Розмір аліментів на 1 дитину в 2019 році

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ситуація, коли у подружжя, що розлучається є лише один спільно нажитий дитина, більш ніж типова - за статистикою понад 60% всіх платників аліментів виплачують їх саме на одну дитину. Саме тому питання про те, скільки платити аліментів на одну дитину хвилює кожного платника грошового утримання на дітей.

Закон дає сторонам аліментних зобов'язань право самостійно визначити розмір грошового утримання на неповнолітнього самостійно за добровільною згодою, при цьому залишає суду повноваження примусово покласти аліментну обов'язок на ухиляється від утримання дітей батька. При цьому платниками може виступати будь-який з батьків дитини, який після розірвання шлюбу буде проживати окремо. Статистика, знову ж таки, нещадна - найбільше платників аліментів серед чоловіків.

Закон допускає два основних способи визначення суми аліментних платежів на 1 дитину:

  • За 81 статті СК РФ - в частковому відношенні від всіх видів доходу зобов'язаного до сплати батька. Частка прописана в залежності від числа дітей, на утримання яких утримуються аліменти, і на одну дитину складе ¼ або 25% всіх видів заробітку платника аліментів.
  • За 83 статті СК РФ - у фіксованій сумі , Визначеної судовим актом або ж встановленої добровільною угодою між батьками.
Ситуація, коли у подружжя, що розлучається є лише один спільно нажитий дитина, більш ніж типова - за статистикою понад 60% всіх платників аліментів виплачують їх саме на одну дитину

Аліменти на одну дитину становлять 25% від доходу

За угодою сторони мають право встановити будь-яку суму, незалежно від того, скільки сплачуються аліменти на 1 дитину. Ні мінімальних, ні максимальних розмірів для фіксованого або встановленого за угодою змісту не передбачено.

Важливо відзначити, що в ст. 81 зазначено на право суду знизити або ж збільшити розмір аліментів на 1 дитину з урахуванням добробуту платника або ж в силу виняткових обставин.

Виключним обставиною може бути визнано судом, наприклад, проходження платником аліментів дорогого лікування. Суд має право знизити тимчасово розмір аліментів, керуючись здоровим глуздом і урахуванням довгострокових перспектив - краще дати можливість платнику аліментів відновити своє здоров'я, тимчасово «зрізавши» грошові кошти на дитину, щоб в майбутньому через стан здоров'я батька дитина зовсім не втратив матеріальну підтримку.

Скільки положено аліментів на одну дитину у твердій грошовій сумі, суд визначає самостійно, виходячи з вимог позивача і з урахуванням фінансового благополуччя відповідача. У розрахунок обов'язково приймається розмір прожиткового мінімуму за місцем проживання дитини. Найчастіше сума встановлюється у вигляді прожиткового мінімуму, його частини або в розмірі середньої зарплати по регіону і лише за умови, коли присудити аліменти в частковому співвідношенні від доходу неможливо по ряду причин:

  • Нерегулярність або сезонність доходу;
  • Відсутність офіційного доходу;
  • Отримання доходу у натуральній формі (продукцією, наприклад);
  • Інші виняткові обставини.

Приклад: Суд призначив аліменти в твердій грошовій сумі з відповідача, пославшись на відсутність постійної роботи і на здійснення ним діяльності як ІП. Незважаючи на практично повну відсутність офіційного доходу за даними податкової, в суд були представлені достовірні дані про гідне матеріальне становище відповідача.

При виникненні будь-яких питань, пов'язаних з виконанням аліментних зобов'язань, фахівці компанії МЦПД «Планета Закону» нададуть вам кваліфіковану юридичну допомогу. Досвідчені юристи в рамках спеціальної програми « Аліменти? - Елементарно »Візьмуть на себе всі клопоти по захисту ваших інтересів та інтересів вашої дитини. Телефонуйте + 7 (495) 722-99-33 .


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online