Яким Кизилординській області виступив зі звітом перед населенням

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Яким Кизилординській області виступив зі звітом перед населенням

Вчора, 14 лютого 2018 року в театрі ім.Н.Бекежанова відбулася звітна зустріч акима області Кримбек Кушербаева перед населенням, в ході звіту глава регіону підвів підсумки не тільки за минулий рік, а й за 5 років, а також розповів про плани на 2018 рік .

У заході взяли участь представники Адміністрації Президента РК Н.Тлешев, Канцелярії Прем'єр-Міністра - С.Кізат, міністр внутрішніх справ К.Касимов, секретар партії "Нұр Отан" Г.Абдрахімов, а також керівники місцевих виконавчих держорганів, представники всіх 264 населених пунктів регіону і верств населення, політичних партій і рухів, неурядових організацій, Громадської ради, а також трудових колективів і засобів масової інформації, крім того, за допомогою зв'язку ВКС були підключені всі сім районів област .

Абдрахімов, а також керівники місцевих виконавчих держорганів, представники всіх 264 населених пунктів регіону і верств населення, політичних партій і рухів, неурядових організацій, Громадської ради, а також трудових колективів і засобів масової інформації, крім того, за допомогою зв'язку ВКС були підключені всі сім районів област

Яким Кизилординській області виступив зі звітом перед населенням

Разом з тим, основний пріоритет формування регіональної економіки - це розвиток масового підприємництва. У зв'язку з цим, акимат спільно з масліхатів, філією партії «Нұр Отан» та Громадською радою ухвалили рішення про оголошення 2018 року в області Роком масового підприємництва.

У сфері АПК за 5 років інвестиції зросли більш ніж в 23 рази, що позитивно позначається і на зростанні виробництва в сільському господарстві, наприклад, в 2017 році на 4,1%. Крім того, за останній рік в цілому експорт сільгосппродукції зріс більш, ніж на 37%, в тому числі експорт рису - на 39%, баштанних - в 3,5 рази, овочів - в 2 рази.

Крім того, за останній рік в цілому експорт сільгосппродукції зріс більш, ніж на 37%, в тому числі експорт рису - на 39%, баштанних - в 3,5 рази, овочів - в 2 рази

В регіоні розроблена Агрокарта розвитку АПК області до 2020 року, покликана вирішити 2 завдання: розвиток секторів АПК, які потребують прискореного розвитку для насичення внутрішнього ринку, і розширення виробництва експортоорієнтованого продукції з виходом через Іран на країни Перської затоки, Центральної Азії (Китай) і Європу. Планується, що до 2020 року, обсяг валової продукції сільського господарства зросте в 2,4 рази, а її експорт - більш, ніж в 5 разів.

За 5 років в області введено понад 2 млн.м2 житла. Якщо в 2013 році вводилося всього 270 тис. М2 житла, то в даний час цей показник вже перевищує 600 тис. М2. Наприклад, в обласному центрі за останні роки зросла 14 нових мікрорайонів. Крім того, в 2017 році в цілому вирішене питання черговиків, що стоять в черзі через аварійність житла. Так, у 2017 році 309 сімей отримали нове упорядковане житло замість аварійного. З метою забезпечення доступним житлом соціально-вразливих верств населення області, розроблена спеціальна Дорожня карта житлового будівництва «Орда».

За останні 5 років в області введено 200 об'єктів соціальної сфери, завершено будівництво 34 великих багатомільярдних соціальних об'єктів - довгобудів, що були на початок 2013 року.

У сфері освіти за 5 років в регіоні побудовано 45 нових шкіл, 37 з них були аварійними. Питання аварійних шкіл в області вирішено, крім однієї №34, яка нещодавно визнана аварійною в Жалагашском районі, через підвищення рівня підземних вод. Акімат намір вирішити питання будівництва в поточному році.

Глава регіону з гордістю відзначив, що 97% випускників шкіл 2017 року, вступили до вузів і сcузи, одночасно знижуючи чисельність маргінальної молоді, яких зручно рекрутувати в релігійні екстремістські і членів злочинних угруповань.

У сфері охорони здоров'я за 5 років побудовано 57 об'єктів, 49 з них замість аварійних. Будівництво 8 залишилися планується завершити в найближчі два роки. У 2017 році у віддалених селах введено в дію 11 медичних пунктів, в поточному році планується довести рівень оснащення медичних установ до 90%. У 2015 році цей показник становив 43%, а в 2017 році вже досяг 76,5%.

За останні 5 років бюджет сфери культури області збільшився в 2 рази. У 2013 році в області створено науково-методичну раду з культурної спадщини, важливим підсумком роботи Ради в 2017 році - це внесення у Всесвітній список культурної спадщини ЮНЕСКО кірки ата і ще 9 культурно-історичних пам'яток області.

З метою розвитку г.Байконир між Росією і Казахстаном розроблена спільна програма довгострокового розвитку міста, в рамках якої розпочато роботу щодо поліпшення стану об'єктів життєзабезпечення міста та будівництво житла. Крім того, в результаті переговорів в 2017 році з оренди Російської Федерації під розвиток малого і середнього бізнесу виведені 11,6 тис.га землі, зараз з російською стороною узгоджуємо висновок з оренди ще 3,4 тис.га.

Розпочато газифікація г.Байконир, будівництво 5 багатоквартирних житлових будинків, модернізація систем водопостачання і водовідведення.

Завершуючи виступ Кримбек Кушербаєв підкреслив, що "в своєму Посланні Глава держави Н.А.Назарбаев чітко і ясно поставив завдання щодо впровадження інформаційно-технологічних рішень у всіх сферах".

Назарбаев чітко і ясно поставив завдання щодо впровадження інформаційно-технологічних рішень у всіх сферах

В ході звіту відбулася сесія "питання-відповідь", в ході якої учасники зустрічі, а також жителі регіону могли отримати відповіді на свої запитання від акима області, в тому числі і в режимі онлайн.

До речі, реєстрація питань Якима області здійснювалася за номером 400-100 і на сайті www.400-100.kz, крім того, питання збиралися і в селах в спеціально організованих ящиках, встановлених у всіх сільських акімату області. Пряма трансляція звітної зустрічі здійснювалася через соціальні мережі «facebook» і «www.youtube.com» на офіційній сторінці «Қизилорда облисиниң әкімдігі».


Більше новин в Telegram-каналі «Zakon.kz» . Підписуйся!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online