Покроковий рецепт вірменського торта Мікадо з фото

  1. складові
  2. Рекомендації з приготування
  3. покроковий рецепт
  4. варіанти подачі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Шановні читачі, сьогодні поговоримо про смачний торт вірменської кухні під назвою «Мікадо». Мене дуже зацікавила його історія та походження такого красивого назви. Але ніякої інформації про це я не знайшла, скрізь тільки згадка його в вірменської кухні. Сам рецепт торта існує багато-багато років, його готують вже поколінь п'ять, а ось його популярність за межами Вірменії почала зростати після серіалу «Останній з Магікян», в якому дружина намагалася спекти чоловікові вірменський торт «як мама йому робила». У неї, природно, нічого не вийшло, але цим акторам вдалося викликати величезний інтерес у населення до такого десерту.

Давайте навчимося робити вірменський торт «Мікадо» по справжньому вірменському рецептом.

Кухонна техніка: духовка, деко, глибока миска, міксер.

складові

Яйця 2 шт. Вершкове масло 380 г Сметана 250 г Сода 1 ч. Л. Цукор 120 г Сіль 1 щіпка Борошно 500-600 г Ванільний цукор 2 пакетика Згущене молоко варене 500 г Шоколад (для прикраси) 200 г Молоко 600 г

Рекомендації з приготування

Хочу звернути вашу увагу на деякі тонкощі, яких потрібно дотримуватися при використанні цього рецепта з фото класичного торта «Мікадо»:

  • Перед випіканням обов'язково густо наколи коржі виделкою. Так вони у вас вийдуть рівними і не зламаються. Коли печеться корж, поглядайте в духовку, якщо він пузириться, в цьому місці проколіть його виделкою і рукам притисніть трохи тісто.
  • Ці коржі можна (навіть потрібно!) Випікати на зворотному боці великого дека. Так ви зможете зробити їх ще тонше, розкотивши їх на ньому. Для цього змастіть маслом і присипте борошном деко, покладіть на нього не до кінця розкатаний корж і зробіть його тонким потрібного розміру. Під час розкочування корж посипайте борошном.
  • Під час формування торта злегка придавлюйте коржі пальцями, щоб вони краще просочилися, але не зламайте їх.

Під час формування торта злегка придавлюйте коржі пальцями, щоб вони краще просочилися, але не зламайте їх

  • Цей торт чим довше стоїть, тим смачніше стає. Ви його можете приготувати за 2-3 дня до свята. Дуже зручно на новорічні канікули готувати його. Він виходить великий, вистачить надовго, та ще й смак з кожним днем ​​його простою буде краще.
  • За класичним рецептом крем готується з вареного згущеного молока і вершкового масла, але ми зробимо карамельний, який зробить десерт ще смачніше.

За класичним рецептом крем готується з вареного згущеного молока і вершкового масла, але ми зробимо карамельний, який зробить десерт ще смачніше

  • Не варто експериментувати і додавати какао в тісто або крем. Воно заб'є карамельно-ванільний смак десерту.
  • Шоколад для посипання зверху візьміть дуже смачний. Не псуйте смак цієї страви дешевим шоколадом.

покроковий рецепт

готуємо тісто

  1. Змішати 250 г сметани з 1 ч. Л. соди і залишити на 30 хвилин.
  2. Збити 180 г м'якого вершкового масла з 60 г цукру, пакетиком ванільного цукру і дрібкою солі. Додати яйце в масу і збити. Цей процес повторити і з другим яйцем. У суміш вилити сметану, збити і порційно додати 400 г борошна.
  3. Замісити тісто на столі руками. Робити це недовго і не забивати його борошном. Нам потрібно отримати м'яке, гладке тісто.
  4. Розділити заготовку на 6-7 частин, зробити коржі, обваляти їх у борошні, накрити і відправити в холодильник на 2 години. Можна на всю ніч.

готуємо коржі

  1. Розкачати одну корж (інші в холодильнику), вирізати потрібну форму і відправити на деко, посипане борошном. Наколоти корж густо виделкою. Випікати 7-10 хвилин при температурі 200 градусів. Таку процедуру проробити з кожним коржем.

готуємо крем

  1. Змішати 600 г теплого молока з 2 ст. л цукру і пакетиком ванільного цукру до їх повного розчинення. Поступово додати 5 ст. л. муки і відправити на вогонь. Варити на маленькому вогні до загусання, постійно помішуючи.
  2. У гарячий крем додати частинами 500 г вареного згущеного молока і збити масу міксером. Дати охолонути.
  3. Збити 10 хвилин міксером 200 г вершкового масла. Потім частинами додати до нього остиглий крем.

збираємо торт

  1. Змастити кремом коржі, формуючи з них торт.
  2. Прикрасити тертим шоколадом.
  3. Залишити в холодильнику на 4 години, а краще на всю ніч. Цей торт чим більше коштує, тим краще просочується. Зберігати в пакеті або накрити харчовою плівкою, щоб не підсихав.

відеорецепт

А тепер давайте подивимося коротке відео, в якому всі подробиці приготування смачного вірменського десерту.

варіанти подачі

  • Такий торт стане відмінним частування на будь-якому заході. За традицією його ріжуть порційними ромбиками
  • Він виходить більшим, тому не варто його весь нарізати на порційні шматочки. Відріжте від всього торта необхідну кількість, поріжте порційними шматочками, а решту зберігайте в холодильнику в пакеті або харчовій плівці.

варіанти приготування

Найкращим частуванням до чаю або кави завжди був, є і буде смачний, солодкий десерт. Завдяки йому можна навіть влаштовувати традиційні походи в гості, або парафії гостей. Не настільки важливо, які напої ви будете вживати в процесі, але завжди в кінці вечора всіх присутніх чекатиме солодке частування.

Я хочу поділитися з вами деякими рецептами простих тортів, які готуються легко, а виходять шалено смачними.

Я хочу поділитися з вами деякими рецептами простих тортів, які готуються легко, а виходять шалено смачними

  • Спробуйте приготувати торт «Чорний ліс» . Колись для мене саме він став традицією зустрічей з друзями в одному кафе, де його подавали завжди свіжим і дуже смачним. Але щось змінилося, і смак торта став, м'яко кажучи, не дуже. Після цього наші посиденьки в цьому закладі закінчилися (ось що значить несмачна кухня) і ми плавно перейшли до моєї подруги, яка, не порушуючи традиції, почала готувати його сама за цим рецептом. Найсмачніше виконання такої страви я не їла, тому і вам раджу спробувати.
  • Велику популярність і популярність отримав класичний рецепт торта «Наташа» , Який готують ще з радянських часів. Це і зрозуміло, адже всі продукти, які входять до його складу дуже прості і доступні, але торт виходить дуже смачним. До речі, саме такі торти часто покривають мастикою, тому що вона на ньому відмінно тримає форму. Готувати його легко, навіть підліток з ним зможе впоратися (маю досвід).

Готувати його легко, навіть підліток з ним зможе впоратися (маю досвід)

  • Добре, що в наш час безліч страв створені для будь-яких переваг. Так, для любителів горіхів завжди буде до речі торт «Ідеал» . Приготувати його не складе великих труднощів, а ось смак зможе здивувати навіть найвибагливіших гостей.
  • Залишу вам і торт Банановий . Зараз існує кілька варіантів його приготування і кожен по-своєму ідеальний. Обов'язково використовуйте цей рецепт, він припаде до душі всім, хто його спробує.

Шановні кулінари, сподіваюся, ви скористалися запропонованими мною рецептами, і на вашій кухні вже готується солодкий десерт.

Якщо у вас є які-небудь пропозиції або доповнення, залишайте їх у коментарях, я обов'язково з ними ознайомлюсь. Також обов'язково повідомте мені, чи сподобався вам торт. А тепер хочу побажати вам успіхів і гарного настрою!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online