Перелік документів для подачі на аліменти

  1. Збір документів для подачі на аліменти
  2. Основні правила подачі на аліменти
  3. Необхідні документи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Аліменти за змістом неповнолітню дитину, народжену в шлюбі, це його матеріальне право, від реалізації якого батьки не можуть ухилятися. Їх призначення гарантує, що батько й мати дитини є відповідальними вносити свій вклад у витратах на утримання, навчання та професійної підготовки дитини. Аліменти за змістом неповнолітню дитину, народжену в шлюбі, це його матеріальне право, від реалізації якого батьки не можуть ухилятися

Аліменти, через судову інстанцію, можна зажадати від батька, який не проживає разом з дитиною, поки той є малолітнім, до досягнення 18 років, можливо і довше, якщо дитина продовжує своє навчання на очному відділенні і не має інших джерел доходу.

Збір документів для подачі на аліменти

Збирати документи для подачі на аліменти входить в обов'язок того, з ким проживає спільно дитина. Найбільш підходящий і менш витратним за часом, духовним зусиллям і матеріальних витрат, з точки зору призначення, встановлення і модифікації розміру аліментів це варіант, коли обоє батьків знайшли консенсус у всіх відносинах.

Презентація в суді з обопільним угодою юридично грамотно оформленим, поки його положення розумні і не порушують права та інтереси дитини, може значно скоротити і спростити судову справу.

Основні правила подачі на аліменти

Необхідно оформити підписану папір, яка регулює: де і з ким буде проживати дитина; хто зобов'язаний і буде виплачувати аліменти , Який розмір виплат встановлений сторонам; яка періодичність виплат або точну календарну дату оплати.Также варто вказати документи на аліменти, на основі яких проводилися розрахунки.

Розмір виплат визначається в залежності від доходу батьків, який не бере безпосередньої участі у вихованні дитини. У разі якщо доходи істотно змінилися можна пред'явити в судову інстанцію додаткову заяву про перегляд розміру аліментів та його збільшенні.

Так чи інакше, для реалізації вимог законодавчих актів про здійснення правосуддя у сімейних справах про встановлення аліментів необхідно звернутися в судову інстанцію з позовною заявою .

Для освіти ясної картини щодо майбутнього справі у мирового суддю , Для можливості формулювання заперечень або коментарів проти позову у відповідь боку, а також для здійснення інших прав і обов'язків сторін у судовому розгляді необхідно докладати певні документи.

Необхідні документи

Отже, документи для подачі на аліменти потрібні наступні:

  1. Позовна заява, адресована мировому судді.
  2. Його копія в одному екземплярі (для відповідача).
  3. Документ, який стверджує виплату мита, в зазначеному державою розмірі та його копію.
  4. Копія свідоцтва про шлюб.
  5. Копія свідоцтва про розірвання шлюбу .
  6. Копія свідоцтва про народження загального дитини або дітей.
  7. Довідка з місця проживання, що підтверджує, що постійне місце проживання дитини відповідає постійним місцем проживання позивача.
  8. Довідка про доходи матері.
  9. Довідка про доходи батька.

Якщо в судовому позові ставиться під сумнів пряме спорідненість відповідача та дитини, необхідно документи на аліменти доповнити Довідкою про встановлення родинних стосунків (аналіз ДНК).

Всі документи на аліменти повинні бути надані в двох примірниках (оригінал + копія, або 2 копії). Другий примірник буде відправлений відповідачу для ознайомлення з основними претензіями і доказової бази позивача. Це дасть йому можливість відповідне приготуватися до розгляду. Перелік документів на аліменти в кожній окремій ситуації можна міняти, адаптуючи його реальності, шляхом додавання або виключення.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online