Суд в Криму відклав розгляд апеляції на вирок Балуха у справі про побиття начальника СІЗО

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Активіст повинен був брати участь в засіданні по відеоконференцзв'язку, але відмовився вийти з камери і попросив етапувати його до суду. Активіст повинен був брати участь в засіданні по відеоконференцзв'язку, але відмовився вийти з камери і попросив етапувати його до суду

Судове засідання відклали до 3 жовтня \ "Голос Криму"

Підконтрольний влади Російської Федерації Верховний суд Криму відклав розгляд апеляції захисту українського активіста Володимира Балуха на вирок у кримінальній справі про нібито побиття начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченко.

Читайте також У Москві затримали двох учасників пікетів на підтримку Сенцова і Балуха (відео)

Про це повідомляє «Крім.Реаліі». «Суддя Олена Спасенова відклала засідання в зв'язку з тим, що« не забезпечена явка підсудного на засідання ». Володимир Балух повинен був брати участь в засіданні по відеоконференцзв'язку, проте відмовився вийти з камери », - йдеться в повідомленні.

Адвокат Ольга Дінзе зазначила, що Балух просить етапувати його до суду для розгляду апеляційної скарги захисту.

Судове засідання відклали до 3 жовтня.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 24 вересня, в окупованому Криму мало відбутися розгляд апеляції на вирок так званого Роздольненського районного суду, за яким Балух визнаний винним у побитті начальника СІЗО.

Довідка УНІАН. ФСБ РФ затримала Балуха 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники заявляють, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - у дворі його будинку був вивішений прапор України. Підконтрольний Росії «суд» в Криму визнав Балуха винним в зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4,6 тис. грн).

Друга справа по ч.2 ст. 321 КК РФ (застосування насильства відносно співробітника місця утримання під вартою у зв'язку із здійсненням ним службової діяльності карається позбавленням волі на строк до п'яти років) щодо активіста було порушено після заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченко, який стверджував, що Балух нібито його побив. При цьому сам активіст і адвокати заявили, що це Ткаченко напав на Балуха.

5 липня підконтрольний Росії так званий Роздольненський райсуд засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. Рублів (близько 4 тис. Грн) за сукупністю двох кримінальних справ.

Балух 19 березня 2018 року оголосив голодування в знак протесту проти винесеного йому вироку у справі про зберігання боєприпасів.

14 вересня Балуха в СІЗО вивели з камери, сильно побили і погрожували знищити.

Стан здоров'я активіста дуже важке.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online