Віза в Англію для росіян: порядок оформлення основних видів

  1. Заповнення анкети
  2. фото
  3. Перелік документів
  4. види віз
  5. Туристична віза
  6. Гостьова віза
  7. Дитяча віза
  8. Студентська віза
  9. Робоча віза
  10. Віза для членів родини
  11. Віза для реєстрації шлюбу
  12. Транзитна віза
  13. Важлива інформація про документи
  14. Подача документів
  15. Терміни виготовлення
  16. термінова віза
  17. Отримання документів
  18. Відмова у візі
  19. Відео: інструкція по отриманню візи до Великобританії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Великобританія є однією з найбільш відвідуваних країн Європи і світу. Пам'ятки цієї острівної королівства щорічно притягують в країну близько 30 мільйонів чоловік. І якщо ви вирішили своїми очима подивитися на Біг Бен, Букінгемський палац і знамениті двоярусні червоні автобуси - вам варто почати збирати документи, адже росіянам для відвідування цієї країни потрібна віза. Чи підійде вам Шенген? На жаль, немає - потрібна саме віза в Англію. Ну а як результат, подорожувати по Європі з такою візою не вийде. Якщо ви збираєтеся відвідати інші країни, на додаток до англійської візі вам доведеться оформляти візу Шенгенську. Але є і хороші новини - візу можна зробити без допомоги агентств. Однак потрібно бути гранично уважним, бо оформлення англійської візи вважається одним з найбільш трудомістких процесів такого роду.

Отже, для того щоб самостійно оформити візу в Лондон, вам треба буде пройти через наступні етапи:

  1. Заповнення анкети;
  2. Підготовка документів;
  3. Подача документів;
  4. Отримання візи.

Однак, не все так просто, як здається. Існує безліч нюансів і тонкощів, які обов'язково потрібно знати. Ну що ж, почнемо по порядку.

Заповнення анкети

Бажаючим отримати візу варто почати з заповнення заяви на сайті visa4uk.fco.gov.uk. Подивитися на пропоновану форму можна за посиланням . Більш того, офіційний сайт візового центру пропонує в допомогу ось такий документ . Ця зрозуміла інструкція російською мовою пояснить, що конкретно потрібно вказати в анкеті.

Дуже важливо пам'ятати, що інформація, зазначена в заяві, повинна бути абсолютно точною - будь розбіжність з дійсністю може привести до плачевних наслідків. Після того, як ви заповнили електронну анкету, вам на е-мейл прийде лист-підтвердження, що містить унікальний номер. Лист це варто зберегти або навіть роздрукувати, адже за цим номером ви зможете відслідковувати свою заяву. Роздрукувати потрібно і саму заповнену анкету. Переконайтеся, що всі частини анкети пропечатали, а потім підпишіть її на останній сторінці.

фото

Для того щоб зробити візу, вам потрібно спочатку подбати про фотографії Для того щоб зробити візу, вам потрібно спочатку подбати про фотографії. Фотографія вам потрібна одна, кольорова, 3,5 на 4,5 сантиметра, хорошої якості, надрукована на фотопапері. Людина повинна дивитися прямо в камеру, бути без головного убору або очок, особа повинна бути відкрито. Фон тільки кремовий або світло-сірий. (Детальний опис фотографії англійською можна знайти за посиланням: //www.gov.uk/photos-for-passports Тут же можна подивитися приклади «правильних» і «неправильних» фотографій.)

Перелік документів

Першим кроком стане оформлення необхідних документів. Наступний список містить у собі всі основні документи, які підходять для отримання туристичної візи. Ну а додаткові документи для різних типів віз можна знайти нижче. Отже, для оформлення візи вам знадобляться:

  • Закордонний паспорт, дійсний протягом мінімум півроку з моменту подачі заяви. У цьому паспорті повинно бути не менше двох вільних сторінок.
  • Ксерокопія першої сторінки закордонного паспорта.
  • Старі закордонні паспорти. Вони потрібні, щоб продемонструвати історію своїх пересувань.
  • Роздрукована і підписана вами анкета.
  • Одна кольорова фотографія.
  • Підтвердження сімейного положення. Тут можна надати свідоцтво про шлюб, розлучення, цивільному партнерстві або навіть смерті чоловіка.
  • Довідка з місця роботи або навчання. Обов'язково вказівку вашої посади і зарплати, а також той факт, що ваше робоче місце закріплено за вами, і ви повернетеся до виконання обов'язків після візиту. Якщо ви недавно перейшли на нове місце роботи, потрібно також надати довідку від минулого наймача.
  • Підтвердження наявності достатньої кількості грошей для оплати візиту. У цю категорію потрібно включити такі документи як виписка з банківського рахунку (деталізація тримісячного періоду), довідку з податкової, довідку про зарплату за останні півроку. Також можна надати свідоцтва про наявної у вас власності.
  • Детальна інформація про проживання і квитках. Сюди варто включити роздруковані авіа-квитки, лист, що підтверджує бронь готелю, лист від агента, який продав вам путівку, або лист від одного, у якого ви збираєтеся жити.
  • Свідоцтва про народження дітей.
  • Медичний страховий поліс або страховка. Пункт цей, хоч і не є обов'язковим, може допомогти вам отримати бажану візу.
  • Квитанція сплаченого консульського збору. Стандартна вартість візи зараз становить £ 80, або $ 136. Детальну інформацію про вартість віз можна знайти нижче.

види віз

Основний список документів для візи в Англію може бути доповнений, в залежності від того яка віза вам потрібна. Отже, давайте розглянемо основні типи віз до Англії, документи, які необхідно пред'явити, і нюанси, пов'язані з перебуванням в країні:

Туристична віза

Якщо ви вирішили погуляти по Лондону або відвідати друзів в Ліверпулі, то ваш вибір це туристична віза. За цією ж візою ви зможете перебувати в країні до 6 місяців, але не зможете працювати, вчитися, реєструвати шлюб, а також проходити приватний курс лікування. Для отримання даної візи вам буде достатньо документів, зазначених в основному списку.

Гостьова віза

Гостьова віза, за великим рахунком, нічим не відрізняється від туристичної - все ті ж півроку перебування, однак вам буде потрібно додати кілька документів. Якщо ви робите візу в Англію на запрошення, то вам потрібно прикріпити цей самий запрошення, дані людини, вас запрошує (копія першої сторінки паспорта), а також документи, що встановлюють його фінансове становище - виписки з банківського рахунку, податки, довідки про зарплату. Якщо запрошує вас особа не є громадянином Англії, то варто подбати і про підтвердження імміграційного статусу. Для цього потрібно надати копію сторінки паспорта з візою або штампом імміграції, а також довідку від HomeOffice, яка підтвердила б право на проживання.

Дитяча віза

Якщо ви зібралися взяти з собою представників молодшого покоління - подбайте про правильне оформлення візи для дитини. Набір документів для осіб віком до 18 років абсолютно не відрізняється від оригінального списку - просто виберіть всі доступні документи. Діти, які приїжджають в країну за такою візою, можуть не просто перебувати в Англії до 6 місяців - весь цей час вони можуть вчитися і проходити короткі курси без пред'явлення додаткових документів. Якщо дитина подорожує самостійно, то потрібно прикріпити завірений дозвіл на виїзд від батьків.

Студентська віза

Якщо вас приваблюють навчальні заклади Сполученого Королівства, то необхідно оформити навчальну візу. Зробити це досить важко, оскільки доведеться пред'явити ось ці додаткові документи:

  1. Паспорт (слід зробити копії всіх сторінок), а також фотографії, описані вище.
  2. Свідчення того, що ви були прийняті навчальним закладом. Для цього потрібно буде показати CAS (confirmation of acceptance for studies) номер. Цей спеціальний номер можна знайти в листі про надходження. До того ж, необхідно буде показати всі документи, які були використані для отримання цього листа (список документів залежить від вищого закладу). До речі, копії посилати не можна - Візовий Центр вимагає тільки оригінали (виключення з цього правила є, але вони знову-таки залежать від навчального закладу).
  3. Сертифікат знання англійської мови. Це правило застосовується не до всіх студентів, і вам потрібно ретельно почитати інформацію про обраний курсі або програмі.
  4. Підтвердження того, що у вас достатньо грошей для навчання і проживання. Тут потрібно пред'явити довідки про те, що навчання (а іноді і проживання) вже частково або повністю оплачено; паперу, що показують отримання стипендії; а також виписки з банківського рахунку, які доведуть, що ви зможете вижити в Англії. (Ви можете дізнатись про фінанси можна подивитися тут: //www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/studying/adult-students/evidence/money).

uk/visas-immigration/studying/adult-students/evidence/money)

Хочеться нагадати, що отримання студентської візи - процес багато в чому індивідуальний, і вимоги часто залежать від вашої програми, вашого предмета і вашого навчального закладу. Тому перед подачею документів варто проінспектувати інтернет-сторінку університету або коледжу, або навіть зв'язатися з представниками в Англії.

Робоча віза

Так само, як і у випадку зі студентською візою, оформлення бізнес-візи таїть в собі багато нюансів. Порядок подачі документів на робочу візу залежить від того, ким ви працюєте, яка у вас кваліфікація, скільки часу ви збираєтеся пробути в країні і яка кількість грошей ви будете заробляти. Всі ці нюанси можна знайти тут: //www.ukba.homoffice.gov.uk/visas-immigration/working/, а в наступному списку будуть перераховані документи для фахівців, що бажають приїхати в Англію на запрошення працедавця:

  • Стандартні документи, що підтверджують ідентифікацію вашої особистості - закордонного паспорта та їх копії, а також фотографія (інформацію можна знайти вище).
  • Сертифікат, що підтверджує знання англійської мови (або диплом з вищого навчального закладу про завершення програми англійською мовою).
  • Сертифікат спонсорства. Це не папір і не довідка, а унікальний номер вашої заяви, який надішле роботодавець. Крім того, буде прикріплена інформація про місце роботи і про наймача. Зверніть увагу - такий сертифікат дійсний протягом трьох місяців.
  • Докази платоспроможності. Тут вам потрібно буде показати виписку з рахунку, яка покриє 90 днів, що передують подачі документів. Крім того, у них є доступ до вашого електронного аккаунту.

Віза для членів родини

Подача документів на візу дружини або чоловіка залежить від того, чи є ваш партнер громадянином Англії чи ні. Якщо партнер має громадянство або постійний вид на проживання, то необхідно подати наступні документи:

  1. Закордонний паспорт і 2 фотографії;
  2. Документ, що підтверджує ваш вік і стать партнера (паспорта або свідоцтва про народження);
  3. Свідоцтво про шлюб або свідоцтво про громадянське партнерство;
  4. Доказ, що на момент весілля у вас не було попередніх зареєстрованих шлюбів;
  5. Доказ, що ви знайомі один з одним (це потрібно для уникнення фіктивних шлюбів);
  6. Сертифікат про знання англійської мови;
  7. Доказ того, що ви можете утримувати себе (документи про фінансове становище можна знайти в загальному списку).

Така віза дасть вам можливість перебувати в країні до 33 місяців. Після закінчення терміну, можна подати документи на продовження візи. Інформація про візу для партнерів іммігрантів знаходиться ось тут //www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/partners-families/migrant-workers-students.

Віза для реєстрації шлюбу

Якщо ви зібралися вступати в шлюб на території Великобританії, необхідно оформити візу нареченої / нареченого. За цією ж візою можливо залишитися в країні до 6 місяців, а після одруження можна подати документи на візу для членів сім'ї. Документи, які вам знадобляться, не відрізняються від позначених в основному списку.

Транзитна віза

Якщо у ваших планах - побувати в Англії проїздом (тобто не більше 48 годин), то обов'язково треба оформити транзит - повітряний або наземний. Повітряний транзит означає, що ви будете перебувати в аеропорту на території Англії (не виходячи за зону митного контролю), а наземний транзит - що ви проїдете по Англії на шляху до іншої держави. Для отримання транзитної візи потрібно подати документи з основного списку, плюс квитки, які вказують на необхідність транзиту.

Важлива інформація про документи

  • Незалежно від того, яку візу ви хочете отримати, всі документи повинні бути перекладені на англійську мову! Для стовідсоткової впевненості, переклад можна завірити у нотаріуса (хоча візовий центр цього не вимагає). В обов'язковому порядку, переклад повинен містити наступну інформацію:
    1. Підтвердження перекладача про те, що переклад відповідає оригінальному тексту;
    2. Дату перекладу;
    3. Підпис і ім'я перекладача;
    4. Контактну інформацію перекладача.
  • Всі довідки дієві протягом місяця, так що тягнути з подачею документів не варто.
  • Крім усього іншого, не забудьте зробити копію кожного документа і перекладу!

вартість візи

За оформлення візи обов'язково потрібно заплатити консульський збір. Розмір оплати найчастіше залежить не від типу візи, а від терміну перебування. Так, за короткострокову візу з дозволеним терміном перебування до 6 місяців потрібно заплатити £ 80, і не важливо, чи збираєтеся ви працювати, вчитися, оглядати визначні пам'ятки або одружитися.

За дитину теж доведеться заплатити 80 фунтів. За візу, що дозволяє бути в Великобританії до 2 років, ви заплатите £ 278, до 5 років - £ 511, ну а за саму довгострокову візу на 10 років - £ 737. Транзитна віза коштує менше - всього £ 54. Для довідки - приблизний курс фунта до долара - 1,6. Якщо ж ви вирішите оформляти візу через агентство, то на додаток до консульського збору доведеться заплатити комісію, яка складе приблизно 200 євро, або близько 10000 рублів.

Подача документів

Після того, як всі необхідні папери опинилися біля вас на руках, можна звертатися до Візового Центру для подачі документів і здачі біометричних даних. Для цього потрібно вибрати час відвідування (зробити це можна на тому самому сайті, де ви заповнювали анкету), а потім просто прийти з усіма документами. Причому все (крім дітей до 5 років) повинні подавати документи особисто - ні посередники, ні агенти вам в цьому не допоможуть. Діти до 16 років повинні приходити в супроводі батьків. Біометричні дані - це ваші відбитки пальців (взяті з допомогою електронного апарату, так що не бійтеся чорнильних плям), а також ваше фото. Ці дані будуть прикріплені до подається заявою, і посольство буде зберігати їх протягом 10 років.

Подати документи можна в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Ростові-на-Дону і Новосибірську.

    • Адреса Візового Центру в Москві - Великий Савввінскій провулок, будинок 18.
    • У Санкт-Петербурзі документи можна здати за адресою Великий Сампсониевский проспект 4.
    • У Єкатеринбурзі - вулиця Гоголя 36, десятий поверх, офіс 1002.

Візові центри працюють з понеділка по п'ятницю, з 8.00 до 15.00.

Також існує телефонний номер єдиного довідкового центру з питань віз +7 (809) 333-82-32. Дзвонити можна в робочі дні з 9.00 до 19.00.

Терміни виготовлення

На сайті Візового Центру надана інформація про термін виготовлення віз. Ваша заява розглядатимуть від 15 до 60 робочих днів. І хоча 90% заяв розглядається протягом перших трьох тижнів, ніхто не гарантує вам, що ви потрапите в число щасливчиків. Саме тому Британський візовий центр настійно рекомендує не купувати квитки без можливості зміни дати, а також не підтверджувати резервації готелів до отримання візи.

термінова віза

Для тих, хто бажає отримати термінову візу, була створена спеціальна пріоритетна послуга. За плату в 7500 рублів посольство зобов'язується терміново розглянути вашу заявку - всього за 3 робочі дні. Така послуга доступна тільки для тих, хто звертається за короткостроковій туристичної, робочої, студентської, гостьовий, сімейної візою. Є ще одна обов'язкова умова - ви зможете скористатися цим сервісом, тільки якщо легально в'їжджали на територію Англії протягом останніх п'яти років. Варто враховувати, що оплата такої послуги зовсім не є гарантом отримання візи.

Отримання документів

Рішення про видачу вам візи буде надіслано електронним листом, відправленим на вказану в анкеті е-мейл. Забрати документи потрібно протягом 30 днів, або з'явившись самостійно, або замовивши доставку кур'єром. Ціна такої послуги різниться від 600 до 1500 рублів - залежно від місця проживання. Отримати документи особисто можна в візових Центрах з 9.00 до 16.00 у робочі дні.

Відмова у візі

Як згадувалося вище, немає ніяких гарантій, що бажана віза буде видана. Якщо візу все-таки не дали, то перш за все варто ретельно прочитати рішення Британського Центру - в листі будуть написані причини відмови у візі. Таке рішення може бути пов'язано з історією ваших пересувань, поданої документації та порядком розгляду. У тому ж листі буде вказано, чи можете ви подавати на апеляцію, і як це зробити. Більш того, навіть підкажуть, куди краще звернутися.

Якщо у вас раптом склалося враження, що отримання візи в Англію - це надзвичайно трудомісткий, не всім доступний процес, то просто подумайте про те, що кожен день досить велика кількість людей стає власниками заповітного штампу в паспорті. А це означає, що і у вас теж все вийде. Потрібно просто дотримуватися правил, описаних вище.

Відео: інструкція по отриманню візи до Великобританії

також рекомендуємо:

Чи підійде вам Шенген?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online