Чи можна відмовитися (ухилитися, уникнути, позбутися) від аліментів?

  1. Як відмовитися від аліментів за законом
  2. Як ухилитися від аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Звільнення від аліментного тягаря, або зміна розміру виплат може проводитися тільки за рішенням, винесеним органами судової влади. Якщо такого рішення немає, роботодавець платника аліментів зобов'язаний справно здійснювати їх утримання з заробітної плати працівника. Соответсвенно батько не може самостійно змінювати розмір суми або тим більше зовсім ухилятися від її оплати.

Як відмовитися від аліментів за законом

Звільнення від аліментного тягаря, або зміна розміру виплат може проводитися тільки за рішенням, винесеним органами судової влади

заява про зміні розміру аліментів подається до суду. На це має право і сам відповідач, і одержувач аліментів, якщо у зв'язку зі зміненим матеріальним становищем він потребує меншої суми змісту, або взагалі не відчуває потреби в ньому.

Позови від особи, сплачує аліменти , Повинні подаватися в судовий орган за місцем проживання одержувача.

На те, як уникнути аліментів, значною мірою впливає зміна або матеріального становища, або сімейного стану будь-якого боку. Так, платник аліментів у зв'язку з народженням інших дітей, має право вимагати зменшення скоєних щомісячних виплат. Хвороба або важке становище батьків платника також може розглядатися судом як передумова зміни суми аліментів .

При появі третіх осіб, які зобов'язані в першу чергу виплачувати зміст потребує, питання про те, як позбутися від аліментів, стає розв'язаним. Наприклад, першочергове зобов'язання кровних батьків по виплату аліментів дитині перед опікуном.

Судом можуть бути визнані поважними й інші причини, що сприяють винесення позитивного рішення у справі про зменшення або звільнення від виплат на користь одержувача аліментів. Наприклад, отримання платником інвалідності та визнання його непрацездатним.

Також питання про зміну зобов'язань платника, може бути актуальним, якщо особа одержує зміст робить навмисне злочин, спрямований проти нього.

Взагалі перелік підстав з цього питання залишається відкритим і не регламентуються законодавством. Тому то, як уникнути аліментів кожен юрист обігрує по-своєму.

Перш в законодавстві було зазначено, що батьки звільняються від сплати утримання на дітей, які перебувають на повному утриманні будь-якої організації або держави. В даний час, це зовсім не показник. Так, наприклад, органи, під опікою яких знаходиться дитина, самі вправі подати позов про стягнення аліментів з недобросовісних батьків.

У разі винесення позитивного рішення у справі про зміну аліментних виплат або звільнення від них, зобов'язання платника аліментів змінюється з дня набуття чинності цього рішення.

Як ухилитися від аліментів

Якщо проблема, пов'язана з тим, як відмовитися від аліментів , Не вирішена законним способом, недобросовісні платники можуть вдатися до правонарушающего способам.

Ухилення від сплати аліментів, звичайно, карається законом, але як показує практика, для запобігання свавілля недбайливих батьків, цього не достатньо. Наприклад, за злісне ухилення максимум, що загрожує так це до 180 годин обов'язкових робіт, тримісячний арешт, або виправні роботи на один рік. Але найчастіше суд приймає рішення про утримання мізерних відсотків з офіційної заробітної плати.

Останнім часом для боротьби за права дітей в багатьох регіонах проводяться рейди, спрямовані на виявлення неплатників аліментів, і застосування певних санкцій до них. Що, звичайно, трохи покращує загальну картину того, що відбувається в цьому відношенні.

Фахівці радять не здаватися подібними питаннями, а сумлінно нести відповідальність за виконання своїх зобов'язань.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online