалі РЕН ТВ «Військова таємниця» і «Гра престолів». Заходи РЕН ТВ в Москві і найбільших містах Росії відвідало близько 1 млн. Чоловік.

У 2017 році РЕН ТВ запустив ряд нових успішних документальних проектів. «Загадки людства» з Олегом Шишкіним закріпилися відразу в двох слотах будніх днів, середня частка проекту становить 6,1% в аудиторії «Все 25-54». Проект «Засекречені списки», створений у форматі рейтингів і топ-листів, став хітом суботи із середньою часткою 6,0%. У грудні в ефір вийшов спільний проект Discovery і РЕН ТВ «Як влаштований Всесвіт» з Костянтином Хабенським. Програма пройшла з середньою часткою 7,9%, а на численні прохання глядачів РЕН ТВ показав документальний цикл двічі - у вечірній і ранковий час.

У році, що минає РЕН ТВ відновив позиції у виробництві власних серіалів.

У квітні відбулася прем'єра бойовика «Батьки» - історії порятунку старшокласниць з рук торговців людьми. Частка в групі «Все 25-54» склала 10,3%, що стало кращим результатом серед прем'єр власного виробництва РЕН ТВ за останні 10 років.

У жовтні телеканал презентував комедійний серіал «Втікач» з Іваном Охлобистіним у головній ролі. РЕН ТВ показав всі серії проекту за одну неділю і став найпопулярнішим серед чоловіків за день. Частка серіалу - 7,1% в групі «Все 25-54» і 9,3% в аудиторії «Чоловіки 25-54».

РЕН ТВ першим з телеканалів показав прем'єри серіалів одночасно в ТВ-ефірі, на сайті і у ВКонтакте, що дозволило зібрати ще більше глядачів - як біля екранів телевізорів, так і в інтернеті.

В цьому році спільноти РЕН ТВ в соціальних мережах - одні з найбільш швидкозростаючих на ринку. Більше 13 мільйонів чоловік - середній охоплення в місяць на digital-майданчиках телеканалу. У 2017 році сформовано 11 youtube-каналів РЕН ТВ.

Одним з найбільш важливих соціальних проектів 2017 року стало музичний благодійний марафон телеканалу РЕН ТВ «Досить вбивати!», Який був проведений за підтримки «П'ятого каналу». Разом з глядачами РЕН ТВ простягнув руку допомоги дітям Донбасу. Найсміливіші музиканти країни виступили в прямому ефірі РЕН ТВ і висловили свій протест проти вбивства дітей в Донбасі. У соцмережах на акцію увагу звернули 66 млн чоловік. Десятки тисяч людей виклали фото з хештегом # ХВАТІТУБІВАТЬ. Серед них - відомі музиканти, актори, спортсмени, художники, режисери.

2017 рік став для РЕН ТВ плідним на престижні нагороди. Телеканал отримав 4 статуетки національної телевізійної премії ТЕФІ. У номінації «Кращий ефірний і неефірний промоушн телепрограм» перемогла колаборація «РЕН ТВ і Василь Ложкін представляють». У категорії «Журналістське розслідування» виграв репортаж «Сліпі Мули». Авторська програма Ігоря Прокопенко «Військова Таємниця» була удостоєна звання «Освітньої програми». У номінації «Ведучий інформаційно-аналітичної підсумкової програми» переміг Андрій Добров, автор і ведучий програми «Добров в ефірі».

Проекти РЕН ТВ гідно оцінило і міжнародне співтовариство. Телеканал став лауреатом престижної міжнародної премії PromaxBDA Global Excellence Award. У номінації «Промо регулярного слота» приз отримав проморолик «Спорожніле місто».

Крім того, в 2017 році документальний проект «Наречені ІГІЛ» (заборонена в Росії організація - прим. Sostav.ru) отримав золото як «Кращий документальний фільм» на III Міжнародному фестивалі російського кіно Sol в Іспанії.

Російський «медіабрендів» оцінив колаборації «РЕН ТВ і Василь Ложкін представляють» і назвав проект «Кращим іміджевим промороликом».

Створення МІЦ «Известия», запуск нових документальних лінійок, відновлення позицій у виробництві серіалів і соціальні проекти - в чому секрет успіху телеканалу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online