У Мін'юсті розповіли про перші покараних неплатників аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що найближчим часом у всіх областях України будуть створені штаби та мобільні групи з питань стягнення аліментів. Міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що найближчим часом у всіх областях України будуть створені штаби та мобільні групи з питань стягнення аліментів

Петренко розповів про розшук 6 тисяч неплатників аліментів / фото УНІАН

За перші 10 днів державні виконавці заборонили виїзд за кордон 25 тисячам і позбавили права водити автомобіль 21 тисячу неплатників аліментів. Також з 1 квітня у всіх регіонах України почнуть діяти спеціальні штаби та мобільні групи Державної виконавчої служби Мін'юсту, які зараз вже займаються стягненням аліментів з неплатників.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, виступаючи на стратегічній сесії з планування за напрямом «Реформа системи виконання судових рішень», повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, з початку квітня ці штаби додатково сфокусуються на стягнення з підприємств-боржників заборгованості по заробітній платі на користь громадян.

Він нагадав, що закон, що посилює відповідальність неплатників аліментів, діє з 6 лютого і вже демонструє перші позитивні результати.

«Почав діяти публічний реєстр неплатників аліментів. У кожному регіоні в публічній площині були розміщені # ДошкіГаньбі з переліком осіб, які не платять більше 3 місяців », - сказав глава Мін'юсту.

Читайте також ВР визнала аліменти власністю дитини і збільшила їх мінімальний розмір

Він повідомив про рішення міністерства створити оперативні штаби та мобільні групи в чотирьох областях, які мають найбільші проблеми з несплатою аліментів.

«За 10 днів державні виконавці в Київській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях заборонили виїзд за кордон понад 25 тис. Злісних неплатників аліментів, які мають заборгованість більше шести місяців. Так само було винесено понад 21 тис. Постанов про тимчасову заборону керування транспортними засобами. Крім цього, майже 6 тис. Боржників оголошені в розшук », - сказав міністр юстиції.

Він також додав, що всього за 10 днів дії нового закону було стягнуто додатково 50 млн грн боргів зі сплати аліментів.

«Спираючись на ці результати, я прийняв рішення поширити практику мобільних груп на всю країну. Жоден з батьків, які не бажають фінансово підтримувати своїх дітей, жоден роботодавець, незалежно від того - малий це підприємець або величезна компанія, незалежно від того - в приватній або державній вона власності, не втече від відповідальності », - запевнив Петренко.

З 1 квітня штаби займуться ще одним надзвичайно соціально важливим напрямком - стягненням заборгованості з виплати заробітної плати.

«На сьогоднішній день заборгованість перевищує 2,7 млрд грн. Тільки в органах виконавчої служби на виконанні виконавчих документів і рішень судів на 500 млн грн. З 1 квітня ця ініціатива запрацює по всій країні », - додав глава Мін'юсту.

Як відомо, 6 лютого набрав чинності закон про посилення відповідальності за несплату аліментів . Закон передбачає тимчасове обмеження в праві виїзду за межі України боржника, який не платить аліменти.

Також пропонується новий вид адміністративного стягнення у вигляді соціальних робіт, які полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, у вільний від роботи чи навчання час платних суспільно корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online