Транспортний податок - поради адвокатів і юристів

  1. Транспортний податок 1. Є неоплачений транспортний податок 6-7 років тому. З тих пір справно платимо....
  2. Транспортний податок
  3. Транспортний податок

Транспортний податок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

1. Є неоплачений транспортний податок 6-7 років тому. З тих пір справно платимо. Приходять квитанції на нього і пеня. Чи можна не платити? Дякуємо.

1.1. Термін позовної давності три роки. Те, що понад три роки можна і не платити.

2. Прислали копію рішення суду про стягнення з мене транспортного податку сума понад 30000 тисяч, у судових приставів на мене ніяких справу виробництв немає. Чи зможу я вилетіти за кордон з такою сумою боргу? Заборон немає.

2.1. Для того, щоб перетнути кордон РФ, вам необхідно скасувати судовий наказ про стягнення з вас суми заборгованості. Для цього вам потрібно піти в суд, який надіслав рішення і написати заяву про незгоду.

2.2. У вас є час на скасування або оскарження судового акта. У ФССП документи ще не надійшли, тому що не набрали законної сили.
Але у вас буде велика несподіванка і неприємність якщо ви зараз нічого не зробите, а при перетині кордону з'ясується, що ви не виїзний.

3. Чи є в Пензі пільга на транспортний податок для пенсіонерів. У податкової інспекції у м Зарічному сказали що тільки для інвалідів, а для простих пенсіонерів автомобіль вважається розкішшю.

3.1. Пільги на транспортний податок на території ПО пенсіонерам по старості не передбачені.

4. Якщо я інвалід 3 групи і пенсіонер по возвраст можу не платити транспортний податок? Або повинен оплачувати.

4.1. Просто так не платити транспортний податок Ви не можете.
Якщо Ви маєте право на пільги, то це право треба заявити, написавши заяву за встановленою формою.
Пільги з транспортного податку в кожному регіоні можуть відрізнятися.
З повним переліком пільг можна ознайомитися на сайті ФНС.
В Омській області ні інваліди, ні пенсіонери не мають право на пільгу з транспортного податку.

5. Не можу знайти інформацію про ветеранів праці, чи є їм знижка на транспортний податок в ХМАО.

5.1. Доброго дня!
Для ветеранів праці пільги з транспортного податку не передбачені (див. Закон ХМАО від 14.11.2002 № 62-оз).
Але якщо ви пенсіонер, то маєте право на пільгу на вто з потужністю до 200 л / с.

Але якщо ви пенсіонер, то маєте право на пільгу на вто з потужністю до 200 л / с

6. Прийшла копія рішення суду про стягнення з мене транспортного податку який я прострочив сума понад 30000 лист від 06.05.19 написано що дається 20 днів на оскарження. У судових приставів на мене ні чого немає. Чи зможу я 30.05 вилетіти за кордон?

6.1. Судовому приставу направлять судовий акт після вступу в силу і ще після цього є 5 днів для добровільного виконання. Вилетіти встигнете. А краще оскаржити, щоб вступив в силу пізніше.

7. Скажіть будь ласка, чи можу я не платити транспортний податок як багатодітна мати, якщо у мене 165 л / с.

7.1. Доброго дня!
У Ульяновської області багатодітні мають право на пільгу тільки при потужності авто не більше 150 л / с
12) один з батьків (усиновлювачів) в багатодітній родині - по відношенню до автомобілів легкових з потужністю двигуна до 150 кінських сил включно (для власників двох і більше транспортних засобів - на вибір за один транспортний засіб); особи, які мають право на податкову пільгу, передбачену цим пунктом, подають до податкового органу за своїм вибором письмову заяву про надання податкової пільги, а також має право подати посвідчення багатодітної сім'ї;

8. Як інвалід 2 гр, маю пільгу з транспортного податку на 150 к.с, а машина була 180 л.с.Какой я повинен заплатити податок на всі 180 к.��, або тільки на 30?

8.1. Добрий день. Згідно НК РФ Ви маєте пільгу нема на 150 к.с., а на а / м потужністю до 150 к.с. включно. Якщо Ваш а / м має велику потужність, Ви зобов'язані платити податок у повному обсязі, тобто з 180 к.с.

8.2. Привіт, Михайле!
Якщо потужність авто перевищує 150 л / с, як у Вашому випадку, податок доведеться платити в повному розмірі, пільга ні в якому вигляді в цьому випадку не застосовується (див. Закон Санкт-Петербурга від 04.11.2002 № 487-53)

9. У мене відбулась суд по недоїмки по транспортному податку за машину яка була продана в 2014 році. За договором купівлі-продажу. Податкова інспекція подала в суд що б я оплатила транспортний податок за 2014 рік. в розмірі 4100 рублів. Рішенням суду було прийнято позитивне рішення на користь на ковій. Хочу оскаржити рішення але незнаю як правельно це зробити. Допоможіть будь ласка.

9.1. Ольга, якщо Ви самі не в змозі підготувати скаргу, то краще зверніться до будь-якого юриста з нашого сайту з цим питанням. Послуга платна.

9.2. Апеляційна скарга подається протягом 1 місяця з дня проголошення рішення суду.

9.3. Ольга, можете оскаржити, для цього треба скласти і подати апеляційну скаргу. Термін 1 місяць.
Зверніться до юриста за грамотним її складанням.

10. Купила машину в грудня 2016, за цей час не було транспортного податку, сьогодні прийшов лист транспортний податок і + пені за три роки. Чи можна як це оскаржити?

10.1. Оскаржити можна все, в тому числі і транспортний податок разом з пені.

Оскаржити можна все, в тому числі і транспортний податок разом з пені

11. Додаткові пільги СПб на період з 01.01.2016 до 1 січня 2020 року транспортного податку поширюються лише на автомобілі 2016 року випуску і придбані в 2016? Або всі автомобілі, які потрапляють під цей період?

11.1. Від сплати транспортного податку звільняються організації, місцем державної реєстрації яких є Санкт-Петербург, і фізичні особи, зареєстровані за місцем проживання (перебування) в Санкт-Петербурзі, в відношенні нових (що не були раніше в експлуатації) легкових автомобілів, вироблених на території Російської Федерації в 2016 році, за умови, що зазначені транспортні засоби придбані за договором купівлі-продажу (поставки) у організацій, які перебувають на податковому обліку в Санкт-Петербурзі за місцем знаходження або по ме сту знаходження їх відокремлених підрозділів, і зареєстровані в період з 1 квітня по 31 грудня 2016 року.

12. Чи платити мені податок на транспортний засіб, якщо я позбавлений прав на 3 роки і автомобіль стоїть в гаражі без виїзду?

12.1. Привіт, поки ви власник автомобіля, незалежно від наявності або відсутності прав, незалежно від того, чи користуєтеся ви автомобілем чи ні, податок ви оплачуєте, відповідно до норм податкового кодексу російської федерації.

12.2. Платити. Для того, щоб не платити - потрібно зняти автомобіль з реєстраційного обліку.

13. Прийшов лист копія рішення суду по стягнення з мене транспортного податку в розмірі понад 30000 рублів і написано що я його можу оскаржити протягом 20 днів з дня його отримання. У судових приставів ні чого на мене немає. Чи зможу я при цьому виїхати за кордон?

13.1. Доброї ночі, Сергій
У судових приставів на Вас нічого немає, так як рішення ще не вступило в законну силу і виконавчий лист до набрало законної сили рішенням ще не надійшов у службу судових приставів для виконання.

14. Працюю в таксі за договором оренди транспортного засобу. Чи доведеться мені платити податок на дохід?

14.1. Обов'язково. Ще ніхто не зміг ухилиться від сплати податків.

15. Прислали копію судового рішення про стягнення з мене транспортного податку але у приставів ні чого з цього приводу немає? Чи зможу при цьому виїхати за кордон?

15.1. Чи зможете поки ФССП НЕ порушено виконавче провадження і не винесено постанову про обмеження виїзду з РФ.
Федеральний закон від 02.10.2007 N 229-ФЗ (ред. Від 06.03.2019) "Про виконавче провадження"
Стаття 67. Тимчасові обмеження на виїзд боржника з Російської Федерації
1. Судовий пристав-виконавець має право за заявою стягувача або власною ініціативою винести постанову про тимчасове обмеження на виїзд боржника з Російської Федерації при невиконанні боржником-громадянином або боржником, що є індивідуальним підприємцем, у встановлений для добровільного виконання строк без поважних причин містяться в виданому судом або що є судовим актом виконавчому документі наступних вимог:
1) вимог про стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю, відшкодування шкоди у зв'язку зі смертю годувальника, майнової шкоди та (або) моральної шкоди, завданих злочином, якщо сума заборгованості за таким виконавчим документом перевищує 10 000 рублів;
2) вимог немайнового характеру;
3) інших вимог, якщо сума заборгованості за виконавчим документом (виконавчими документами) становить 30 000 рублів і більше.

15.2. Рішення вступає в силу після закінчення 1 місяця з дати виготовлення рішення в повному обсязі, якщо на рішення не буде подана апеляційна скарга. При цьому позивач повинен звернутися до приставам з отриманим виконавчим листом. Отже, Ви можете приблизно розрахувати період, коли виконавчий лист може виявитися у приставів.

16. Поштою прийшло заяву про видачу судового наказу на стягнення транспортного податку за автомобіль які був давно проданий. Що в цьому випадку краще зробити? Чи можна подати заперечення або чекати поки буде судовий наказ і потім писати про його скасування?

16.1. Відразу подавайте заперечення і скасовувати наказ.

17. Я інвалід 2 групи. Чи повинен я платити транспортний податок? Г. Самара.

17.1. Здрастуйте, Олександре.
Згідно п. "Д" ч.2 ст.4 Закону "Про транспортний податок на території Самарської області" (зі змінами на: 05.10.2018) передбачає, що
інваліди всіх категорій звільнені від сплати транспортного податку.

18. Чи можна як небудь не платити пені за транспортному податку.

18.1. Якщо рішення суду немає, можете не платити.

19. Хочу купити машину більше 200 к.с. я ветеран бойових дій. Що чекає мене з транспортного податку.

19.1. Вітаю, Андрій. Відповідно до Закону Івановської області 88-ОЗ від 28.11.2002 р пільги зі сплати транспортного податку в розмірі 50% встановлюються ветеранам бойових дій в разі, якщо вони є власниками автомобіля з потужністю не вище 100 к.с. У Вашому випадку, податок необхідно сплачувати повністю і залежати він буде від "віку" автомобіля.

20. Описати ситуацію можна звичайно. Але у мене є скани всіх документів по оплаті транспортних податків і листування з податковою №29 та податкової № 14 м Москви. Якби я міг їх Вам надати по Пошті, Ви б їх розглянули і взяв справу в свої руки. Звичайно, не безкоштовно. Як Вам такий варіант? З повагою, Олександр.

20.1. А як вам тут допоможуть - якщо ви не описали ситуацію і ваші завдання, хоча б коротенечко ?!

21. Чи маю я пільгу на транспортний податок, якщо автомобіль 133.3 л.с.

21.1. Якщо ви пенсіонер або інвалід, то маєте.

22. Чи не плачу транспортний податок 5 рік, інформації в особистому кабінеті про мене немає, знаю, що треба повідомляти, знаю про штраф 20%, Все одно за несвоєчасну подачу оштрафують, питання ось в чому: при продажу авто і постановці на облік новим власником , ніхто не буде цікавити попереднім власником і чи сплачений податок за попередні роки? Дякуємо!

22.1. Привіт, Лариса Олександрівна.
При продажу автомобіля ніхто не буде цікавитися сплатили ви транспортний податок чи ні. З моменту переходу права власності транспортний податок буде нараховуватися новому власнику. За Вами залишиться заборгованість за попередні роки.

23. Перебував млс 5 років, чи повинен я оплачувати транспортний податок за цей період?

23.1. Повинні, податок такий ніяк не залежить від використання або наявності можливості використовувати ТЗ, тільки від самого факту наявності права власності на ТЗ.

24. Чи можуть судові заарештувати автомобіль, якщо є борг по транспортному податку?

24.1. Так, можуть накласти арешт.

24.2. Добрий день.
Якщо є рішення суду про стягнення, справу передано приставам для примусового стягнення, то арешт можуть накласти на майно, яке можливо реалізувати шляхом проведення торгів, в тому числі, автомобіль.

24.3. Швидше за все заборона винесуть на реєстраційні дії в ГИБДД або обмежать в користуванні водійськими правами.

25. За мною числиться 13 000 руб заборгованості по транспортному податку і 9000 пенею. Причому це помилкові нарахування. У мене є квитанції про оплату транспортного податку за 2014 - 2018 роки (є і більш ранні, але цього достатньо). Хочу написати заяву на списання відповідно до ФЗ про списання заборгованості з податків від 28.12.2017 № 436-ФЗ в зв'язку з утворенням заборгованості за станом до 01.01.2015 (причому помилково). Підкажіть будь ласка де взяти форму заяви !?

25.1. Заява пишеться в довільній формі з посиланнями на норми Закону. Ви можете звернутися до податкового органу за наданням такої форми, якщо вона є.

25.2. Доброго дня! Якщо справа, дійшло до судових приставів і порушили виконавче провадження, то податкова не допоможе, необхідно звернутися в службу, докласти чеки і просити постанову про закінчення викон. Дій.

Дій

26. Оплата транспортного податку пенсіонером.

26.1. Транспортний податок для пенсіонерів відноситься до категорії регіональних пільг і носить заявний характер. Тому, щоб дізнатися чи є для Вас такі пільги в поточному році, необхідно звернутися податкову службу з наданням відповідних документів і Вам буде дано роз'яснення.

27. У мене приходить транспортний податок за давно проданий авто, договору купівлі продажу не збереглося і зв'язку з новим власником немає. Я пішла в ГИБДД там відмовляють зняти з обліку авто поки не сплачено борг. Це законно? Що робити?

27.1. Доброго дня! На нового власника автомобіль переоформляли? Якщо так, то в архіві МРЕВ повинен зберігатися примірник, його можна витребувати. Вимоги незаконні. Про незаконність подібних вимог ще в 2009 році Департаментом ОБДД МВС Росії було дано відповідну вказівку. Дії співробітників можна оскаржити в порядку підлеглості або до суду.

Транспортний податок

1. Є неоплачений транспортний податок 6-7 років тому. З тих пір справно платимо. Приходять квитанції на нього і пеня. Чи можна не платити? Спасибі.

1.1. Термін позовної давності три роки. Те, що понад три роки можна і не платити.

2. Прислали копію рішення суду про стягнення з мене транспортного податку сума понад 30000 тисяч, у судових приставів на мене ніяких справу виробництв немає. Чи зможу я вилетіти за кордон з такою сумою боргу? Заборон немає.

2.1. Для того, щоб перетнути кордон РФ, вам необхідно скасувати судовий наказ про стягнення з вас суми заборгованості. Для цього вам потрібно піти в суд, який надіслав рішення і написати заяву про незгоду.

2.2. У вас є час на скасування або оскарження судового акта. У ФССП документи ще не надійшли, тому що не набрали законної сили.
Але у вас буде велика несподіванка і неприємність якщо ви зараз нічого не зробите, а при перетині кордону з'ясується, що ви не виїзний.

3. Чи є в Пензі пільга на транспортний податок для пенсіонерів. У податкової інспекції у м Зарічному сказали що тільки для інвалідів, а для простих пенсіонерів автомобіль вважається розкішшю.

3.1. Пільги на транспортний податок на території ПО пенсіонерам по старості не передбачені.

4. Якщо я інвалід 3 групи і пенсіонер по возвраст можу не платити транспортний податок? Або повинен оплачувати.

4.1. Просто так не платити транспортний податок Ви не можете.
Якщо Ви маєте право на пільги, то це право треба заявити, написавши заяву за встановленою формою.
Пільги з транспортного податку в кожному регіоні можуть відрізнятися.
З повним переліком пільг можна ознайомитися на сайті ФНС.
В Омській області ні інваліди, ні пенсіонери не мають право на пільгу з транспортного податку.

5. Не можу знайти інформацію про ветеранів праці, чи є їм знижка на транспортний податок в ХМАО.

5.1. Вітаю!
Для ветеранів праці пільги з транспортного податку не передбачені (див. Закон ХМАО від 14.11.2002 № 62-оз).
Але якщо ви пенсіонер, то маєте право на пільгу на вто з потужністю до 200 л / с.

Але якщо ви пенсіонер, то маєте право на пільгу на вто з потужністю до 200 л / с

6. Прийшла копія рішення суду про стягнення з мене транспортного податку який я прострочив сума понад 30000 лист від 06.05.19 написано що дається 20 днів на оскарження. У судових приставів на мене ні чого немає. Чи зможу я 30.05 вилетіти за кордон?

6.1. Судовому приставу направлять судовий акт після вступу в силу і ще після цього є 5 днів для добровільного виконання. Вилетіти встигнете. А краще оскаржити, щоб вступив в силу пізніше.

7. Скажіть будь ласка, чи можу я не платити транспортний податок як багатодітна мати, якщо у мене 165 л / с.

7.1. Вітаю!
У Ульяновської області багатодітні мають право на пільгу тільки при потужності авто не більше 150 л / с
12) один з батьків (усиновлювачів) в багатодітній родині - по відношенню до автомобілів легкових з потужністю двигуна до 150 кінських сил включно (для власників двох і більше транспортних засобів - на вибір за один транспортний засіб); особи, які мають право на податкову пільгу, передбачену цим пунктом, подають до податкового органу за своїм вибором письмову заяву про надання податкової пільги, а також має право подати посвідчення багатодітної сім'ї;

8. Як інвалід 2 гр, маю пільгу з транспортного податку на 150 к.с, а машина була 180 л.с.Какой я повинен заплатити податок на всі 180 к.��, або тільки на 30?

8.1. Добрий день. Згідно НК РФ Ви маєте пільгу нема на 150 к.с., а на а / м потужністю до 150 к.с. включно. Якщо Ваш а / м має велику потужність, Ви зобов'язані платити податок у повному обсязі, тобто з 180 к.с.

8.2. Привіт, Михайле!
Якщо потужність авто перевищує 150 л / с, як у Вашому випадку, податок доведеться платити в повному розмірі, пільга ні в якому вигляді в цьому випадку не застосовується (див. Закон Санкт-Петербурга від 04.11.2002 № 487-53)

9. У мене відбулась суд по недоїмки по транспортному податку за машину яка була продана в 2014 році. За договором купівлі-продажу. Податкова інспекція подала в суд що б я оплатила транспортний податок за 2014 рік. в розмірі 4100 рублів. Рішенням суду було прийнято позитивне рішення на користь на ковій. Хочу оскаржити рішення але незнаю як правельно це зробити. Допоможіть будь ласка.

9.1. Ольга, якщо Ви самі не в змозі підготувати скаргу, то краще зверніться до будь-якого юриста з нашого сайту з цим питанням. Послуга платна.

9.2. Апеляційна скарга подається протягом 1 місяця з дня проголошення рішення суду.

9.3. Ольга, можете оскаржити, для цього треба скласти і подати апеляційну скаргу. Термін 1 місяць.
Зверніться до юриста за грамотним її складанням.

10. Купила машину в грудня 2016, за цей час не було транспортного податку, сьогодні прийшов лист транспортний податок і + пені за три роки. Чи можна як це оскаржити?

10.1. Оскаржити можна все, в тому числі і транспортний податок разом з пені.

Оскаржити можна все, в тому числі і транспортний податок разом з пені

11. Додаткові пільги СПб на період з 01.01.2016 до 1 січня 2020 року транспортного податку поширюються лише на автомобілі 2016 року випуску і придбані в 2016? Або всі автомобілі, які потрапляють під цей період?

11.1. Від сплати транспортного податку звільняються організації, місцем державної реєстрації яких є Санкт-Петербург, і фізичні особи, зареєстровані за місцем проживання (перебування) в Санкт-Петербурзі, в відношенні нових (що не були раніше в експлуатації) легкових автомобілів, вироблених на території Російської Федерації в 2016 році, за умови, що зазначені транспортні засоби придбані за договором купівлі-продажу (поставки) у організацій, які перебувають на податковому обліку в Санкт-Петербурзі за місцем знаходження або по ме сту знаходження їх відокремлених підрозділів, і зареєстровані в період з 1 квітня по 31 грудня 2016 року.

12. Чи платити мені податок на транспортний засіб, якщо я позбавлений прав на 3 роки і автомобіль стоїть в гаражі без виїзду?

12.1. Привіт, поки ви власник автомобіля, незалежно від наявності або відсутності прав, незалежно від того, чи користуєтеся ви автомобілем чи ні, податок ви оплачуєте, відповідно до норм податкового кодексу російської федерації.

12.2. Платити. Для того, щоб не платити - потрібно зняти автомобіль з реєстраційного обліку.

13. Прийшов лист копія рішення суду по стягнення з мене транспортного податку в розмірі понад 30000 рублів і написано що я його можу оскаржити протягом 20 днів з дня його отримання. У судових приставів ні чого на мене немає. Чи зможу я при цьому виїхати за кордон?

13.1. Доброї ночі, Сергій
У судових приставів на Вас нічого немає, так як рішення ще не вступило в законну силу і виконавчий лист до набрало законної сили рішенням ще не надійшов у службу судових приставів для виконання.

14. Працюю в таксі за договором оренди транспортного засобу. Чи доведеться мені платити податок на дохід?

14.1. Обов'язково. Ще ніхто не зміг ухилиться від сплати податків.

15. Прислали копію судового рішення про стягнення з мене транспортного податку але у приставів ні чого з цього приводу немає? Чи зможу при цьому виїхати за кордон?

15.1. Чи зможете поки ФССП НЕ порушено виконавче провадження і не винесено постанову про обмеження виїзду з РФ.
Федеральний закон від 02.10.2007 N 229-ФЗ (ред. Від 06.03.2019) "Про виконавче провадження"
Стаття 67. Тимчасові обмеження на виїзд боржника з Російської Федерації
1. Судовий пристав-виконавець має право за заявою стягувача або власною ініціативою винести постанову про тимчасове обмеження на виїзд боржника з Російської Федерації при невиконанні боржником-громадянином або боржником, що є індивідуальним підприємцем, у встановлений для добровільного виконання строк без поважних причин містяться в виданому судом або що є судовим актом виконавчому документі наступних вимог:
1) вимог про стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю, відшкодування шкоди у зв'язку зі смертю годувальника, майнової шкоди та (або) моральної шкоди, завданих злочином, якщо сума заборгованості за таким виконавчим документом перевищує 10 000 рублів;
2) вимог немайнового характеру;
3) інших вимог, якщо сума заборгованості за виконавчим документом (виконавчими документами) становить 30 000 рублів і більше.

15.2. Рішення вступає в силу після закінчення 1 місяця з дати виготовлення рішення в повному обсязі, якщо на рішення не буде подана апеляційна скарга. При цьому позивач повинен звернутися до приставам з отриманим виконавчим листом. Отже, Ви можете приблизно розрахувати період, коли виконавчий лист може виявитися у приставів.

16. Поштою прийшло заяву про видачу судового наказу на стягнення транспортного податку за автомобіль які був давно проданий. Що в цьому випадку краще зробити? Чи можна подати заперечення або чекати поки буде судовий наказ і потім писати про його скасування?

16.1. Відразу подавайте заперечення і скасовувати наказ.

17. Я інвалід 2 групи. Чи повинен я платити транспортний податок? Г. Самара.

17.1. Здрастуйте, Олександре.
Згідно п. "Д" ч.2 ст.4 Закону "Про транспортний податок на території Самарської області" (зі змінами на: 05.10.2018) передбачає, що
інваліди всіх категорій звільнені від сплати транспортного податку.

18. Чи можна як небудь не платити пені за транспортному податку.

18.1. Якщо рішення суду немає, можете не платити.

19. Хочу купити машину більше 200 к.с. я ветеран бойових дій. Що чекає мене з транспортного податку.

19.1. Вітаю, Андрій. Відповідно до Закону Івановської області 88-ОЗ від 28.11.2002 р пільги зі сплати транспортного податку в розмірі 50% встановлюються ветеранам бойових дій в разі, якщо вони є власниками автомобіля з потужністю не вище 100 к.с. У Вашому випадку, податок необхідно сплачувати повністю і залежати він буде від "віку" автомобіля.

20. Описати ситуацію можна звичайно. Але у мене є скани всіх документів по оплаті транспортних податків і листування з податковою №29 та податкової № 14 м Москви. Якби я міг їх Вам надати по Пошті, Ви б їх розглянули і взяв справу в свої руки. Звичайно, не безкоштовно. Як Вам такий варіант? З повагою, Олександр.

20.1. А як вам тут допоможуть - якщо ви не описали ситуацію і ваші завдання, хоча б коротенечко ?!

21. Чи маю я пільгу на транспортний податок, якщо автомобіль 133.3 л.с.

21.1. Якщо ви пенсіонер або інвалід, то маєте.

22. Чи не плачу транспортний податок 5 рік, інформації в особистому кабінеті про мене немає, знаю, що треба повідомляти, знаю про штраф 20%, Все одно за несвоєчасну подачу оштрафують, питання ось в чому: при продажу авто і постановці на облік новим власником , ніхто не буде цікавити попереднім власником і чи сплачений податок за попередні роки? Спасибі!

22.1. Привіт, Лариса Олександрівна.
При продажу автомобіля ніхто не буде цікавитися сплатили ви транспортний податок чи ні. З моменту переходу права власності транспортний податок буде нараховуватися новому власнику. За Вами залишиться заборгованість за попередні роки.

23. Перебував млс 5 років, чи повинен я оплачувати транспортний податок за цей період?

23.1. Повинні, податок такий ніяк не залежить від використання або наявності можливості використовувати ТЗ, тільки від самого факту наявності права власності на ТЗ.

24. Чи можуть судові заарештувати автомобіль, якщо є борг по транспортному податку?

24.1. Так, можуть накласти арешт.

24.2. Добрий день.
Якщо є рішення суду про стягнення, справу передано приставам для примусового стягнення, то арешт можуть накласти на майно, яке можливо реалізувати шляхом проведення торгів, в тому числі, автомобіль.

24.3. Швидше за все заборона винесуть на реєстраційні дії в ГИБДД або обмежать в користуванні водійськими правами.

25. За мною числиться 13 000 руб заборгованості по транспортному податку і 9000 пенею. Причому це помилкові нарахування. У мене є квитанції про оплату транспортного податку за 2014 - 2018 роки (є і більш ранні, але цього достатньо). Хочу написати заяву на списання відповідно до ФЗ про списання заборгованості з податків від 28.12.2017 № 436-ФЗ в зв'язку з утворенням заборгованості за станом до 01.01.2015 (причому помилково). Підкажіть будь ласка де взяти форму заяви !?

25.1. Заява пишеться в довільній формі з посиланнями на норми Закону. Ви можете звернутися до податкового органу за наданням такої форми, якщо вона є.

25.2. Вітаю! Якщо справа, дійшло до судових приставів і порушили виконавче провадження, то податкова не допоможе, необхідно звернутися в службу, докласти чеки і просити постанову про закінчення викон. Дій.

Дій

26. Оплата транспортного податку пенсіонером.

26.1. Транспортний податок для пенсіонерів відноситься до категорії регіональних пільг і носить заявний характер. Тому, щоб дізнатися чи є для Вас такі пільги в поточному році, необхідно звернутися податкову службу з наданням відповідних документів і Вам буде дано роз'яснення.

27. У мене приходить транспортний податок за давно проданий авто, договору купівлі продажу не збереглося і зв'язку з новим власником немає. Я пішла в ГИБДД там відмовляють зняти з обліку авто поки не сплачено борг. Це законно? Що робити?

27.1. Вітаю! На нового власника автомобіль переоформляли? Якщо так, то в архіві МРЕВ повинен зберігатися примірник, його можна витребувати. Вимоги незаконні. Про незаконність подібних вимог ще в 2009 році Департаментом ОБДД МВС Росії було дано відповідну вказівку. Дії співробітників можна оскаржити в порядку підлеглості або до суду.

Транспортний податок

1. Є неоплачений транспортний податок 6-7 років тому. З тих пір справно платимо. Приходять квитанції на нього і пеня. Чи можна не платити? Спасибі.

1.1. Термін позовної давності три роки. Те, що понад три роки можна і не платити.

2. Прислали копію рішення суду про стягнення з мене транспортного податку сума понад 30000 тисяч, у судових приставів на мене ніяких справу виробництв немає. Чи зможу я вилетіти за кордон з такою сумою боргу? Заборон немає.

2.1. Для того, щоб перетнути кордон РФ, вам необхідно скасувати судовий наказ про стягнення з вас суми заборгованості. Для цього вам потрібно піти в суд, який надіслав рішення і написати заяву про незгоду.

2.2. У вас є час на скасування або оскарження судового акта. У ФССП документи ще не надійшли, тому що не набрали законної сили.
Але у вас буде велика несподіванка і неприємність якщо ви зараз нічого не зробите, а при перетині кордону з'ясується, що ви не виїзний.

3. Чи є в Пензі пільга на транспортний податок для пенсіонерів. У податкової інспекції у м Зарічному сказали що тільки для інвалідів, а для простих пенсіонерів автомобіль вважається розкішшю.

3.1. Пільги на транспортний податок на території ПО пенсіонерам по старості не передбачені.

4. Якщо я інвалід 3 групи і пенсіонер по возвраст можу не платити транспортний податок? Або повинен оплачувати.

4.1. Просто так не платити транспортний податок Ви не можете.
Якщо Ви маєте право на пільги, то це право треба заявити, написавши заяву за встановленою формою.
Пільги з транспортного податку в кожному регіоні можуть відрізнятися.
З повним переліком пільг можна ознайомитися на сайті ФНС.
В Омській області ні інваліди, ні пенсіонери не мають право на пільгу з транспортного податку.

5. Не можу знайти інформацію про ветеранів праці, чи є їм знижка на транспортний податок в ХМАО.

5.1. Вітаю!
Для ветеранів праці пільги з транспортного податку не передбачені (див. Закон ХМАО від 14.11.2002 № 62-оз).
Але якщо ви пенсіонер, то маєте право на пільгу на вто з потужністю до 200 л / с.

Але якщо ви пенсіонер, то маєте право на пільгу на вто з потужністю до 200 л / с

6. Прийшла копія рішення суду про стягнення з мене транспортного податку який я прострочив сума понад 30000 лист від 06.05.19 написано що дається 20 днів на оскарження. У судових приставів на мене ні чого немає. Чи зможу я 30.05 вилетіти за кордон?

6.1. Судовому приставу направлять судовий акт після вступу в силу і ще після цього є 5 днів для добровільного виконання. Вилетіти встигнете. А краще оскаржити, щоб вступив в силу пізніше.

7. Скажіть будь ласка, чи можу я не платити транспортний податок як багатодітна мати, якщо у мене 165 л / с.

7.1. Вітаю!
У Ульяновської області багатодітні мають право на пільгу тільки при потужності авто не більше 150 л / с
12) один з батьків (усиновлювачів) в багатодітній родині - по відношенню до автомобілів легкових з потужністю двигуна до 150 кінських сил включно (для власників двох і більше транспортних засобів - на вибір за один транспортний засіб); особи, які мають право на податкову пільгу, передбачену цим пунктом, подають до податкового органу за своїм вибором письмову заяву про надання податкової пільги, а також має право подати посвідчення багатодітної сім'ї;

8. Як інвалід 2 гр, маю пільгу з транспортного податку на 150 к.с, а машина була 180 л.с.Какой я повинен заплатити податок на всі 180 к.��, або тільки на 30?

8.1. Добрий день. Згідно НК РФ Ви маєте пільгу нема на 150 к.с., а на а / м потужністю до 150 к.с. включно. Якщо Ваш а / м має велику потужність, Ви зобов'язані платити податок у повному обсязі, тобто з 180 к.с.

8.2. Привіт, Михайле!
Якщо потужність авто перевищує 150 л / с, як у Вашому випадку, податок доведеться платити в повному розмірі, пільга ні в якому вигляді в цьому випадку не застосовується (див. Закон Санкт-Петербурга від 04.11.2002 № 487-53)

9. У мене відбулась суд по недоїмки по транспортному податку за машину яка була продана в 2014 році. За договором купівлі-продажу. Податкова інспекція подала в суд що б я оплатила транспортний податок за 2014 рік. в розмірі 4100 рублів. Рішенням суду було прийнято позитивне рішення на користь на ковій. Хочу оскаржити рішення але незнаю як правельно це зробити. Допоможіть будь ласка.

9.1. Ольга, якщо Ви самі не в змозі підготувати скаргу, то краще зверніться до будь-якого юриста з нашого сайту з цим питанням. Послуга платна.

9.2. Апеляційна скарга подається протягом 1 місяця з дня проголошення рішення суду.

9.3. Ольга, можете оскаржити, для цього треба скласти і подати апеляційну скаргу. Термін 1 місяць.
Зверніться до юриста за грамотним її складанням.

10. Купила машину в грудня 2016, за цей час не було транспортного податку, сьогодні прийшов лист транспортний податок і + пені за три роки. Чи можна як це оскаржити?

10.1. Оскаржити можна все, в тому числі і транспортний податок разом з пені.

Оскаржити можна все, в тому числі і транспортний податок разом з пені

11. Додаткові пільги СПб на період з 01.01.2016 до 1 січня 2020 року транспортного податку поширюються лише на автомобілі 2016 року випуску і придбані в 2016? Або всі автомобілі, які потрапляють під цей період?

11.1. Від сплати транспортного податку звільняються організації, місцем державної реєстрації яких є Санкт-Петербург, і фізичні особи, зареєстровані за місцем проживання (перебування) в Санкт-Петербурзі, в відношенні нових (що не були раніше в експлуатації) легкових автомобілів, вироблених на території Російської Федерації в 2016 році, за умови, що зазначені транспортні засоби придбані за договором купівлі-продажу (поставки) у організацій, які перебувають на податковому обліку в Санкт-Петербурзі за місцем знаходження або по ме сту знаходження їх відокремлених підрозділів, і зареєстровані в період з 1 квітня по 31 грудня 2016 року.

12. Чи платити мені податок на транспортний засіб, якщо я позбавлений прав на 3 роки і автомобіль стоїть в гаражі без виїзду?

12.1. Привіт, поки ви власник автомобіля, незалежно від наявності або відсутності прав, незалежно від того, чи користуєтеся ви автомобілем чи ні, податок ви оплачуєте, відповідно до норм податкового кодексу російської федерації.

12.2. Платити. Для того, щоб не платити - потрібно зняти автомобіль з реєстраційного обліку.

13. Прийшов лист копія рішення суду по стягнення з мене транспортного податку в розмірі понад 30000 рублів і написано що я його можу оскаржити протягом 20 днів з дня його отримання. У судових приставів ні чого на мене немає. Чи зможу я при цьому виїхати за кордон?

13.1. Доброї ночі, Сергій
У судових приставів на Вас нічого немає, так як рішення ще не вступило в законну силу і виконавчий лист до набрало законної сили рішенням ще не надійшов у службу судових приставів для виконання.

14. Працюю в таксі за договором оренди транспортного засобу. Чи доведеться мені платити податок на дохід?

14.1. Обов'язково. Ще ніхто не зміг ухилиться від сплати податків.

15. Прислали копію судового рішення про стягнення з мене транспортного податку але у приставів ні чого з цього приводу немає? Чи зможу при цьому виїхати за кордон?

15.1. Чи зможете поки ФССП НЕ порушено виконавче провадження і не винесено постанову про обмеження виїзду з РФ.
Федеральний закон від 02.10.2007 N 229-ФЗ (ред. Від 06.03.2019) "Про виконавче провадження"
Стаття 67. Тимчасові обмеження на виїзд боржника з Російської Федерації
1. Судовий пристав-виконавець має право за заявою стягувача або власною ініціативою винести постанову про тимчасове обмеження на виїзд боржника з Російської Федерації при невиконанні боржником-громадянином або боржником, що є індивідуальним підприємцем, у встановлений для добровільного виконання строк без поважних причин містяться в виданому судом або що є судовим актом виконавчому документі наступних вимог:
1) вимог про стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю, відшкодування шкоди у зв'язку зі смертю годувальника, майнової шкоди та (або) моральної шкоди, завданих злочином, якщо сума заборгованості за таким виконавчим документом перевищує 10 000 рублів;
2) вимог немайнового характеру;
3) інших вимог, якщо сума заборгованості за виконавчим документом (виконавчими документами) становить 30 000 рублів і більше.

15.2. Рішення вступає в силу після закінчення 1 місяця з дати виготовлення рішення в повному обсязі, якщо на рішення не буде подана апеляційна скарга. При цьому позивач повинен звернутися до приставам з отриманим виконавчим листом. Отже, Ви можете приблизно розрахувати період, коли виконавчий лист може виявитися у приставів.

16. Поштою прийшло заяву про видачу судового наказу на стягнення транспортного податку за автомобіль які був давно проданий. Що в цьому випадку краще зробити? Чи можна подати заперечення або чекати поки буде судовий наказ і потім писати про його скасування?

16.1. Відразу подавайте заперечення і скасовувати наказ.

17. Я інвалід 2 групи. Чи повинен я платити транспортний податок? Г. Самара.

17.1. Здрастуйте, Олександре.
Згідно п. "Д" ч.2 ст.4 Закону "Про транспортний податок на території Самарської області" (зі змінами на: 05.10.2018) передбачає, що
інваліди всіх категорій звільнені від сплати транспортного податку.

18. Чи можна як небудь не платити пені за транспортному податку.

18.1. Якщо рішення суду немає, можете не платити.

19. Хочу купити машину більше 200 к.с. я ветеран бойових дій. Що чекає мене з транспортного податку.

19.1. Вітаю, Андрій. Відповідно до Закону Івановської області 88-ОЗ від 28.11.2002 р пільги зі сплати транспортного податку в розмірі 50% встановлюються ветеранам бойових дій в разі, якщо вони є власниками автомобіля з потужністю не вище 100 к.с. У Вашому випадку, податок необхідно сплачувати повністю і залежати він буде від "віку" автомобіля.

20. Описати ситуацію можна звичайно. Але у мене є скани всіх документів по оплаті транспортних податків і листування з податковою №29 та податкової № 14 м Москви. Якби я міг їх Вам надати по Пошті, Ви б їх розглянули і взяв справу в свої руки. Звичайно, не безкоштовно. Як Вам такий варіант? З повагою, Олександр.

20.1. А як вам тут допоможуть - якщо ви не описали ситуацію і ваші завдання, хоча б коротенечко ?!

21. Чи маю я пільгу на транспортний податок, якщо автомобіль 133.3 л.с.

21.1. Якщо ви пенсіонер або інвалід, то маєте.

22. Чи не плачу транспортний податок 5 рік, інформації в особистому кабінеті про мене немає, знаю, що треба повідомляти, знаю про штраф 20%, Все одно за несвоєчасну подачу оштрафують, питання ось в чому: при продажу авто і постановці на облік новим власником , ніхто не буде цікавити попереднім власником і чи сплачений податок за попередні роки? Спасибі!

22.1. Привіт, Лариса Олександрівна.
При продажу автомобіля ніхто не буде цікавитися сплатили ви транспортний податок чи ні. З моменту переходу права власності транспортний податок буде нараховуватися новому власнику. За Вами залишиться заборгованість за попередні роки.

23. Перебував млс 5 років, чи повинен я оплачувати транспортний податок за цей період?

23.1. Повинні, податок такий ніяк не залежить від використання або наявності можливості використовувати ТЗ, тільки від самого факту наявності права власності на ТЗ.

24. Чи можуть судові заарештувати автомобіль, якщо є борг по транспортному податку?

24.1. Так, можуть накласти арешт.

24.2. Добрий день.
Якщо є рішення суду про стягнення, справу передано приставам для примусового стягнення, то арешт можуть накласти на майно, яке можливо реалізувати шляхом проведення торгів, в тому числі, автомобіль.

24.3. Швидше за все заборона винесуть на реєстраційні дії в ГИБДД або обмежать в користуванні водійськими правами.

25. За мною числиться 13 000 руб заборгованості по транспортному податку і 9000 пенею. Причому це помилкові нарахування. У мене є квитанції про оплату транспортного податку за 2014 - 2018 роки (є і більш ранні, але цього достатньо). Хочу написати заяву на списання відповідно до ФЗ про списання заборгованості з податків від 28.12.2017 № 436-ФЗ в зв'язку з утворенням заборгованості за станом до 01.01.2015 (причому помилково). Підкажіть будь ласка де взяти форму заяви !?

25.1. Заява пишеться в довільній формі з посиланнями на норми Закону. Ви можете звернутися до податкового органу за наданням такої форми, якщо вона є.

25.2. Вітаю! Якщо справа, дійшло до судових приставів і порушили виконавче провадження, то податкова не допоможе, необхідно звернутися в службу, докласти чеки і просити постанову про закінчення викон. Дій.

Дій

26. Оплата транспортного податку пенсіонером.

26.1. Транспортний податок для пенсіонерів відноситься до категорії регіональних пільг і носить заявний характер. Тому, щоб дізнатися чи є для Вас такі пільги в поточному році, необхідно звернутися податкову службу з наданням відповідних документів і Вам буде дано роз'яснення.

27. У мене приходить транспортний податок за давно проданий авто, договору купівлі продажу не збереглося і зв'язку з новим власником немає. Я пішла в ГИБДД там відмовляють зняти з обліку авто поки не сплачено борг. Це законно? Що робити?

27.1. Вітаю! На нового власника автомобіль переоформляли? Якщо так, то в архіві МРЕВ повинен зберігатися примірник, його можна витребувати. Вимоги незаконні. Про незаконність подібних вимог ще в 2009 році Департаментом ОБДД МВС Росії було дано відповідну вказівку. Дії співробітників можна оскаржити в порядку підлеглості або до суду.

Транспортний податок

1. Є неоплачений транспортний податок 6-7 років тому. З тих пір справно платимо. Приходять квитанції на нього і пеня. Чи можна не платити? Спасибі.

1.1. Термін позовної давності три роки. Те, що понад три роки можна і не платити.

2. Прислали копію рішення суду про стягнення з мене транспортного податку сума понад 30000 тисяч, у судових приставів на мене ніяких справу виробництв немає. Чи зможу я вилетіти за кордон з такою сумою боргу? Заборон немає.

2.1. Для того, щоб перетнути кордон РФ, вам необхідно скасувати судовий наказ про стягнення з вас суми заборгованості. Для цього вам потрібно піти в суд, який надіслав рішення і написати заяву про незгоду.

2.2. У вас є час на скасування або оскарження судового акта. У ФССП документи ще не надійшли, тому що не набрали законної сили.
Але у вас буде велика несподіванка і неприємність якщо ви зараз нічого не зробите, а при перетині кордону з'ясується, що ви не виїзний.

3. Чи є в Пензі пільга на транспортний податок для пенсіонерів. У податкової інспекції у м Зарічному сказали що тільки для інвалідів, а для простих пенсіонерів автомобіль вважається розкішшю.

3.1. Пільги на транспортний податок на території ПО пенсіонерам по старості не передбачені.

4. Якщо я інвалід 3 групи і пенсіонер по возвраст можу не платити транспортний податок? Або повинен оплачувати.

4.1. Просто так не платити транспортний податок Ви не можете.
Якщо Ви маєте право на пільги, то це право треба заявити, написавши заяву за встановленою формою.
Пільги з транспортного податку в кожному регіоні можуть відрізнятися.
З повним переліком пільг можна ознайомитися на сайті ФНС.
В Омській області ні інваліди, ні пенсіонери не мають право на пільгу з транспортного податку.

5. Не можу знайти інформацію про ветеранів праці, чи є їм знижка на транспортний податок в ХМАО.

5.1. Вітаю!
Для ветеранів праці пільги з транспортного податку не передбачені (див. Закон ХМАО від 14.11.2002 № 62-оз).
Але якщо ви пенсіонер, то маєте право на пільгу на вто з потужністю до 200 л / с.

Але якщо ви пенсіонер, то маєте право на пільгу на вто з потужністю до 200 л / с

6. Прийшла копія рішення суду про стягнення з мене транспортного податку який я прострочив сума понад 30000 лист від 06.05.19 написано що дається 20 днів на оскарження. У судових приставів на мене ні чого немає. Чи зможу я 30.05 вилетіти за кордон?

6.1. Судовому приставу направлять судовий акт після вступу в силу і ще після цього є 5 днів для добровільного виконання. Вилетіти встигнете. А краще оскаржити, щоб вступив в силу пізніше.

7. Скажіть будь ласка, чи можу я не платити транспортний податок як багатодітна мати, якщо у мене 165 л / с.

7.1. Вітаю!
У Ульяновської області багатодітні мають право на пільгу тільки при потужності авто не більше 150 л / с
12) один з батьків (усиновлювачів) в багатодітній родині - по відношенню до автомобілів легкових з потужністю двигуна до 150 кінських сил включно (для власників двох і більше транспортних засобів - на вибір за один транспортний засіб); особи, які мають право на податкову пільгу, передбачену цим пунктом, подають до податкового органу за своїм вибором письмову заяву про надання податкової пільги, а також має право подати посвідчення багатодітної сім'ї;

8. Як інвалід 2 гр, маю пільгу з транспортного податку на 150 к.с, а машина була 180 л.с.Какой я повинен заплатити податок на всі 180 к.��, або тільки на 30?

8.1. Добрий день. Згідно НК РФ Ви маєте пільгу нема на 150 к.с., а на а / м потужністю до 150 к.с. включно. Якщо Ваш а / м має велику потужність, Ви зобов'язані платити податок у повному обсязі, тобто з 180 к.с.

8.2. Привіт, Михайле!
Якщо потужність авто перевищує 150 л / с, як у Вашому випадку, податок доведеться платити в повному розмірі, пільга ні в якому вигляді в цьому випадку не застосовується (див. Закон Санкт-Петербурга від 04.11.2002 № 487-53)

9. У мене відбулась суд по недоїмки по транспортному податку за машину яка була продана в 2014 році. За договором купівлі-продажу. Податкова інспекція подала в суд що б я оплатила транспортний податок за 2014 рік. в розмірі 4100 рублів. Рішенням суду було прийнято позитивне рішення на користь на ковій. Хочу оскаржити рішення але незнаю як правельно це зробити. Допоможіть будь ласка.

9.1. Ольга, якщо Ви самі не в змозі підготувати скаргу, то краще зверніться до будь-якого юриста з нашого сайту з цим питанням. Послуга платна.

9.2. Апеляційна скарга подається протягом 1 місяця з дня проголошення рішення суду.

9.3. Ольга, можете оскаржити, для цього треба скласти і подати апеляційну скаргу. Термін 1 місяць.
Зверніться до юриста за грамотним її складанням.

10. Купила машину в грудня 2016, за цей час не було транспортного податку, сьогодні прийшов лист транспортний податок і + пені за три роки. Чи можна як це оскаржити?

10.1. Оскаржити можна все, в тому числі і транспортний податок разом з пені.

Оскаржити можна все, в тому числі і транспортний податок разом з пені

11. Додаткові пільги СПб на період з 01.01.2016 до 1 січня 2020 року транспортного податку поширюються лише на автомобілі 2016 року випуску і придбані в 2016? Або всі автомобілі, які потрапляють під цей період?

11.1. Від сплати транспортного податку звільняються організації, місцем державної реєстрації яких є Санкт-Петербург, і фізичні особи, зареєстровані за місцем проживання (перебування) в Санкт-Петербурзі, в відношенні нових (що не були раніше в експлуатації) легкових автомобілів, вироблених на території Російської Федерації в 2016 році, за умови, що зазначені транспортні засоби придбані за договором купівлі-продажу (поставки) у організацій, які перебувають на податковому обліку в Санкт-Петербурзі за місцем знаходження або по ме сту знаходження їх відокремлених підрозділів, і зареєстровані в період з 1 квітня по 31 грудня 2016 року.

12. Чи платити мені податок на транспортний засіб, якщо я позбавлений прав на 3 роки і автомобіль стоїть в гаражі без виїзду?

12.1. Привіт, поки ви власник автомобіля, незалежно від наявності або відсутності прав, незалежно від того, чи користуєтеся ви автомобілем чи ні, податок ви оплачуєте, відповідно до норм податкового кодексу російської федерації.

12.2. Платити. Для того, щоб не платити - потрібно зняти автомобіль з реєстраційного обліку.

13. Прийшов лист копія рішення суду по стягнення з мене транспортного податку в розмірі понад 30000 рублів і написано що я його можу оскаржити протягом 20 днів з дня його отримання. У судових приставів ні чого на мене немає. Чи зможу я при цьому виїхати за кордон?

13.1. Доброї ночі, Сергій
У судових приставів на Вас нічого немає, так як рішення ще не вступило в законну силу і виконавчий лист до набрало законної сили рішенням ще не надійшов у службу судових приставів для виконання.

14. Працюю в таксі за договором оренди транспортного засобу. Чи доведеться мені платити податок на дохід?

14.1. Обов'язково. Ще ніхто не зміг ухилиться від сплати податків.

15. Прислали копію судового рішення про стягнення з мене транспортного податку але у приставів ні чого з цього приводу немає? Чи зможу при цьому виїхати за кордон?

15.1. Чи зможете поки ФССП НЕ порушено виконавче провадження і не винесено постанову про обмеження виїзду з РФ.
Федеральний закон від 02.10.2007 N 229-ФЗ (ред. Від 06.03.2019) "Про виконавче провадження"
Стаття 67. Тимчасові обмеження на виїзд боржника з Російської Федерації
1. Судовий пристав-виконавець має право за заявою стягувача або власною ініціативою винести постанову про тимчасове обмеження на виїзд боржника з Російської Федерації при невиконанні боржником-громадянином або боржником, що є індивідуальним підприємцем, у встановлений для добровільного виконання строк без поважних причин містяться в виданому судом або що є судовим актом виконавчому документі наступних вимог:
1) вимог про стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю, відшкодування шкоди у зв'язку зі смертю годувальника, майнової шкоди та (або) моральної шкоди, завданих злочином, якщо сума заборгованості за таким виконавчим документом перевищує 10 000 рублів;
2) вимог немайнового характеру;
3) інших вимог, якщо сума заборгованості за виконавчим документом (виконавчими документами) становить 30 000 рублів і більше.

15.2. Рішення вступає в силу після закінчення 1 місяця з дати виготовлення рішення в повному обсязі, якщо на рішення не буде подана апеляційна скарга. При цьому позивач повинен звернутися до приставам з отриманим виконавчим листом. Отже, Ви можете приблизно розрахувати період, коли виконавчий лист може виявитися у приставів.

16. Поштою прийшло заяву про видачу судового наказу на стягнення транспортного податку за автомобіль які був давно проданий. Що в цьому випадку краще зробити? Чи можна подати заперечення або чекати поки буде судовий наказ і потім писати про його скасування?

16.1. Відразу подавайте заперечення і скасовувати наказ.

17. Я інвалід 2 групи. Чи повинен я платити транспортний податок? Г. Самара.

17.1. Здрастуйте, Олександре.
Згідно п. "Д" ч.2 ст.4 Закону "Про транспортний податок на території Самарської області" (зі змінами на: 05.10.2018) передбачає, що
інваліди всіх категорій звільнені від сплати транспортного податку.

18. Чи можна як небудь не платити пені за транспортному податку.

18.1. Якщо рішення суду немає, можете не платити.

19. Хочу купити машину більше 200 к.с. я ветеран бойових дій. Що чекає мене з транспортного податку.

19.1. Вітаю, Андрій. Відповідно до Закону Івановської області 88-ОЗ від 28.11.2002 р пільги зі сплати транспортного податку в розмірі 50% встановлюються ветеранам бойових дій в разі, якщо вони є власниками автомобіля з потужністю не вище 100 к.с. У Вашому випадку, податок необхідно сплачувати повністю і залежати він буде від "віку" автомобіля.

20. Описати ситуацію можна звичайно. Але у мене є скани всіх документів по оплаті транспортних податків і листування з податковою №29 та податкової № 14 м Москви. Якби я міг їх Вам надати по Пошті, Ви б їх розглянули і взяв справу в свої руки. Звичайно, не безкоштовно. Як Вам такий варіант? З повагою, Олександр.

20.1. А як вам тут допоможуть - якщо ви не описали ситуацію і ваші завдання, хоча б коротенечко ?!

21. Чи маю я пільгу на транспортний податок, якщо автомобіль 133.3 л.с.

21.1. Якщо ви пенсіонер або інвалід, то маєте.

22. Чи не плачу транспортний податок 5 рік, інформації в особистому кабінеті про мене немає, знаю, що треба повідомляти, знаю про штраф 20%, Все одно за несвоєчасну подачу оштрафують, питання ось в чому: при продажу авто і постановці на облік новим власником , ніхто не буде цікавити попереднім власником і чи сплачений податок за попередні роки? Спасибі!

22.1. Привіт, Лариса Олександрівна.
При продажу автомобіля ніхто не буде цікавитися сплатили ви транспортний податок чи ні. З моменту переходу права власності транспортний податок буде нараховуватися новому власнику. За Вами залишиться заборгованість за попередні роки.

23. Перебував млс 5 років, чи повинен я оплачувати транспортний податок за цей період?

23.1. Повинні, податок такий ніяк не залежить від використання або наявності можливості використовувати ТЗ, тільки від самого факту наявності права власності на ТЗ.

24. Чи можуть судові заарештувати автомобіль, якщо є борг по транспортному податку?

24.1. Так, можуть накласти арешт.

24.2. Добрий день.
Якщо є рішення суду про стягнення, справу передано приставам для примусового стягнення, то арешт можуть накласти на майно, яке можливо реалізувати шляхом проведення торгів, в тому числі, автомобіль.

24.3. Швидше за все заборона винесуть на реєстраційні дії в ГИБДД або обмежать в користуванні водійськими правами.

25. За мною числиться 13 000 руб заборгованості по транспортному податку і 9000 пенею. Причому це помилкові нарахування. У мене є квитанції про оплату транспортного податку за 2014 - 2018 роки (є і більш ранні, але цього достатньо). Хочу написати заяву на списання відповідно до ФЗ про списання заборгованості з податків від 28.12.2017 № 436-ФЗ в зв'язку з утворенням заборгованості за станом до 01.01.2015 (причому помилково). Підкажіть будь ласка де взяти форму заяви !?

25.1. Заява пишеться в довільній формі з посиланнями на норми Закону. Ви можете звернутися до податкового органу за наданням такої форми, якщо вона є.

25.2. Вітаю! Якщо справа, дійшло до судових приставів і порушили виконавче провадження, то податкова не допоможе, необхідно звернутися в службу, докласти чеки і просити постанову про закінчення викон. Дій.

Дій

26. Оплата транспортного податку пенсіонером.

26.1. Транспортний податок для пенсіонерів відноситься до категорії регіональних пільг і носить заявний характер. Тому, щоб дізнатися чи є для Вас такі пільги в поточному році, необхідно звернутися податкову службу з наданням відповідних документів і Вам буде дано роз'яснення.

27. У мене приходить транспортний податок за давно проданий авто, договору купівлі продажу не збереглося і зв'язку з новим власником немає. Я пішла в ГИБДД там відмовляють зняти з обліку авто поки не сплачено борг. Це законно? Що робити?

27.1. Вітаю! На нового власника автомобіль переоформляли? Якщо так, то в архіві МРЕВ повинен зберігатися примірник, його можна витребувати. Вимоги незаконні. Про незаконність подібних вимог ще в 2009 році Департаментом ОБДД МВС Росії було дано відповідну вказівку. Дії співробітників можна оскаржити в порядку підлеглості або до суду.

Чи можна не платити?
Чи зможу я вилетіти за кордон з такою сумою боргу?
4. Якщо я інвалід 3 групи і пенсіонер по возвраст можу не платити транспортний податок?
Вилетіти за кордон?
?, або тільки на 30?
Чи можна як це оскаржити?
До 1 січня 2020 року транспортного податку поширюються лише на автомобілі 2016 року випуску і придбані в 2016?
Або всі автомобілі, які потрапляють під цей період?
12. Чи платити мені податок на транспортний засіб, якщо я позбавлений прав на 3 роки і автомобіль стоїть в гаражі без виїзду?
Чи зможу я при цьому виїхати за кордон?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online