Кавказький Вузол | Ельдар Азізов знову в Баку: якої довжини торт спечуть тепер в столиці?

  1. Про знесення будинків в Сабаільском районі Баку, негативних випадках тієї історії я розповідав

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

6:34, 19 липня 2018

Президент призначив главу виконавчої влади Сабаільского району міста Баку Ельдара Азизова першим заступником глави ІВ столиці Азербайджану. Оскільки пост глави ІВ Баку вакантна після перекладу Гаджібали Абуталибова на посаду віце-прем'єра Азербайджану, Ельдар Азізов став фактичним керівником тримільйонного міста, повернувшись керувати адміністративним апаратом, в якому він вже працював в 1999-2003 роках. Якщо бути ще точніше, то досвідчений радянський комсомольсько-комуністичний апаратник Азізов повернувся в ту ж посаду, яку займав в березні-червні 2000 року - заступника глави виконавчої влади Баку.

Жителі міста позитивно оцінили повернення Азизова, про швидке його призначення керівником Баку говорили багато виходячи з його успішного керівництва містами Сумгайит (2011-2015) і Гянджа (2003-2011). Після Гянджі очікувалося призначення Азизова главою ІВ Баку, але президент фактично знизив статус Азизова, доручивши йому в 2015 році пост глави ІВ Сабаільского району Баку. Тут потрібна застереження - в цьому районі розташовані найвідповідальніші адміністративні будівлі столиці, з яких керується країна.

Правління Азізовим в Гянджі, Сумгайите і Сабаільском районі Баку залишилося в пам'яті азербайджанців гігантськими руйнуваннями старих будинків, зведенням нових, знищенням колишньої рослинності і появою нових парків. У 9-му мікрорайоні Сумгайита при Азізової був знищений Lüdviqshafen park, який в народі називали «Німецьким парком». Житель міста Мамед Гаджієв ділився з пресою: «Ельдар Азізов розпродає всі міські парки бізнесменам замість того, щоб упорядковувати їх за рахунок міської казни. У місті порушений екологічний баланс, дихати стало нічим. Залишалися пара-трійка парків, і ті розпродані. На місці вирубаних дерев викладають мармурові та гранітні плитки, ніби це не парки, а катки. Сумгаїт весь розпроданий, не залишилося і п'яді землі, що належить державі ... ».

Е.Азізов намагався знести тісний критий сільськогосподарський ринок у центрі Сумгайита, що не відповідає нормативам і утруднює проїзд автомобілів, але не впорався з власником ринку - екс-депутатом Нізамі Іскендерова, контролюючим золотий і діамантовий бізнес в Азербайджані.

Однак, на відміну від керівників інших міст і особливо застреленого в цьому місяці керівника Гянджі Ельмара Велієва, Азізов виявляв гуманне ставлення до громадян, виселеним в рамках програми реновації старого житла в Баку. Чи не хамив, що не ображав, намагався прийняти і вислухати людей. На останній після призначення віце-головою Баку посади - під час керівництва Сабаільскім районом він навесні 2018 роки зустрічався з жителями знесених будинків і попереджав, щоб підписуючи договори з будівельними фірмами громадяни були уважні, читали текст договору уважно так як за обман будівельних компаній держава відповідальності не несе.

Про знесення будинків в Сабаільском районі Баку, негативних випадках тієї історії я розповідав

Коли під зсув потрапили приватні будинки в Сабаільском районі Баку. Глава адміністрації району Азізов вислуховував пропозиції мешканців, до насильницького виселення коли вдавався, громадяни покинули домівки добровільно і отримали грошові компенсації.

Друге, що згадують жителі Гянджі і Сумгайита кажучи про Азізової - це його пристрасть до гігантських тортів довжиною до 51 метрів, які за його наказом випікали місцеві кондитерські компанії в день народження президента Ільхама Алієва. Кожен новий рік довжина торта збільшувалася. Про оплату витрат цих кондитерів з коштів міського бюджету офіційних повідомлень немає. У 2007 році власник Гянджінського підприємства "Нургуль", турецький бізнесмен Музаффар Агюлоглу повідомляв, що торт приготований 10 кондитерами, обійшовся йому в 5 тис. Манатів. На торті вагою 3 т 200 кг були зображені гора Кяпяз і річка Гек-гель, а також 18 пейзажів Гянджі.

Відео свята в Гянджі з презентацією рекордного торту

https://www.ekhokavkaza.com/a/2260299.html

Діяльність Ельдара Азизова на урядових посадах в Азербайджані часто коментується дагестанської і особливою лезгинської пресою з явним націоналістично-сепаратистської ухилом. Автори цих публікацій обов'язково зазначають Лезгинську національність Азизова.

Досьє віце-голови ІВ Баку Ельдара Азизова

Азізов Ельдар Азіз оглу народився 28 червня 1957 року в місті Баку. У 1979 році з відзнакою закінчив історичний факультет Азербайджанського Державного Університету імені С.М.Кірова. Починаючи з того ж року, займав різні відповідальні посади в Центральному Комітеті Комсомолу Азербайджану. З 1984 року працював першим секретарем районного комсомольського комітету 26 Бакинських Комісарів, з 1987 року - першим секретарем Бакинського міського комітету. З 1989 року обраний секретарем Центрального Комітету Комсомолу Азербайджану. З 1991 року працював секретарем Центрального Комітету Союзу Молоді Азербайджану. У 1998 році призначений керівником відділу міжнародних відносин в Центральній Виборчій Комісії Азербайджанської Республіки, з 1999 року - першим заступником голови департаменту зовнішніх зв'язків та інвестиційних програм Виконавчої влади міста Баку. У березні 2000 року призначений заступником Глави виконавчої Влада міста Баку, з червня того ж року - головою Виконавчої Влади Низаминский району міста Баку. У 2003-2011 роках був головою Виконавчої Влади міста Гянджа, в 2011-2015 роках головою Виконавчої Влади міста Сумгаїт. З вересня 2015 року є головою Виконавчої Влади Сабаільского району міста Баку.

У 1990 році обраний депутатом Верховної Ради Азербайджанської РСР. Неодноразово обирався депутатом Бакинського міської ради депутатів. У 1980 році був нагороджений Орденом «Знак Пошани» президією Верховної Ради СРСР. У 2017 році нагороджений орденом "За службу Батьківщині" 2-го ступеня. Є Членом Спілки Журналістів, почесним членом Спілки Архітекторів Азербайджану, автором книги «Діфа» і понад 200 статей. Одружений, двоє дітей.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online