Вступив в силу новий Кодекс РК про адміністративні правопорушення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Закон, що вступив в силу сьогодні, 1 січня, націлений на захист трудових прав громадян і відмова від репресивних заходів по відношенню до підприємців. Закон, що вступив в силу сьогодні, 1 січня, націлений на захист трудових прав громадян і відмова від репресивних заходів по відношенню до підприємців

Фото з сайту adilet.gov.kz

Новий КоАП розроблено на виконання Послання Глави держави народу Казахстану Стратегія "Казахстан-2050», а також у зв'язку з приведенням його норм у відповідність до вимог, передбачених Концепцією правової політики РК на період з 2010 до 2020 року, передає Kazpravda.kz з посиланням на портал strategy2050.
Як повідомляється, однією з причин модернізації законодавства про адміністративні правопорушення є надмірна репресивність адміністративних стягнень, яка в окремих випадках перевищує кримінально-правові санкції. Нова редакція більше не буде носити тих репресивних заходів, з якими стикалися як фізичні особи, так і підприємці.
Крім того, оновлення кодексу пов'язано з реформуванням кримінального законодавства. Ухвалення в новій редакції Кримінального кодексу не змогло не вплинути на зміст КоАП, оскільки введений новий вид протиправного діяння, такий, як "кримінальний проступок", що представляє собою проміжну ланку між адміністративним правопорушенням і злочином.
"Так, поряд із загальним порядком, в новому КоАП введено скорочене провадження, яке буде поширюватися тільки по відношенню до фізичних осіб. Фізособі надано право протягом семи діб після накладення штрафу сплатити лише половину штрафу від призначеної суми. Цей порядок можливий, якщо воно (фізособа - Прим. автора) згідно з фактом вчиненого правопорушення, визнає провину і готове добровільно сплатити штраф (стаття 810 КпАП). Якщо особа не погоджується з фактом вчиненого правопорушення, то справа, звичайно, розглядається в загальному пір ДКЕ ", - пояснюється в коментарі до Кодексу про адміністративні правопорушення.
Крім того, в документі передбачена нова глава щодо оскарження дій органу або посадової особи, яка здійснює провадження у справі про адміністративне правопорушення. А також передбачена норма про ведення протоколу судового засідання з метою більш якісного розгляду справи, захисту прав і законних інтересів учасників процесу у справах про адміністративні правопорушення.
"Новий кодекс також спрямований на гуманізацію, що полягає в підтримці малого бізнесу. Зокрема, в новому КоАП розміри штрафів для суб'єктів малого підприємництва зменшено в середньому на 50% в порівнянні з чинним кодексом. Скорочено максимальний термін адміністративного арешту до 30 діб, в чинному максимальний термін адміністративного арешту становить 45 діб. Зменшено склади, арешт яких передбачається: в новому КоАП арешт передбачений лише в 48 складах, тоді як в чинному він передбачений в 91 складі ", - говорить ся в поширеної інформації.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online