Апеляційна скарга до арбітражного суду

  1. Апеляційна скарга на рішення арбітражного суду: пояснення і зручний зразок
  2. Хто в рамках арбітражного процесу має право подати апеляційну скаргу
  3. Як скласти скаргу
  4. В які терміни подають скаргу
  5. Як направити документ до суду
  6. Які судові акти можна оскаржити в апеляції

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сторони арбітражного спору отримали рішення суду першої інстанції. Якщо одна зі сторін не згодна з рішенням, заправилами АПК вона має право подати апеляційну скаргу. Апеляційну скаргу складають за загальними правилами підготовки процесуальних документів до арбітражного суду.

Апеляційна скарга на рішення арбітражного суду: пояснення і зручний зразок

Апеляційна скарга - це процесуальний документ, який готують за загальними для звернень до арбітражного суду правилам. Призначення скарги - домогтися перегляду судового акта ( ст. 260 АПК РФ ). Учасник арбітражного спору подає апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції, якщо не згоден з ним і хоче відновити свої права.

Хто в рамках арбітражного процесу має право подати апеляційну скаргу

Перед тим як подавати скаргу, заявник повинен переконатися, що володіє таким правом. А також, що даний судовий акт можна переглянути в апеляції.

Скаргу направляє:

  • сторона арбітражного спору;
  • правонаступник сторони спору, який не брав участі в розгляді в першій інстанції;
  • особа, яка не брала участі в суперечці, але чиї права порушив судовий акт першої інстанції.

Як скласти скаргу

До форми і змісту скарги пред'являють ті ж загальні і спеціальні вимоги , Що і до позовної заяви, відзиву на позов, зустрічним позовом та інших документів. Зокрема, потрібно обгрунтувати правову позицію . Скаргу складають в письмовому у вигляді в формі єдиного документа. Середній обсяг - від 5 до 10 сторінок формату А4. Вимоги в документі слід викладати ясно і послідовно. У скарзі, як і інших процесуальних документах, кілька частин:

  • вступна,
  • описова,
  • мотивувальна,
  • прохальна.

Вступна частина містить найменування суду, а також перерахування учасників справи і їх реквізити. В описовій частині заявник кратно повідомляє обставини справи і суть судового акту, який прийняла перша інстанція. Потрібно дати посилання на судовий акт і перерахувати всі реквізити справи. У мотивувальній частині вказують, яке право заявника порушив цей судовий акт і чому заявник не згоден з судом першої інстанції. Повинні бути присутніми обгрунтування, посилання на матеріали справи, і т. Д. Прохальна частина скарги містить вимоги заявника.

В які терміни подають скаргу

За загальним правилом апеляційну скаргу подають протягом місяця з дати видання рішення арбітражним судом першої інстанцією. У ряді випадків термін подачі менше (ч. 4 ст. 206 АПК РФ, ч. 5 ст. 211 АПК РФ, ч. 4 ст. 225.7 АПК РФ, ч. 3 ст. 229 АПК РФ). Зокрема, деякі визначення арбітражних судів оскаржать протягом 10 днів (ст. 39, ст. 46, ст. 50, ст. 51, ст. 120, ст. 130, ст. 223 АПК РФ).

Як направити документ до суду

Апеляційну скаргу в арбітражний суд направляють через першу інстанцію, яка розглядала справу. Апеляційну інстанцію вибирають за загальними правилами вибору суду по родової і територіальної підсудності.

Які судові акти можна оскаржити в апеляції

До суду апеляційної інстанції оскаржать:

  • рішення арбітражного суду, яке не набрало чинності;
  • ухвалу суду першої інстанції, яке можна оскаржити в апеляції і яке не вступило в силу.

Крім того, заявник може направити одну апеляційну скаргу відразу на кілька судових актів. Це можливо, якщо суд прийняв ці акти по одній справі. Апеляція видасть ухвалу про прийняття скарги до провадження. Для судових актів у різних справах одну апеляційну скаргу не направляють.

В апеляції не оскаржують:

  • судовий наказ;
  • судові акти Суду з інтелектуальних прав;
  • ухвали про затвердження мирової угоди ;
  • судові акти про рішення третейського суду або про видачу виконавчого листа на таке рішення;
  • судові акти про рішення іноземних судів;
  • рішення арбітражного суду в рамках ч. 4 ст. 222.9 АПК РФ.

Дані судові акти набувають юридичної чинності відразу після винесення їх судом. Такі судові акти можна оскаржити тільки в касаційній інстанції. Якщо заявник направить апеляційну скаргу на подібний судовий акт, суд поверне скаргу.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online