Що таке апатія?

  1. Виявляється, у апатії є не тільки причини, але і функції.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Всім напевно знайоме почуття байдужості, небажання щось робити. У такі моменти здається, що вас покинули все емоції і почуття. Що ж це за стан?

Чому вона виникає? Чи це не початок хвороби? А може, сигнал про перевтому? Або організм захищається таким чином від зовнішніх чинників, накопичуючи витрачені сили?

Виявляється, у апатії є не тільки причини, але і функції.

Перш за все, апатія може з'явитися, коли людина великий час відчуває тривалі емоції . У психіки існує власний межа, аналогічний больового порогу людини. Людина може відчувати довгий час не тільки позитивні емоції, а й негативні, які можуть привести до стресу або депресії . Щоб цього не сталося, організм захищається цієї самої апатією. Тому у неї є захисна функція. Якщо людина сильно хвилюється перед іспитом, апатія зможе врегулювати його емоції, і на наступний день він прийде на важливу подію абсолютно спокійним. Він не хвилюється і не відчуває взагалі ніяких емоцій з приводу іспиту. Тому результат може бути набагато вище.

Апатія виникає тоді, коли для досягнення мети, яка йому, по суті, не потрібна, людина робить занадто багато. Наприклад, підтримка непотрібних відносин, коли інша людина взаємності не проявляє. Це може бути і ненависна робота, яку людина боїться кинути, тому що знає, що знайти іншу важко. Можливо, людина живе в тій обстановці, яка йому не комфортна. Він постійно себе втішає тим, що багато людей живуть і гірше. Але насправді все це насильство над собою. І це постійно тисне на психіку. Знову ж функція, пов'язана із захистом, тут суміжна, тому вона не дозволяє повністю увігнати психіку в виснаження.

Виснаження, до речі, варто приділити увагу окремо. Людина може любити роботу, у нього може бути все прекрасно в сім'ї, але він може ставити собі цілі, яких йому досягти дуже важко. Але він все одно цілеспрямовано до них рухається. Можливо, людина хоче досягти мети в короткий термін. Можливо, він переоцінює власні можливості. Так чи інакше, якщо організм знаходиться у вічному напруженні, то може і настати ось це виснаження. Апатія рятує організм людини, змушуючи його відпочити від навантаження.

Коли ви помічаєте за собою подібний стан, подумайте, через що воно могло виникнути. Проаналізуйте те, як ви жили в останній період часу. Можливо, вам дійсно варто відпочити.

Що ж це за стан?
Чому вона виникає?
Чи це не початок хвороби?
А може, сигнал про перевтому?
Або організм захищається таким чином від зовнішніх чинників, накопичуючи витрачені сили?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online