Що робити, якщо колишній чоловік не сплачує аліменти? Інструкція для колишніх дружин

  1. від DA 03.11.2017 14:15 Досить поширеною стала, на жаль, ситуація, коли колишній чоловік відмовляється...
  2. Як добитися виплати аліментів від колишнього чоловіка?

від DA

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

03.11.2017 14:15

Досить поширеною стала, на жаль, ситуація, коли колишній чоловік відмовляється платити аліменти на дитину. Приводів для такої поведінки у чоловіка може бути віз і візок, але жоден з них, звичайно, не виправдає таке ставлення до власної дитини.

Як бути в цьому випадку? Які існують способи домогтися від колишнього чоловіка виплати аліментів?

Чому чоловіки не хочуть платити аліменти?

  • Помста колишньої дружини. Більшість розлучень в нашій країні відбувається з ініціативи жінок. І чоловіки, йдучи, нерідко кидають фрази, на кшталт «Раз така самостійна, то сама дитину і виховуй! І ні копійки від мене не жди! ». На жаль, в конфліктах з дружинами, чоловіки часто забувають про добробут своїх дітей, які волею-неволею перетворюються в знаряддя помсти.
  • Погано розвинений батьківський інстинкт. Занадто оберігає чоловіка від домашніх турбот дружина повинна знати, що навряд чи він буде відповідальним батьком в разі розлучення. Розпещений чоловік стає тим самим утриманцем, за якого все робить дружина. І звикаючи в шлюбі, що міняти дитині підгузки, колисати і годувати, водити в садок і школу не потрібно, після розлучення він, звичайно, навіть замислюватися про аліменти не буде.
  • Протест. Така ситуація досить поширена. Дружина забороняє колишньому чоловікові зустрічатися з малюком, а чоловік, в свою чергу, в помсту відмовляється платити аліменти.
  • Відсутність можливостей. Соціальні установки за останні десятиліття змінилися до невпізнання. І якщо раніше заробляти багато - це було чоловічий обов'язком, або доходи були рівними, то тепер жінка нерідко заробляє набагато більше, ніж чоловік. І після розлучення, вже створивши свою нову сім'ю, чоловік не може зрозуміти - для чого, власне, він буде зі своєю крихітною зарплати платити аліменти, якщо у колишньої дружини грошей в три рази більше, ніж у нього.
  • Егоїзм. Почуття відповідальності - воно або є, або немає. А діти «колишніми» не бувають. Чоловіка, який ігнорує той факт, що його дитині потрібно їжа, одяг і навчання, можуть виправити тільки судові пристави.

Важлива інформація про аліменти

Для тих, хто не знає, скільки зобов'язаний платити колишній чоловік своїй дитині:
Згідно зі статтею 81 СК РФ, сума аліментів дорівнює четвертій частині заробітку (включаючи інший дохід) на одну дитину. На двох дітей виплачується одна третя частина, на трьох - п'ятдесят відсотків доходів.

Якщо колишній чоловік совість і відповідальність не втратив, то випрошувати у нього грошей не доведеться. Якщо він працює на держслужбі, то гроші будуть перераховуватися бухгалтерією прямо з його зарплати.

А що робити, якщо ви знаєте про його великі доходи, але офіційно колишній чоловік визнаний безробітним і не платить аліменти?

  • Варто пам'ятати, що подати до суду на колишнього чоловіка не вийде, якщо він не має офіційного місця роботи. Але є таке поняття - «жорстка грошова сума», яка визначається судом з урахуванням стану обох сторін. Тобто, розмір цієї суми не може бути нижче, ніж мінімальний рівень доходу.
  • Готуйтеся заздалегідь до того, що грошей ви можете не отримати навіть при позитивному судовому рішенні щодо аліментів. Як бути? Працюйте з судовими приставами. Вони оголосять відповідача в розшук. І при першому ж офіційному працевлаштуванні, на роботу колишнього чоловіка прийде папір про заборгованість.
  • Пристав ставиться до своєї роботи халатно? Надсилайте заяви самі або оскаржуйте його дії в суді.
  • Невиплата «дитячих» грошей більше шести місяців вважається злісним ухиленням від сплати аліментів, і відповідача можуть притягнути до кримінальної відповідальності. Чи не платить більше півроку? Беріть у пристава довідку, в якій проставлена ​​сума заборгованості, і звертайтеся в поліцію з відповідною заявою - чоловіка будуть зобов'язані притягнути до кримінальної відповідальності. А подібна заява, подана до суду, може стати причиною арешту майна чоловіка в межах суми боргу та примусового продажу цього майна.

Варто зазначити, що кримінальна відповідальність, в даному випадку, позбавлення волі не передбачає, але сам факт можливої ​​судимості часто змушує недбайливого батька потурбуватися термінової виплатою грошей. Якщо ж і це не допомогло, значить «горбатого могила виправить», і є сенс подати на позбавлення батьківських прав.

Як добитися виплати аліментів від колишнього чоловіка?

  • Для початку потрібно спробувати домовитися про все мирно. Тобто, пояснити колишньому чоловікові, що зарплати однієї матері на гідне виховання дитини не вистачає, і допомога батька просто необхідна.
  • Чоловік не реагує? Тоді можна звертатися в поліцію і писати заяву за статтею «Ухилення від сплати аліментів» для залучення чоловіка до суду. Рідко трапляється, що «ухильників» дійсно «садять» (максимальний термін - три місяці), але до виправних робіт засудити можуть.
  • Колишній чоловік ніде не працює? Не має значення. Виплачувати регулярне зміст він все одно зобов'язаний. У нього немає грошей? Пристави вирішують це питання швидко, шляхом вилучення майна.
  • Колишній чоловік інвалід і отримує відповідну пенсію? Навіть це не звільняє його від аліментів. Винятків для різних категорій громадян ст.157 не передбачає.
  • Чоловік працює неофіційно? Вихід - звернення в поліцію і виявлення приставами фактичного положення (майнового) боржника.
  • Чоловіка позбавили батьківських прав? Не має значення! Він все одно (за законом) зобов'язаний платити аліменти.
  • Дитині вже вісімнадцять років? Сума боргу не прощається, поки вся вона не буде погашена.

Покладаються аліменти після розірвання цивільного шлюбу?

Однозначно. Мало того, розраховувати на аліменти можна і потрібно, навіть коли цивільний чоловік офіційно батьківство не визнав. Але для цього доведеться встановити батьківство в судовому порядку

джерело: www.colady.ru

Як добитися виплати аліментів від колишнього чоловіка?
Як бути в цьому випадку?
Які існують способи домогтися від колишнього чоловіка виплати аліментів?
Чому чоловіки не хочуть платити аліменти?
А що робити, якщо ви знаєте про його великі доходи, але офіційно колишній чоловік визнаний безробітним і не платить аліменти?
Як бути?
Пристав ставиться до своєї роботи халатно?
Чи не платить більше півроку?
Як добитися виплати аліментів від колишнього чоловіка?
Чоловік не реагує?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online