На житло для УБС і учасників АТО Кабмін виділяє 350 млн грн в 2018 році

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

16 травня 2018, 13:50 Переглядів: 16 травня 2018, 13:50 Переглядів:   Фото: Анастасія Іскрицька   У 2015 році за рахунок бюджетних коштів розпочала свою роботу програма з купівлі житла для осіб, які брали безпосередню участь у АТО, і в 2018 році уряд виділяє понад 350 млн гривень на програму забезпечення житлом учасників бойових действій

Фото: Анастасія Іскрицька

У 2015 році за рахунок бюджетних коштів розпочала свою роботу програма з купівлі житла для осіб, які брали безпосередню участь у АТО, і в 2018 році уряд виділяє понад 350 млн гривень на програму забезпечення житлом учасників бойових действій.Об цьому на засіданні Кабміну розповів міністр соцполітики Андрій Рева.

Також ця програма стосувалася сімей загиблих військових і тих військових, які стали інвалідами першої та другої групи, беручи участь в бойових діях, нагадав Рева.

"У 2015-2016 роках за все ОДА були закуплені 739 квартир на загальну суму 416 мільйонів гривень - тобто до квітня 2016 року", - розповів міністр.

Рева нагадав, що до квітня 2016 роки гроші з держбюджету направлялися до місцевих бюджетів і на місцях вже вирішувалося питання покупки на ці кошти житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Як показала практика, не завжди купувалося житло належної якості, відзначили на засіданні уряду. Тому було прийнято рішення перераховувати кошти з держбюджету до місцевих бюджетів, які направляли кошти на покупку житла безпосередньо адресатам.

"Потрібно їм надати кошти. Вони самі куплять собі житло і самі будуть знати якому місті і в якому будинку, і на якому поверсі", - зазначив Гройсман.

Як нагадав Рева, Мінсоцполітики в травні 2016 року одержала доручення прем'єр-міністра щодо зміни порядку фінансування цієї програми і реалізації принципу "гроші ходять за людиною".

"Тепер розподіл бюджетних коштів між обласними бюджетами та міським бюджетом проводиться головним розпорядником Мінсоцполітики з подальшою передачею цих коштів безпосередньо на рахунки членів сімей загиблих і самих ветеранів АТО", - пояснив міністр.

Глава Мінсоцполітики зазначив, що в результаті за новим порядком в 2016-2017 роках була куплена 1 071 квартира на загальну суму 909, 5 млн гривень. У 2018 році планується купити 356 квартир на загальну суму 354,8 млн гривень, у тому числі 29 квартир на суму 25 мільйонів гривень для учасників АТО з числа внутрішньо переміщених осіб.

"Розпорядження, яке ми сьогодні розглядаємо, передбачає передачу майже 300 млн гривень з цієї суми, яка передбачена бюджетом на покупку 327 квартир для цієї категорії громадян", - повідомив Рева.

Він також зазначив, що в цьому році розширена програма забезпечення житлом для деяких категорій учасників бойових дій.

"Відповідно до затвердженого бюджету майже 200 млн гривень направлено на нову програму забезпечення житлом учасників бойових дій на території інших держав, що дозволить нам практично наполовину скоротити чергу тих людей, які більше 30 років перебувають в черзі на отримання житла після завершення бойових дій на території , наприклад, Афганістану ". - розповів міністр.

Згідно з підрахунками Мінсоцполітики, в 2019 році потрібно близько 300 млн гривень на те, щоб повністю завершити цю програму і "поставити крапку в багаторічній проблемі забезпечення житлом цієї категорії громадян".

Нагадаємо, в Україні відновили державну програму, що дозволяє переселенцям придбати квартиру , Сплативши тільки 50 відсотків її вартості.

На 2018 рік через держбюджету на житло для внутрішньо переміщених осіб держава виділила 100 мільйонів гривень. Це в три рази більше ніж у 2017 році. Пільговими умовами можуть скористатися не тільки переселенці, а й учасники АТО .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Кабмін зайнявся питанням забезпечення житлом учасників бойових дій". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online