Позовна заява на зниження аліментів - ціна позову про зменшення розміру аліментів

  1. зміст:
  2. Звернення із заявою в суд
  3. Стягнення заборгованості по виплатах
  4. Скарга на відмову суду
  5. Позовна заява онлайн

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Юристи багатофункціонального центру ПРАВО ЛЕГ надають послуги за рішенням сімейних спорів в судовому порядку, в тому числі за позовами про встановлення, стягнення або зміні розмірів аліментів.

Юридичний центр існує з 1996 року. Послуги зі складання позовної заяви, а також представлення інтересів клієнтів в суді є основним видом діяльності компанії.

зміст:

Підстави для зменшення аліментів

Правові обґрунтування для зниження аліментів вказані в ст. 119 Сімейного Кодексу РФ. Інші обставини судом можуть прийматися до уваги при розгляді позову, проте можуть служити лише додатковими аргументами для обґрунтування позову.

Згідно ст. 119 Сімейного кодексу при зміні обставин, матеріального або сімейного стану в однієї зі сторін, можливе зменшення розміру аліментів або повне звільнення від сплати аліментів.

Підставою для зміни або скасування аліментів можуть служити:

  • Виплати по аліментах відносно інших дітей

  • Поява у платника утриманців

  • Отримання платником інвалідності

  • Зміни в сімейний стан платника

  • Отримання дитиною великого спадщини або майна, що дає дохід

  • Заробіток дитини (з 16 років)

  • інша

При зміні аліментів суд розглядає всі обставини, які змінилися з моменту, коли аліменти були призначені.

Зверніть увагу: для зниження або скасування виплат необхідно значну зміну обставин.

Звернення із заявою в суд

Щоб здійснити зміну розміру виплат, необхідно звернутися в суд з вимогою про зменшення розміру аліментів. Не допускається самовільно змінювати встановлений розмір аліментів, навіть якщо для цього існують об'єктивні обставини.

Зверніть увагу: позовну заяву про зменшення розміру аліментів подається до суду за місцем знаходження відповідача. Державне мито за розгляд позовної заяви складає мінімум 300 рублів. Деякі суди вимагають оплату мита, як за майновим позовом, в такому випадку розмір мита вираховується, виходячи з ціни позову.

При самостійної подачі документів до суду, необхідно обґрунтувати вимоги про зміну або скасування виплат. Обов'язково додати документи, що доводять обставини, на які посилається позивач.

Заява про зниження розміру аліментів має містити в собі наступну інформацію: позивач, відповідач, найменування суду, розмір держмита, мотивувальна частина, вимоги, додатки, дата і підпис позивача. При необхідності слід провести і додати розрахунок ціни позову.

Зверніть увагу: неправильно складена заява про зміну встановленого розміру аліментів може привести до залишення його без руху, без розгляду або до відмови в позовних вимогах.

Стягнення заборгованості по виплатах

Більшість людей помиляються щодо своїх прав по самовільному зміни виплат на дітей. Проте, законодавством забороняється самовільно припиняти виплати навіть при зміні обставина у платника, які передбачені законом як підстави для зміни виплат.

При порушенні термінів і порядку оплати, заборгованість по аліментах може бути стягнута в примусовому порядку. Необхідно також враховувати, що заборгованість по аліментах буде збільшуватися до тих пір, поки не буде прийнято судове рішення, яке встановлює інший розмір боргу.

Зверніть увагу: якщо у платника народилася ще одна дитина, то це не дозволяє зробити самовільне зниження виплат. Це можна зробити, звернувшись до суду.

Скарга на відмову суду

Суди завжди захищають соціально не захищена категорію людей, в даному випадку, дітей. Саме тому рішення може бути не на користь позивача. Проте, позивачі мають право подати скаргу на рішення (ухвалу) суду в вищестоящий суд.

Зверніть увагу: при подачі скарги на рішення суду необхідно дотримуватися процесуальні терміни. Відновлення пропущених термінів можливо тільки при наявності поважних причин їх пропуску.

Позовна заява онлайн

Замовте і отримаєте позовну заяву про зміну аліментів онлайн. Це зручно, економно і доступно в будь-якому місті Росії. Вашою проблемою будуть займатися провідні московські юристи!

Зробіть заявку:

  • за email [email protected]

  • Через сервіс online замовлення послуг на сайті

Остаточна оплата відбувається після підготовки позовної заяви.

Середня вартість підготовки одного судового документа становить від 3000 до 5000 рублів. Позов «під ключ» - 30000 рублів. У вартість «під ключ» входять юридичні послуги від підготовки документів для суду до отримання рішення.

Позовна заява про зниження розміру аліментів 3000 руб - 5000 руб Подати позов 5000 руб Участь в судовому засіданні першої інстанції 5000 руб Зменшення аліментів «під ключ» 30000 руб

Зверніть увагу: в законодавстві РФ постійно відбуваються зміни. Компанія гарантує актуальність заяв тільки при замовленні послуг.


Замовити консультацію

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online