Імміграція в Австрію, як отримати ПМП і ВНЖ в Австрії



Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чи видає Австрія ВНЖ і ПМЖ в 2019 році?
Імміграція в Австрію або як отримати ВНЖ і ПМЖ в Австрії з Росії, України, Казахстану, Молдови або Білорусі



Вид на проживання в Австрії і підстави для отримання ВНЖ:

Завдяки посвідки на проживання в Австрії можна вільно пересуватися по країнах Західної Європи (Шенген, Ліхтенштейн, Швейцарія).

1. Бізнес-імміграція до Австрії

Бізнесменам, які інвестують в особливий урядовий фонд суму в 8.000.000 євро, а також для тих, хто в змозі задовольнити критерії категорії "Key Manager" (головний менеджер або ключовий керуючий), Австрія дозволяє з незначними бюрократичною тяганиною стати резидентом країни. Австрія входить в зону Шенгену. Якщо у вас буде дозвіл на проживання в Австрії (ВНЖ), то ви зможете пересуватися по всіх країнах Шенгенської зони і для цього не потрібно буде відкривати візу. ВНЖ в Австрії спочатку надається терміном на 1 рік, а після протягом 10-ти років можна продовжуватися без будь-яких проблем. Бізнесменам, які інвестують в особливий урядовий фонд суму в 8

Є таке поняття "ВНЖ для забезпечених іноземців" - це люди, які живуть на доходи від депозитів та інвестицій. Таким способом імміграції в Австрію можуть скористатися ті іноземці, яким пощастило заробити непогані гроші на безбідну старість. Досить купити нерухомість в Австрії і мати страховий поліс, який буде гарантувати повне покриття. Крім цього, потрібно надати виписку з рахунку в австрійському чи іншому банку, який має всесвітнє визнання. Найменша сума грошей, яка зберігається на рахунку, розраховується з урахуванням членів сім'ї: на дорослого має бути як мінімум 85.000 євро, на дитину - 45.000 євро. Але врахуйте, що такий ВНЖ має квоти.


2. Робота в Австрії та Відні

Як отримати дозвіл на роботу? Навіть попри те, що конкуренція на ринку праці Австрії досить висока, в країні працює кілька програм для фахівців з-за кордону:

  • підписання контракту на роботу в призначеної організації або компанії;
  • пост головного менеджера в компанії, яка була заснована в Австрії;
  • найм для задоволення особливих громадських інтересів;
  • робочі відрядження;
  • сезонні роботи.

Робочу візу видають на термін від півроку до року, після чого її необхідно продовжувати. Ті, хто відпрацював на благо держави 5 років, можуть отримати звільняє документ, що забезпечує їм ті ж трудові права, що і у громадян Австрії.

На 1 рік видається первинний дозвіл на роботу, воно прив'язане до трудової діяльності в конкретній компанії. Після цього його можна продовжити на 2 роки і тільки тоді зможете змінити місце роботи. Після п'яти років роботи в Австрії буде виданий багаторічний ВНЖ, який також є дозволом на працю.

Зверніть увагу, що на нашому проекті є безкоштовний розділ " Робота в Австрії - Вакансії ", Де щодня додаються вакансії з прямими контактами роботодавців.


3. Навчання і вищу освіту в Австрії

Якщо ви здобули вищу державну освіту в Австрії, то маєте право на ВНЖ і безвізове відвідування країн Європейського Союзу, також у вас є право на роботу під час навчання, можете проходити стажування в європейських компаніях. Орієнтовна вартість навчання дорівнює 370 євро за семестр. Після закінчення у вас буде престижний диплом, ви зможете отримати роботу в Австрії та інших країнах Євросоюзу.

Після завершення навчання у вас буде гарантія отримання ВНЖ на 6 місяців.

4. Нерухомість в Австрії

Купівля нерухомості в країні не дозволяє автоматично отримати права на постійне перебування в країні. Наявність у вас нерухомого об'єкту як гарантованого місця проживання - це одне з основних умов отримання ВНЖ (але оренда також буде підходящим варіантом).

Є закон про те, що потрібно отримати дозвіл на будь-яку операцію з придбання нерухомості у місцевого керівництва. Будь-яка з операцій буде насправді розглянута індивідуально.

Вид на проживання для рантьє (про який я писав вище в розділі "бізнес") надають квотовано, згідно виділяються щороку земель. Квоти значно обмежені і вибираються практично відразу. Тому, якщо ви бажаєте отримати ВНЖ в Відні, необхідно встигнути швидко надати заявку. В іншому випадку будете чекати до наступного року.

Зверніть увагу, на сайті є розділи, де можна підібрати нерухомість в Австрії або подивитися фото міст Австрії


ПМЖ в Австрії:

"Сімейним ПМЖ" можуть скористатися подружжя і діти громадян країни. А також іноземці, які вже проживають на території Австрії, за умови що дотримана одна з трьох вимог:

  • тривалість спільному житті не менше 1 року і один з подружжя проживає в країні понад 4х років;
  • спільне життя триває трохи менше 2-х років, а один з подружжя постійно проживає в Австрії понад 3х років;
  • якщо подружжя проживають разом не менш 5-ти років.

При отриманні постійного місця проживання в Австрії і статусу платника податків іноземець, який проживає на території країни, користується майже всіма правами за винятком права обирати і бути обраним в органи влади.

Громадянство Австрії:

Володіючи дозволом на проживання, іноземець може подати заяву на отримання австрійського громадянства після 10 років проживання. Таке право може виникнути раніше, якщо були виконані деякі умови.

Також може у виняткових випадках (наприклад, заслуги перед державою Австрії) громадянство надаватиметься незалежно від терміну проживання.



Корисна інформація:
Посольство, Консульство і Візовий центр Австрії в Москві

, в Києві .
Обговорити цю інформацію і інші питання Вам допоможе наш Форум

Чи видає Австрія ВНЖ і ПМЖ в 2019 році?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online