NEWSru.com :: У Совфед хочуть прирівняти "мразіш-злом" до захоплення органів держвлади

Злом держсайтів необхідно законодавчо прирівняти до захоплення органів влади, заявили в Раді Федерації. Уже на першому засіданні комітету з інформполітики це питання буде обговорюватися із залученням експертів
Існуюче російське законодавство передбачає занадто м'яке покарання для зломщиків сайтів, заявив Гаттаров. На його думку, п'ять років за хакерство - недостатньо
На тижні невідомі зламали сайт Хамовницького суду Москви, який засудив минулої п'ятниці трьох учасниць панк-групи Pussy Riot до двох років позбавлення волі за скандальну акцію в храмі Христа Спасителя
Напередодні хакери зламали сайт Московської єпархії, там також був розміщений відеокліп "Мразіш"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Злом держсайтів необхідно законодавчо прирівняти до захоплення органів влади, заявили в Раді Федерації. Уже на першому засіданні комітету з інформполітики це питання буде обговорюватися із залученням експертів, заявив "Інтерфаксу" сенатор Руслан Гаттаров. Днями, нагадаємо, хакери здійснили "Мразіш-злом" сайту Хамовницького суду, який виніс вирок у справі про "панк-молебні" Pussy Riot.

Існуюче російське законодавство передбачає занадто м'яке покарання для зломщиків сайтів, заявив Гаттаров. На його думку, п'ять років за хакерство - недостатньо. "У нас є стаття про захоплення органів держвлади, яка передбачає тюремне ув'язнення до 15 років, тому потрібно прирівняти зломи сайтів органів держустанов до захоплення влади з усіма витікаючими з цього наслідками", - заявив сенатор.

Мова, як пояснив сенатор, йде про високотехнологічної системі, тому треба займатися цим питанням серйозно. "Зараз зломи поштових серверів, в тому числі приватних осіб або сайтів держорганів або ЗМІ відбуваються практично щодня, і всі ці злочини здебільшого залишаються безкарними", - підкреслив він.

Він також заявив, що сайти держорганів відвідують щодня мільйони громадян з тим, щоб отримати необхідну інформацію або консультацію. "І злом сайтів - це за своєю суттю захоплення держоргану, так як доступ до нього закритий, і такі умови кваліфікуються як перешкоджання діяльності держорганів і повинні жорстко каратися кримінально", - вважає сенатор. За його словами, сайти є невід'ємною частиною функціонування будь-якого держоргану, і відвідувачів тут на порядок більше, ніж в реальності.

Гаттаров заявив, що хакерські атаки за великим рахунком загрожують національній безпеці, і ця сфера повинна бути під жорстким контролем спецпідрозділів поліції і ФСБ.

"Уже в самий найближчий час весь документообіг по країні буде здійснюватися в електронному вигляді, в тому числі наші з вами історії хвороби, аналізи, і всі ці персональні дані будуть в мережі, яку можна буде зламати, викрасти ці дані, продавати їх на ринку" , - змальовував сенатор.

Відтак важливою є координація в цій сфері, в тому числі на рівні міжнародного законодавства, а також на рівні міжнародних спецслужб.

На тижні невідомі зламали сайт Хамовницького суду Москви, який засудив минулої п'ятниці трьох учасниць панк-групи Pussy Riot до двох років позбавлення волі за скандальну акцію в храмі Христа Спасителя. На головній сторінці сайту основний текст був замінений на гасла: "Свободу Pussy Riot!". Також на ній був розміщений відеокліп болгарського співака-гея Азіза "Мразіш" (в перекладі з болгарської - "ненавидиш") і написи нецензурного змісту. Відповідальність за злом сайту взяли на себе хакери з Anonymous.

Напередодні хакери зламали сайт Московської єпархії, там також був розміщений відеокліп "Мразіш".

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online