Суд зобов'язав Лебедєва видалити з блогу карикатуру на "Аерофлот"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Мосміськсуд визнав законним рішення, згідно з яким відомий дизайнер і блогер Артемій Лебедєв зобов'язаний прибрати зі своєї сторінки в ЖЖ карикатури на емблему Аерофлоту і негативні оцінки діяльності цієї авіакомпанії, передає   Російське агентство правової та судової інформації (РАПСІ) Мосміськсуд визнав законним рішення, згідно з яким відомий дизайнер і блогер Артемій Лебедєв зобов'язаний прибрати зі своєї сторінки в ЖЖ карикатури на емблему "Аерофлоту" і негативні оцінки діяльності цієї авіакомпанії, передає Російське агентство правової та судової інформації (РАПСІ) .

Приводом до судового розгляду стала торішня публікація Лебедєва. За словами дизайнера, він купив квиток на вилітає літак, але підійшовши до стійки реєстрації, з'ясував, що посадка вже закінчилася, літак полетів, а гроші за квиток йому не повернули. Цьому інциденту Лебедєв присвятив кілька постів в своєму блозі, який має досить високу відвідуваність. Крім того, він запропонував своїм читачам, число яких перевищує 10 тисяч, "взяти участь в жабленіі логотипу авіаперевізника".

Незабаром "Аерофлот" повернув Лебедєву гроші і скасував практику продажу квитків на вилітають літаки. Однак цим справа не скінчилася. У травні авіакомпанія подала на дизайнера в суд через образливі карикатур і коментарів в його живому журналі, повідомляє Пітер ТВ . Міщанський суд Москви 27 липня задовольнив позов компанії "Аерофлот" до Лебедєву про захист ділової репутації, зобов'язавши його видалити карикатури зі свого блогу і виплатити авіаперевізнику 34 тисячі рублів компенсації.

І ось тепер суд остаточно заборонив дизайнеру критикувати авіакомпанію. За словами адвоката дизайнера Людмили Максименко, суд, приймаючи рішення, неправильно застосував норми права. як пише BFM.ru , Суд враховував закон про засоби масової інформації, однак блог в "Живому журналі" не є засобом масової інформації, підкреслює адвокат. А представник авіакомпанії заявила, що свобода вираження поглядів не може порушувати права і законні інтереси інших осіб. "Якби кожен міг нецензурно виражатися, висловлюючи свою думку, то це призвело б до порушення громадського порядку", - зазначила вона.

Читайте найцікавіше в рубриці "Суспільство"

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online