Як зареєструвати авто в Україні? Вартість, правила і особливості процедури

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ви купили нову або стару машину і не знаєте, чи потрібна реєстрація автомобіля і скільки коштує процедура? На нашому сайті ви знайдете на всі ці питання. Ви дізнаєтеся, скільки коштує і як зареєструвати автомобіль в Україні і які платежі необхідні для проведення операції.

Відповідно до чинного законодавства будь-який автотранспортний засіб повинен мати свій номерний знак. Реєстрація авто - обов'язкова умова для його отримання. Номер являє собою металеву або пластикову пластину, прикріплені до машини або причеп з метою його ідентифікації. Реєстраційні знаки для дорожніх транспортних засобів, таких як автомобілі, вантажівки і мотоцикли однозначно ідентифікують їх власника в межах країни їх видачі та за її кордоном.

Для реєстрації авто в Україні необхідно відвідати уповноважені сервісні центри МВС або безпосередньо в автосалон, де купуєте машину. Важливе нововведення - зробити це можна не за місцем прописки. Оформлення в себе включає:

  • Оцінку легітимності договору купівлі-продажу (документ оформляється безпосередньо в автосалоні за умови первинної реєстрації авто).
  • Подання заяви про взяття транспортного засобу на реєстраційний облік і підтвердження статусу власника.
  • Оплаті необхідних платежів: техпаспорта (близько 250 грн.), Номерних знаків (135 грн.) І реєстраційного бланка (до 200 грн.). Також для машин, придбаних на вторинному ринку, знадобиться експертний висновок (270 грн.), Що підтверджує відповідність номерів агрегатів.

Нині, після ануляції таких служб як МРЕВ і ДАІ і переглядом раніше існуючих законодавчих актів реєстрація авто в Україні подешевшала і стала простішою. Тепер не потрібно пред'являти «довідку-рахунок», вартість якої становила 1% від оголошеної ціни транспортного засобу (ТЗ). Тепер реєстрація авто в ДАІ і МРЕВ не потрібна - факт переходу прав власності підтверджують прямо в сервісному центрі (колишні представництва автоінспекції) або в автосалоні при оформленні угоди про купівлю-продаж.

Зміна правил передбачає спрощення і самого процесу реєстрації. Ви можете не відвідувати державний сервісний центр в процесі оформлення угоди. Відповідно до нових правил реєстрацію та перереєстрацію автомобіля допустимо здійснювати безпосередньо в салоні або організації, що реалізує б / у машини. Будь-яка комерційна компанія, аспектіровани до бази міністерства внутрішніх справ замінює сервісний центр і надає ті ж послуги з оформлення.

В якості основи служить договір купівлі-продажу машини . У разі операцій, здійснюваних на вторинному ринку, може не знадобитися присутність обох сторін. До мінусів такого способу відносять відсутність вимоги до експертної оцінки автотранспортного засобу. Воно не перевіряється на угон, на заміну номерних вузлів.

Розраховуючи, скільки коштує реєстрація авто, врахуйте той факт, що з'явилися і нові платежі. В цілому вартість реєстрації авто на українському просторі складається з наступних витрат:

  • Ставка збору до Пенсійного Фонду (ПФ). Виплата ранжируется за категоріями: ТС ціною до 290,73 тис. Грн. - 3%, 290,73 - 510,98 тис. Грн. - 4%, більше - 5%. Ставка відсотків налічується виходячи від суми операції купівлі-продажу. Від сплати цього платежу звільнені деякі категорії транспортних засобів, зокрема авто призначені для інвалідів. Також збір не передбачений для ТЗ підлягають перереєстрації.
  • Інші витрати. Включають в себе не тільки оплату пенсійного збору, а й затверджену вартість витратних матеріалів (номерів і бланків), тариф за послугу, що надається.

Платежі виплачуються на рахунок ПФ за місцем реєстрації машини (адресою територіального сервісного центру). Інші виплати здійснюються за квитанцією, яка видається здійснює процедуру організації.

База даних реєстрації автомобілів України містить інформацію про всі транспортні засоби та їх власників. Для того щоб дізнатися дійсно і купується транспортний засіб належить цьому громадянину і він може безпосередньо їм розпоряджатися вам досить ввести в онлайн-форму ПІБ цікавить особи, дату його народження і через кілька хвилин на вказану вами електронну адресу прийде лист в зазначенням ТЗ, яким володіє продавець . Якщо купується авто немає в переліку, вам слід вимагати засвідчують законність угоди документи (доручення) або відмовитися від подальшої співпраці.

Спочатку сервіс замислювався як засіб протистояння корупції, щоб журналісти та інші зацікавлені особи могли отримати доступ до інформації про зареєстровані на ім'я політиків та інших представників влади транспортних засобів. Нині з його допомогою ви можете перевірити продавця при здійсненні купівлі-продажу автомобіля і запобігти випадкам шахрайства.

Реєстрація нового автомобіля і раніше використовувався ТЗ має свої відмінності для приватних і юридичних осіб. При покупці представник компанії пред'являє реєстраційні документи підприємства та його реквізити. Також йому необхідно пред'явити власні документи - паспорт і ІПН. Повноваження яка укладає угоду від імені юридичної особи співробітника підтверджує видана підприємством довіреність.

В цілому для проходження процедури реєстрації авто в Україні юридичною особою необхідно надати копії таких документів:

  • свідоцтва про держ. реєстрації підприємства, завірена печаткою організації та підписом керівної особи;
  • довідки з ЄДРПОУ;
  • свідоцтва платника податку;
  • статуту підприємства;
  • іноді оригінал договору оренди стоянки.

Всі документи повинні бути скріплені оригінальною печаткою та підписом керівника підприємства.

  1. Які документи підготувати для первинної реєстрації або вторинної перереєстрації авто? Для оперативного вирішення питання вам знадобляться:
  • оригінали та копії: паспортів, ІПН, техпаспорт на автомобіль;
  • оригінали договору купівлі-продажу (3 примірники);
  • заповнені стандартні заяви на постановку на облік (складаються безпосередньо на місці реєстрації);
  • для імпортованих ТЗ додатково: митна декларація; Угода про продаж, сертифікат відповідності, із зазначенням екологічний класу, транзитні номерні знаки.

Більш детальну інформацію щодо переліку документів необхідних для реєстрації уживаного або нового авто вам підкажуть безпосередньо в державному центрі або консультанти, які надають допомогу в оформленні машини.

  1. Дії після реєстрації авто?

Після закінчення процесу постановки на облік новий господар ТЗ отримає техпаспорт і акт експертизи, що говорить про відсутність кримінальних і юридичних претензій до перейшов в нову власність транспортного засобу. В середньому процес оформлення займає близько 2 годин.

  1. Чи необхідні послуги експерта при прямій реєстрації

Процедура є обов'язковою для всіх хто купує авто із вторинного ринку. Але не варто її боятися. Основна причина введення цього правила - захист прав автовласників і запобігання випадкам шахрайства. Вона зводить до мінімуму ризик незаконних маніпуляцій при передачі прав власності на ТЗ. Операція включає в себе перевірку номерних вузлів транспортного засобу, звірку по інформаційній базі.

  1. Реєстрація автомобіля, якщо на ньому є несплачені штрафи

Новий порядок реєстрації авто говорить про те, що уповноважені для оформлення особи не мають права відмовити в реєстрації автомобіля навіть в разі наявності активної заборгованості.

  1. Перереєстрація автомобіля при зміні прописки.

Раніше існував термін «місце реєстрації автомобіля» втратив свою силу. У реєстраційному свідоцтві містяться відомості тільки про що видав документ державному органі та адресу його нового власника. Користуватися машиною ви можете в будь-якій точці країни. Нова реєстрація вам знадобиться лише при зміні місця прописки і документуванні цього факту. Тоді вам доведеться звертатися в місцеве представництво служби. Після подачі відповідної заяви авто перереєстровується і отримує нові номери.

Ви купили нову або стару машину і не знаєте, чи потрібна реєстрація автомобіля і скільки коштує процедура?
Які документи підготувати для первинної реєстрації або вторинної перереєстрації авто?
Дії після реєстрації авто?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online