Як стягнути аліменти за минулий період

  1. Коли можна подати позов
  2. Що вказати в позовній заяві
  3. Пільги і покарання для неплатників

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У житті трапляється, що в процесі бурхливого розлучення і розділу майна питання про аліменти на неповнолітніх дітей залишається на другому плані У житті трапляється, що в процесі бурхливого розлучення і розділу майна питання про аліменти на неповнолітніх дітей залишається на другому плані. Як правило, мати, під опікою якої залишилися діти, починає вимагати від батька законних коштів на утримання дітей не відразу. Випадки ухилення від сплати аліментів, на жаль, досить часті. Безвідповідальні батьки роблять все, щоб не платити.

Як слід вчинити в ситуації, коли після розлучення вже минув час, а аліментів не видно, не дивлячись на неодноразові вимоги ? Мати (умовно це може бути і батько, якщо виховання дітей довірено йому) повинна написати позовну заяву у суд.

Домогтися позитивного результату буде простіше, якщо мати може подати письмові докази того, що вона з моменту розлучення зверталася до батька з вимогою про виплату аліментів. Підтвердити це можуть і особи, в присутності яких мати дзвонила батькові з того ж приводу по телефону. Знадобиться також підтвердження того, що аліменти не були отримані. Тільки при наявності таких доказів суд приймає позовну заяву. Шанси виграти справу збільшаться, якщо до заяви будуть додані документи, що підтверджують витрати на утримання дітей : Чеки на покупки, довідки з медичних установ, аптек тощо

Коли можна подати позов

Закон допускає будь-які терміни подачі позовної заяви про стягнення аліментів за минулі роки. Однак в разі позитивного рішення гроші будуть виплачені тільки за останні три роки.

Що вказати в позовній заяві

  • реквізити позивача;
  • реквізити і контакти відповідача; якщо він не з'являється до суду, юристи зв'язуються з ним офіційної телефонограмою і можуть вирішити питання без його присутності;
  • посилання на свідоцтва про шлюб, розлучення і народження дітей;
  • факти витребування аліментів позивачем і посилання на докази;
  • величину аліментів, які позивач бажає стягнути в процентному відношенні або в твердо вираженої сумі.

Ухвалення заяви про стягнення боргу по аліментах здійснюється до настання повноліття дітей.

Пільги і покарання для неплатників

Трапляються ситуації, коли батько не може виплачувати аліменти з об'єктивних причин: у разі втрати роботи , Хвороби і т.п. Тоді суд може винести рішення про відстрочення або розстрочення виплат. Однак відповідач повинен надати суду докази про неможливість платити в даний період часу: довідки про звільнення, про хвороби та інші.

Для покликання до порядку злісних неплатників закон встановлює пені - 1% від суми боргу за кожен прострочений день. Такий порядок вважається ефективним заходом захисту прав дітей, але в реальності повністю стягнути борг з неустойкою досить складно через низку об'єктивних і суб'єктивних причин.

Фахівці з питань сімейного права компанії «ЮрАссістент» пропонують свої послуги з ведення справ про стягнення аліментів за минулі періоди з гарантією позитивного результату.

  • розлучення
  • розподіл майна
  • зняття з рег. обліку
  • порядок спілкування з дитиною

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online