Акрилова або чавунна ванна

  1. Все про чавунних ваннах
  2. Ода акрилу
  3. Акрилова або чавунна ванна: що краще?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поява ванн з акрилу у вітчизняній торговельній мережі в свій час було прийнято покупцями з настороженістю. Набагато звичніше були старі добрі знайомі - чавунні ванни. Вони здавалися вічними в порівнянні з легкими, практично повітряними акриловими виробами. Але за минулі десятиліття моделі з акрилу істотно потіснили чугуніну. Чому?

Щоб зрозуміти, необхідно зважити плюси і мінуси, які дозволять зробити правильний вибір у вирішенні проблеми: акрилова або чавунна ванна - що краще?

Все про чавунних ваннах

Як це не дивно, але одна і та ж характеристика чавунної ванни може розглядатися і як її гідність, і як недолік. Наприклад, вага. Дійсно, чавунна ванна дуже важка. Справитися з її установкою під силу тільки людині з видатними спортивними даними. Зазвичай доставку і установку здійснюють кілька людей. Це, по-перше, додаткові витрати на вантажників, по-друге, справжня мука. З іншого боку, солідну вагу чавунної ванни - це гарантія стійкості. Вже в чавунну-то ванну можна занурюватися без страху, що вона похитнеться, людині будь-якої ваги.


Ще одна характеристика, яка може качнути ваги купівельних переваг в ту чи іншу сторону, це міцність чавуну. Пробити в ньому дірку, навіть якщо впустити в ванну важкий предмет, безумовно, неможливо. Але якщо стукнути по днищу кувалдою, то вона розколеться немов скляна. До того ж, вироби з чавуну не використовуються без попередньої обробки поверхні. Ванни, наприклад, емалюють, а ось емаль якраз дуже легко відколюється або на ній з'являються тріщини. І ремонтувати ці відколи досить-таки проблематично. Крім того, емальоване покриття не може бути ідеально гладким. Поверхня такої ванни пориста, і скільки за нею не доглядай, рано чи пізно почне жовтіти - від цього нікуди не піти.

Обмеженість зовнішніх форм - ще одна характеристика чавунних ванн . Через особливості виготовлення виробів з цього железоуглеродного сплаву якась «гра дизайнами» зведена до мінімуму, тому чавунна ванна - це, як правило, чотирикутна конструкція з невеликими варіаціями розмірів. Справедливості заради треба відзначити, що останнім часом провідні компанії з випуску сантехнічних виробів виробляють, звичайно, моделі різнорівневі по висоті, з округлими бортами і оснащені вишуканими ніжками, що передбачає розташування моделі по центру ванної кімнати. Але такий креатив в підході до виготовлення сантехнічних виробів із чавуну, як правило, відбивається на ціні. Причому, досить значно.

Безумовним плюсом чавунних ванн є їх хороша звукоізоляція, так як чавун через щільність матеріалу як би «гасить» звук, а тому краплі води не барабанять по поверхні. Ще однією перевагою є здатність досить довго зберігати воду теплою. В останньому перевагу, правда, маленьку ложечку дьогтю знайти можна. Чавун, звичайно, досить тривалий час дозволяє набраної в ванну воді залишатися теплою, але і нагрівається він при цьому тривалий час, тобто, бажаючи прийняти душ, спочатку доведеться встати ногами на холодну поверхню ванни, ну, або попередньо пустити в неї гарячу воду, щоб вона встигла нагрітися, інакше ногам стояти на прохолодною поверхні буде не дуже приємно.

І останнє, але важливе. Чавунна ванна - це просто ємність, в яку можна налити воду, ніякі додаткові функції в її поверхню вбудувати неможливо, тому гідромасажних чавунних ванн бути не може, а це великий мінус для комфорту.

Ода акрилу

Акрилова ванна радує вже на етапі візуального знайомства з нею: легка, білосніжна, гладка, вона може бути самих різних, часом хитромудрих і вишуканих, форм. А розмірний ряд здатний догодити найвибагливішим смакам. Свої позитивні сторони така ванна розкриває після ретельного вивчення питання. Ось, наприклад, її гладкість. Вона не просто радує око, але і гарантує чимало переваг. В першу чергу її легко чистити. Не треба відчайдушно терти поверхню губкою з миючим засобом, щоб змити шар забруднення. Таке піклування за чистоту акрилу якраз не корисно. Після купання досить протерти поверхню м'якою губкою з мильним розчином, і вона знову заблищить. Іноді покупців лякає те, що в такий ідеально гладкою ванні небезпечно буде приймати душ - слизько! Виробники врахували цей факт. Відповідальні виробники обов'язково передбачають у ванні з акрилу антиковзну поверхню на днище, виконану у вигляді симетрично розміщених опуклостей або поглиблень. Стояти на них зручно, а ось посковзнутися така поверхня не дозволяє.


розглядаючи гідності акрилових ванн , Не можна упустити і те, що вода в них набирається практично беззвучно - акрил забезпечує відмінну звукоізоляцію. Крім того, цей матеріал не буває холодним як метал, тому гріти ванну перед прийомом душа немає необхідності. Вона не тільки швидко нагрівається до необхідної температури, але і досить довго тримає тепло, залишаючи воду теплою. Якщо врахувати, що за півгодини вода в акрилової ванні, згідно з дослідженнями, остигає всього на один градус, то можете собі уявити, скільки часу можна дозволити собі плескатися в теплій пінної воді. Додайте до цього той факт, що тільки акрилові ванни можуть оснащуватися різноманітними гідромасажними системами, підсвічуванням, хромотерапией, аеромасажем, і ви зрозумієте, які великі можливості надає установка акрилової ванни будинку. Вона може стати справжнім спа-комплексом, розрахованим на всю сім'ю.


Об'єктивно зважуючи, які має акрилова ванна плюси і мінуси , Не можна обійти стороною і якості акрилу, що викликають сумніви, а часом і нарікання. Так, до недоліків деякі схильні відносити її тонкі стінки і зовнішню легкість, навіть легкість. Втім, кому-то ці недоліки акрилових ванн здадуться достоїнствами. Підняти і пересувати акрилову ванну з місця на місце чоловік може поодинці, а це значить, установка проблем не складе. А в міцності такої ванни може засумніватися хіба що людина, не знайомий з тонкощами її виготовлення. Адже сформована з акрилу заготовка - це ще не ванна. Виріб проходить армування, під час якого місця, які відчувають найбільше навантаження, а це днище, борти, зміцнюються заставними з МДФ, що надає ванні більшу міцність. Крім того, моделі з акрилу часто комплектуються металевим каркасом, на який акрилова ванна кріпиться для більшої стійкості. А для більшої переконливості додамо, що в ванну Aquanet для випробування її міцності забиралися троє вельми міцних чоловіків і навіть стрибали в ній - ванні хоч би що.

Акрилова або чавунна ванна: що краще?

Мабуть, немає сенсу давати однозначну відповідь на це питання. Ми розповіли про ваннах і з того, і з іншого матеріалів, давши об'єктивну оцінку основних характеристик, а висновки робіть самі. Тим більше що немає сенсу проводити порівняння чавунної і акрилової ванни. Свої прихильники є як у тій, так і в іншої. Одним подобається грунтовність, міць - і вони готові миритися з тим, що ванну треба прогріти перед прийомом душа. Тоді вибір впаде на чавун. Інші люблять багатофункціональні вироби. Вони не просто змивають у ванні бруд, а проводять різні процедури. Для таких ванна - це релакс, комфорт, естетика. І тут вже без гідро- та аеромасажем з хромотерапией, а значить, акрилової ванни, не обійтися. Основна ж відмінність акрилової від чавунної ванни полягає в п'яти основних характеристиках, які найпростіше зобразити у вигляді таблиці. Вивчіть її уважно і зробіть вибір, який виявиться вірним саме для вас.

ЧАВУННА ВАННА

АКРИЛОВА ВАННА

вага

130-170 кг

30-50 кг (разом з каркасом)

функції

Для набору води

Різноманітні (гідромасаж, хромотерапія, підсвічування, аеромасаж і т.д.)

форма

прямокутна

прямокутна , Овальна, асиметрична, чверть кола і т.д.

надійність

Високий ступінь надійності, але крихке емалеве покриття

Витримує вагу до 300 кг

Ціна

Приблизно в 2 рази дорожче акрилової

доступна



Чому?
Щоб зрозуміти, необхідно зважити плюси і мінуси, які дозволять зробити правильний вибір у вирішенні проблеми: акрилова або чавунна ванна - що краще?
Акрилова або чавунна ванна: що краще?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online