Центр зайнятості закликає роботодавців організувати зайнятість молоді

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

16 травня 2017 16:31 16 травня 2017 16:31   Допомогти молоді реалізувати себе в прагненні до праці може тільки небайдужий роботодавець

Допомогти молоді реалізувати себе в прагненні до праці може тільки небайдужий роботодавець.

Державне казенне установа служби зайнятості населення Свердловської області «Єкатеринбурзький центр зайнятості» запрошує роботодавців взяти участь в організації зайнятості неповнолітніх громадян у період літніх канікул і у вільний від навчання час.
Організація роботи підлітка у вільний час не тільки розвиває у нього певні якості, але і дає можливість відчути відповідальність за доручену справу, отримати задоволення від досягнутого результату і відчути значимість чесного і самостійного заробітку.

Якщо на підприємстві є робота, яку можуть виконувати підлітки у віці від 14 до 18 років, то можна залучити до її виконання дітей співробітників даної організації, а також неповнолітніх громадян, які звертаються до міжрайонних відділення Центру зайнятості.

Установа, в свою чергу, пропонує матеріальну допомогу до заробітної плати - підтримку в розмірі від 977 рублів 50 копійок до 1 тисячі 466 рублів 25 копійок. Ця сума буде перераховуватися щомісяця на розрахунковий рахунок неповнолітнього громадянина в період його тимчасового працевлаштування за фактично відпрацьовані години.

Також Центр зайнятості відзначає, що підлітки можуть бути залучені до виконання наступних видів робіт: рекламна та кур'єрська діяльність, допомога в забезпеченні діловодства, архівні, копіювальні роботи, заклад інформації в електронний банк даних, набір текстів, підсобні роботи в школі, спортивному або культурно досуговом центрі, підсобні роботи на промислових підприємствах, лісопарковому господарстві, в будівельних і дорожніх організаціях, сільськогосподарські роботи, благоустрій території організації, міста, інші доступні для підлітків види трудової діяльності.

Роботодавцям слід звернути увагу на те, що при укладенні трудового договору з особою у віці від 14 до 15 років додатково до письмовою згодою одного з батьків (піклувальника) має бути надана згода органу опіки та піклування на укладення трудового договору з неповнолітнім.

З огляду на особливу соціальну значущість і сезонну актуальність вирішення проблеми працевлаштування неповнолітніх громадян, Центр зайнятості запрошує роботодавців до співпраці.

Довідка

Порядок видачі органом опіки та піклування згоди на укладення трудового договору з особою, які здобувають загальну освіту і досягли віку 14 років, для виконання у вільний від отримання освіти час легкого праці, не завдає шкоди його здоров'ю і без шкоди для освоєння освітньої програми

1. Відповідно до частини 3 статті 63 Трудового Кодексу Російської Федерації укладення трудового договору з особою у віці від 14 до 15 років можливо при дотриманні наступних умов:

- підліток, який досяг 14 років, має бути учням;

- пропонована підлітку робота повинна ставитися до категорії легкої праці, не завдає шкоди його здоров'ю;

- робота за трудовим договором повинна виконуватися лише у вільний від отримання освіти час і шкоди для освоєння освітньої програми;

- на укладення трудового договору повинно бути отримана письмова згода одного з батьків (піклувальника) та органу опіки та піклування. Якщо другий з батьків заперечує проти укладення трудового договору з особою, яка не досягла віку 15 років, необхідно враховувати думку самого неповнолітнього і органу опіки та піклування.

2. Для отримання згоди органу опіки та піклування укладення трудового договору неповнолітній громадянин у віці від 14 до 15 років в присутності одного з батьків (законного представника) надає в управлінні соціальної політики Свердловської області за місцем проживання письмову заяву про видачу згоди на укладення трудового договору.

3. До заяви про видачу згоди на укладення трудового договору додаються такі документи:

- документ, що засвідчує особу неповнолітнього, який досяг 14 років (паспорт і його копія);

- свідоцтво про народження неповнолітнього (його копія);

- довідка з лікувально-профілактичного закладу про стан здоров'я неповнолітнього про відсутність (наявність) протипоказань для виконання легкої праці, не завдає шкоди його здоров'ю;

- довідка з навчального закладу, в якому навчається неповнолітній, щодо білоруського режиму його навчання з печаткою школи, зазначенням класу і зміни навчання;

- довідка з місця проживання (перебування) неповнолітнього;

- заяву (згоду) одного з батьків (опікунів) неповнолітнього (законного представника);

- документ, що засвідчує особу одного з батьків (опікунів) неповнолітнього (паспорт і його копія);

- документ, що підтверджує повноваження піклувальника (копія акта органу опіки та піклування про призначення опікуном);

- довідка від роботодавця, що містить відомості про те, що робота, на яку приймається неповнолітній, не відноситься до переліку робіт, на яких забороняється застосування праці працівників у віці до 18 років.

4. Прийом заяв для підготовки і видачі згоди органу опіки та піклування на укладення трудового договору здійснюється при наданні повного пакету документів.

5. В період літніх канікул (з 1 червня по 31 серпня) згода органу опіки та піклування видається у формі акта органу опіки та піклування протягом 3 робочих днів з дати реєстрації заяви про видачу згоди на укладення трудового договору та необхідних документів.

Текст надано Державним казенним установою «Єкатеринбурзький центр зайнятості», фото Аліни Шешеня



Ключові слова: зайнятість , молодь

Матеріали по темі

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online