Нерухомість в Австрії: огляд цін, обмеження, процедура покупки, податки → Іммігрант Інвест

  1. Переваги покупки нерухомості в Австрії
  2. Чи можна купити нерухомість в Австрії і отримати ВНЖ?
  3. Нерухомість в Австрії: ціни
  4. Нерухомість у Відні
  5. Квартири і будинки в Австрії: інші регіони
  6. Продаж шале в Австрії
  7. Продаж нерухомості в Австрії: умови
  8. процес покупки
  9. Витрати на операцію
  10. вартість утримання
  11. Податки при здачі нерухомості в оренду
  12. Які привілеї при покупці нерухомості дає громадянство?
  13. Будиночок в Австрії: чи варто обзавестися?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За статистикою, на операції з купівлі нерухомості в Австрії нашими співвітчизниками доводиться до 5% всіх випадків купівлі-продажу. Прибутковість від здачі житла в оренду становить до 4% в рік, а від здачі комерційної нерухомості - до 5% на рік.

З огляду на стабільність європейської валюти і високу вартість самої нерухомості, це прекрасні можливості поповнити капітал. Особливу вигоду отримують ті, хто вирішує не просто купити будинок в Австрії, а інтегрувати свій бізнес в одну з найстабільніших економік світу і при цьому отримати тут друге громадянство.

Переваги покупки нерухомості в Австрії

  • Можливість жити в одному з найбільш розвинених держав Євросоюзу.
  • Нерухомість в Європі не падає в ціні навіть в кризові роки, тому є прекрасним об'єктом для вкладення коштів. Зокрема, з 2000 по 2013 рік ціни на нерухомість в Австрії зросли на 39%. З 2013 по 2015 рік спостерігається також зростання цін на нерухомість.
  • У вас завжди готовий «запасний аеродром» у європейській країні з виключно стабільною економікою і високим рівнем безпеки.
  • Ви можете перевести свій бізнес і капітал в економічну зону, мінімально піддану ризику кризи.
  • Отримавши громадянство Австрії, ви зможете подорожувати без візи в 170 країн світу, включаючи США.
  • Навчання дітей в престижних вузах Європи откриает їм блискуче майбутнє.
  • Відпочинок на кращих курортах Європи, прекрасна природа і найчистіша екологія Альп.

Чи можна купити нерухомість в Австрії і отримати ВНЖ?

Чи можна купити нерухомість в Австрії і отримати ВНЖ

Ні, австрійський уряд не видає «золоті ВНЖ» за інвестиції в нерухомість. Такі пропозиції діють в Іспанії, Португалії, Греції, а на Кіпрі за покупку будинків на певну суму дають одночасно громадянство.

Більш того, угоди купівлі-продажу дозволені тільки власникам паспортів однієї з країн Євросоюзу фізичними або юридичними особами, які мають ВНЖ і ПМЖ Австрії. Щоб купити квартиру в Австрії, необхідно отримати спеціальний дозвіл влади. Кожна федеральна земля в Австрії має власний уряд, який встановлює правила видачі дозволу.

Найчастіше на покупку нерухомості не громадянами Австрії та ЄС діють жорсткі обмеження. А в ряді земель (Тіролі, Форарльберг) укласти угоду практично неможливо.

Тому найнадійніший спосіб придбати апартаменти в Австрії - отримати ВНЖ . Але в будь-якому випадку вашу покупку місцева влада будуть ретельно розглядати.

Нерухомість в Австрії: ціни

Нерухомість в Австрії: ціни

Нерухомість у Відні

За даними експертів, нерухомість в столиці Австрії за останні 10 років зросла в ціні майже наполовину! Тому Відень користується максимальним попитом у бажаючих вкласти свої кошти в покупку квартири або будинку.

Найдорожча нерухомість - у історичному центрі міста, Першому районі. Квадратний метр квартири тут стартує від 20 тис. Євро, а найчастіше угоди укладають з нерухомістю на 400-450 тис. Євро.

Але слід враховувати, що ця ціна - на 50% вище, ніж в інших районах Відня. Зовсім поруч - у Другому кварталі - вже можна знайти житло за 6-7 тис. За кв. м. За 300 тис. євро можна придбати квартиру в новому висотному будинку, площею близько 100 метрів.

Можна знайти і більш дешеві квартири у Відні: в інших районах їх вартість коливається між 3 і 4 тис. Євро. А в передмістях ціна нижче ще на 10-20%. Приватні будинки продають дорожче: по 5-12 тис. Євро за кв. м. А елітні особняки стоять 15-18 тис. за «квадрат».

Квартири і будинки в Австрії: інші регіони

Регіон Мінімальна ціна за квадратний метр (євро) Максимальна ціна за квадратний метр (євро) Нижня Австрія 640 3855 Бургенланд 907 2519 Верхня Австрія 882 3789 Штирія 471 3907 Каринтія 1251 3728 Зальцбург 2435 7065 Тіроль 1 568 8074 Форарльберг 2709 4918

Продаж шале в Австрії

Приватні апартаменти - шале - мають абсолютно різну ціну. Багато пропозиції досить демократичні. У Карінтії можна придбати будинок площею 150 кв. м за 370 тис. євро. У Форарльберг пропонують апартаменти 150 кв. м за 600 тис. євро.

У той же час в Кіцбюелі на вибір представлені шале в 200-380 кв. м за 2,2-3,7 млн. євро. Шале площею 400 кв. м в Зальцбурзі обійдеться в 2,2 млн євро. В Тіролі є пропозиція покупки особняка площею 750 кв. м з землею 800 кв. м за ціною 4 млн. євро.

Продаж нерухомості в Австрії: умови

Продаж нерухомості в Австрії: умови

Угода може займати кілька місяців за рахунок довгого розгляду документів місцевою владою. Зазвичай процес триває 3-6 місяців.

Операцію цілком веде юрист:

  • в його присутності підписують договір купівлі-продажу;
  • він здійснює контроль за оформленням об'єкта;
  • приймає оплату за угодою, так як є відповідальною особою за розпорядженням грошовими коштами на вашому спеціальному рахунку;
  • реєструє вас в Земельному кадастрі в якості нового власника.

Можливе здійснення угоди і від імені комерційної компанії. Обов'язкова умова: реєстрація компанії в Австрії або будь-якій країні Євросоюзу. Ви можете відкрити власну фірму як інвестор і придбати нерухомість за кордоном на цю юридичну особу.

процес покупки

процес покупки

Огляд об'єктів нерухомості супроводжує підписання окремих договорів, де вказана адреса об'єкта, його повна характеристика і ціна, дата перегляду, ваша контактна інформація.

Резервування об'єкта за вами і торг проводять тільки в письмовій формі. Ви можете відправити власникові офіційну пропозицію своєї ціни. Вам повинні відповісти також в письмовому вигляді згодою або відмовою. Всю листування зберігають.

Після досягнення угоди з продавцем юрист або нотаріус готує договір купівлі-продажу, і ви підписуєте його в присутності нотаріуса. Документ реєструють в Податковому управлінні, а суд видає завірену копію сторінки, на якій вказана ваша реєстрація в кадастрі як новий власник.

Потім ви переводите всю суму вартості об'єкта на спеціальний довірчий рахунок Anderaccount. Їх переведуть продавцеві тільки після схвалення угоди місцевою владою і внесення змін в записах земельного кадастру. Після цього ви сплачуєте податок на передачу права власності, і вам видадуть свідоцтво, яке дозволяє реєстрацію угоди в місцевому Земельному суді.

Як уже сказано, кожна дія при купівлі-продажу контролює юрист, який виступає державним гарантом чистоти угоди. Кожен її етап закріплений в законі, тому будь-які відступи або «імпровізації» в принципі неможливі.

Якщо влада відмовляє в продажу, день зі спеціального рахунку повертають назад вам.

Записи про власність зберігаються в районних судах. Копії всіх угод з нерухомістю містяться в книгах реєстрації земельної власності. Юристи мають доступ до всіх документів.

Витрати на операцію

Витрати на операцію

У будь-якому випадку ви оплачуєте послуги:

  • ріелтора, що підбирає нерухомість і контролюючого огляди об'єктів (стандартна цифра - 3,6% від суми угоди);
  • юриста, який контролює чистоту угоди (2,5-5%);
  • нотаріуса, який фіксує угоду (1-2%).

Це середня вартість послуг (крім послуг ріелтора і юриста - їх вартість фіксована). Вона може варіюватися в залежності від федеральної землі, в якій знаходиться об'єкт нерухомості.

При реєстрації угоди в податковому управлінні ви сплачуєте податок на передачу права власності в розмірі 3,5% від її вартості. Збір за реєстрацію в земельній книзі - 1%

Якщо ви купуєте нерухомість в якості нерезидента Євросоюзу, то збір за видачу дозволу місцевої влади на проведення угоди - 1-1,1 тис. Євро.

Важливо! Якщо ви вирішите продати нерухомість в перші 10 років володіння нею, то позитивна різниця в ціні продажу і покупки буде обкладатися прибутковим податком від 25 до 50%.

вартість утримання

вартість утримання

За стані багатоквартирних будинків в Австрії відповідають керуючі організації мешканців, що нагадують акціонерні товариства. Все в будинку знаходиться в колективній власності мешканців. Місцева влада лише контролює стан будинку. Витрати на його підтримку щомісяця складають 2-4 євро / кв. м. Ці гроші мешканці збирають в «загальну скарбничку» - на спеціальний рахунок, а потім вирішують, на що їх витратити.

Якщо ж говорити про вартість комунальних послуг, то в середньому вона становить за електрику - 0,3-0,5 євро / кВт, за воду - 1-2 євро / м3. За квартиру площею 80 кв. м. щомісячні витрати складуть: 30-40 євро за електрику, 20-30 євро за газ. За безлімітний Інтернет ви будете платити 25-30 євро на місяць, кабельне телебачення - 5-10 євро. Примітно, що в Австрії вам доведеться платити 20-25 євро в місяць за ... наявність телевізора в будинку.

Власники приватних будинків платять фіксований земельний податок. Він складається з 0,2% вартості житла і коефіцієнта, що визначається муніципальною владою. Для більшості будинків це близько 100 євро в рік.

Податки при здачі нерухомості в оренду

Податки при здачі нерухомості в оренду

Якщо ви здаєте житло в оренду, то одержуваний дохід обкладається податком на прибуток за прогресивною ставкою, яка становить:

  • при прибутку 11-25 тис. євро в рік - 36,5%;
  • від 25 до 60 тис. євро в рік - 43,21%;
  • більше 60 тис. євро в рік - 50%.

З 2016 року ставки податку на прибуток буду зменшені:

  • при прибутку 11-18 тис. євро в рік - 25%;
  • від 18 до 31 тис. євро в рік - 35%;
  • від 31 до 60 тис. євро в рік - 42%;
  • від 60 до 90 тис. євро в рік - 48%;
  • більше 90 тис. євро в рік - 50%.

Прибуток до 11 тис. Євро в рік для резидентів Австрії податком не обкладається.

Які привілеї при покупці нерухомості дає громадянство?

На період отримання ВНЖ ви можете орендувати житло в Австрії, а після оформлення громадянства (і навіть після отримання ПМЖ) скористатися іпотекою для покупки найбільш відповідного будинку. Варто відзначити, що австрійські банки видають кредити (особливо великі) тільки громадянам ЄС і власникам ПМЖ Австрії.

Умови оформлення іпотеки різні - залежно від федеральної землі, де ви плануєте здійснити покупку. Ставки бувають двох типів: плаваючі стартують від 1,6% в рік, а фіксовані - від 3,6% в рік.

Будиночок в Австрії: чи варто обзавестися?

Будиночок в Австрії: чи варто обзавестися

Основна перевага придбання квартири або будинку в Європі - в тому, що закордонна нерухомість з роками лише зростає в ціні. І австрійський приклад прекрасно це підтверджує.

Однак австрійський варіант має один істотний нюанс. Купівля житла тут підходить, в основному, заможним особам, які планують жити тут, вести бізнес і отримувати громадянство. Продаж будинків в Австрії нерезидентам строго обмежена, тому ваша спроба може закінчитися невдачею.

З набагато більшою лояльністю відносяться австрійська влада до осіб, які мають паспорт цієї країни або ж будь-якої країни, що входить до Євросоюзу. Зрозуміло, при видачі дозволів на вчинення правочину пріоритетним правом володіють саме громадяни Австрії, і цей шлях до покупки австрійської нерухомості можна назвати найбільш прийнятним.

Якщо вам цікаві умови покупки нерухомості в інших країнах ЄС, стежте за нашими публікаціями та підписуйтесь на оновлення блогу «Іммігрант Інвест». Задавайте ваші запитання в коментарях - наші експерти обов'язково дадуть відповідь вам.

Будиночок в Австрії: чи варто обзавестися?
Чи можна купити нерухомість в Австрії і отримати ВНЖ?
Які привілеї при покупці нерухомості дає громадянство?
Будиночок в Австрії: чи варто обзавестися?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online