Грузинам дозволили вирощувати коноплю для самокруток

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Конституційний суд Грузії дозволив посів і вирощування невеликої кількості конопель для особистого користування, визнавши тим самим неконституційною чинну норму, відповідно до якої розведення конопель вважалося кримінальним злочином. Конституційний суд Грузії дозволив посів і вирощування невеликої кількості конопель для особистого користування, визнавши тим самим неконституційною чинну норму, відповідно до якої розведення конопель вважалося кримінальним злочином

Фото: AP

За даними інформаційного агентства "Новини-Грузія", таке рішення КС ухвалив після розгляду звернення трьох громадян країн, які внесли позов проти грузинського парламенту.

Громадяни оскаржували норми, згідно з якими посів, вирощування або культивування 63,73 грамів, 150,72 грамів і 265,49 грамів конопель карається позбавленням волі.

Тепер, згідно з постановою суду, при вирощуванні такої невеликої кількості конопель відсутня небезпека збуту наркотику. Однак, суд залишив в силі кримінальне покарання за вирощування 265,49 грамів конопель: загроза продажу наркотиків в цьому випадку існує. За цей злочин в Грузії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 6 до 12 років.

Як повідомляла "Правда.Ру", в кінці грудня минулого року грузинські курці марихуани постановою Конституційного суду були звільнені від кримінального переслідування. Головною умовою "некараності" є недостатнє для продажу кількість - до 70 грам трави.

Боротьба за легалізацію марихуани в Грузії велася досить давно, прихильники цієї ідеї проводили протестні акції. Одна з останніх таких акцій на початку грудня 2016 року в переросла в зіткнення з поліцейськими . Організаторами мітингу виступили активісти руху "Білий шум". Вони вимагали пом'якшити наркополітику в країні і легалізувати легкі наркотики.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online