Реєстрація шлюбу в Німеччині в 2019 році з громадянами РФ

  1. Документи для шлюбу з німкенею / німцем в Німеччині
  2. Особливості приїзду в Німеччину для укладення шлюбу
  3. Шлюби з іноземцями в Німеччині: Таблиця
  4. Подача документів
  5. особливості процедури
  6. Альтернатива одруження в Німеччині

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Реєстрація шлюбу в Німеччині в 2019 році, так само, як і в Росії, проводиться в РАГСі (Standesamt) Реєстрація шлюбу в Німеччині в 2019 році, так само, як і в Росії, проводиться в РАГСі (Standesamt). При цьому молодим необхідно подати відповідну заяву разом з досить значним переліком документів, довідок, документів, частина з яких можна отримати лише в рідному місті. Розберемо цю реєстраційну процедуру більш детально.

Документи для шлюбу з німкенею / німцем в Німеччині

Комплект документів, що подаються іноземним чоловіком / дружиною офіцерові в разі запиту реєстрації шлюбу з громадянином Німеччини, повинен складатися з таких позицій.

№ Документ Коментар 1. Посвідчення особи Російський паспорт, закордонний паспорт 2. Свідоцтво про народження нового зразка Кольорова ксерокопія і оригінал.
Отримати дане свідоцтво можна в РАГСі, що видав колишнє, на підставі оригіналу або копії останнього і після пред'явлення паспорта. Коли співробітник служби буде оформляти вам документ, попросіть його неламіновані, оскільки далі потрібно це нове свідоцтво легалізувати за місцем його видачі в міському / обласному Управлінні юстиції 3. Підтвердження сімейного стану Довідка, що підтверджує відсутність шлюбних зв'язків в Росії, або свідоцтво про розлучення. У разі розірвання попереднього шлюбу на підставі рішення суду необхідно надати і цей документ. 4. Підтвердження реєстрації за місцем проживання в Росії При проживанні в Німеччині буде потрібно пред'явити і німецьку прописку 5. Свідоцтва про народження дітей Оригінали і ксерокопії 6. Довідка про несудимість Запитується не у всіх територіальних утвореннях Німеччини

Перед початком підготовки запиту на реєстрацію шлюбу німецький наречений / наречена повинен звернутися за консультацією до німецького ЗАГС, в який планується подача документів. В ході спілкування з офіцером вдасться чітко окреслити для себе, як буде відбуватися укладання шлюбу в Німеччині з іноземцем / іноземкою, які дії повинні бути зроблені обома сторонами, і уточнити всі супроводжуючі цю процедуру важливі моменти.

У кожному конкретному випадку як список необхідних документів, так і вимоги до молодим індивідуальні.

Також під час консультації німецькому громадянину повідомлять, чи потрібно для одруження іноземної дружині / чоловікові отримувати свідоцтво для укладення шлюбу (довідку про шлюбну правоздатності). Також під час консультації німецькому громадянину повідомлять, чи потрібно для одруження іноземної дружині / чоловікові отримувати свідоцтво для укладення шлюбу (довідку про шлюбну правоздатності)

У разі позитивної відповіді після приїзду дружини / чоловіка в Німеччину по національній візі обом молодим потрібно звернутися з усіма зібраними документами в диппредставництво або консульство РФ в Німеччині, де і буде виданий необхідний документ. За видачу цього свідоцтва потрібно сплатити консульський збір розміром в сорок євро. У разі позитивної відповіді після приїзду дружини / чоловіка в Німеччину по національній візі обом молодим потрібно звернутися з усіма зібраними документами в диппредставництво або консульство РФ в Німеччині, де і буде виданий необхідний документ

Особливості приїзду в Німеччину для укладення шлюбу

Відповідно до чинного німецьким законодавством, заборонено реєструвати шлюб підданого ФРН з іноземцем, який перебуває на території Німеччини на підставі шенгенської візи в якості туриста або гостя.

Для росіян, метою поїздки яких в ФРН є вступ в законний шлюб з німцем / німкенею, призначена спеціальна національна віза для одруження.

Видається цей дозвільний документ в посольстві Німеччини в Росії з тримісячним терміном дії. Якщо протягом дії візи не встигли оформити шлюб, можна продовжити її ще на 90 днів. Для цього вже необхідно буде звернутися з відповідним запитом до німецького відомство у справах іноземних громадян.

Умови отримання національної візи для шлюбу детально викладені на сайті дипломатичного представництва Німеччини в Росії . Коротко можна зазначити, що загальною вимогою є володіння німецькою мовою на рівні не нижче А1.

Шлюби з іноземцями в Німеччині: Таблиця

Шлюби з іноземцями в Німеччині: Таблиця

Подача документів

Після збору необхідних довідок необхідно упевнитися, що всі вони пройшли процедуру підтвердження автентичності - апостиль або легалізацію. Крім того, до кожного документу необхідно прикріпити його нотаріально завірений переклад. Рекомендується зайнятися оформленням останніх у нотаріуса вже безпосередньо в Німеччині, так як до таких документів в німецькому РАГСі відносяться більш лояльно, ніж до їх аналогам, зробленим в Росії.

Довідка про шлюбну правоздатності, незважаючи на те, що видається в Німеччині, складається російською мовою. Тому для подачі в ЗАГС її також слід перевести на німецьку.

Подавати запит на реєстрацію шлюбу в Німеччині можна тільки в ЗАГС за місцем проживання чоловіка-німця. Сама ж процедура одруження може здійснюватися в будь-якому подібному закладі: останнім вказується під час подачі заяви про вступ у шлюб. Після розгляду запиту за місцем звернення документи перенаправляються в обраний майбутнім подружжям ЗАГС.

Від дати подання заяви до дня одруження може пройти від чотирьох до восьми тижнів.

особливості процедури

Фіктивний шлюб в Німеччині, з огляду на бюрократизацію процедури і строгий контроль, як такої практично неможливий. Німецькі чиновники всіма можливими законними способами перешкоджають створенню фіктивних осередків суспільства, метою яких є не сім'я, а отримання однією стороною нелегальних доходів, а інший - посвідки на проживання в Німеччині.

Насправді для країни подібні заходи дуже ефективні, проте для чесних громадян, які щиро бажають офіційно зв'язати себе шлюбними узами з іноземним підданим, вони створюють безліч додаткових труднощів. Насправді для країни подібні заходи дуже ефективні, проте для чесних громадян, які щиро бажають офіційно зв'язати себе шлюбними узами з іноземним підданим, вони створюють безліч додаткових труднощів

Після отримання свідоцтва про шлюб іноземному дружину недоступна можливість відразу ж змінити наявне громадянство на німецьке. Щоб здійснити останнє, потрібно прожити на території ФРН в шлюбі протягом мінімум трьох років на підставі дозволу на проживання.

Якщо при реєстрації відбулася зміна прізвища, то для отримання ВНЖ спочатку потрібно внести коригування в усі важливі документи:

  • внутрішній паспорт;
  • закордонний паспорт;
  • страховку і т.п.

Німецькі документи слід замінювати в відповідних органах Німеччини, а отримати оновлені російські документи можна в російському посольстві або консульстві в ФРН.

Альтернатива одруження в Німеччині

Тим, хто вважає процедуру реєстрації шлюбу в Німеччині занадто стомлюючої, можна звернути увагу на можливість одруження в Чехії або Данії. Актуальність такого підходу обумовлюється тим, що шлюби, зареєстровані в Чехії, визнаються без винятку у всіх країнах світу, в тому числі і в Німеччині.

Процедура вступу в шлюб іноземців в Чехії надзвичайно проста і не вимагає багато часу. Для одруження потрібно приїхати в країну всього на один-два дні. Крім того, вихідцям з таких країн, як Росія, Білорусь, Україна і Молдова, не потрібно проставлення апостиля, а при наявності дійсного Шенгену не потрібно отримувати візу для укладення шлюбу.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online