Читаємо по-англійськи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На нашому сайті ми неодноразово говорили про те, що для повного засвоєння англійської лексики і розуміння англійської мови необхідно читати художні твори англійських письменників в оригіналі На нашому сайті ми неодноразово говорили про те, що для повного засвоєння англійської лексики і розуміння англійської мови необхідно читати художні твори англійських письменників в оригіналі. Для полегшення завдання існує навіть спеціальна техніка, яка отримала назву «билингва». Для вас ми підібрали безліч книг англійською мовою і в форматі билингва. Зараз поговоримо про те, як правильно читати і розуміти англійські тексти.

вибираємо книгу

Підійдіть відповідально до вибору твору. По-перше, вибирайте тексти за складністю відповідають вашому рівню знання англійської. У будь-якому випадку, не варто відразу брати серйозні великі твори. Почніть з дитячих казок і оповідань, щоб виробити навички читання англійських текстів. По-друге, вибирайте той твір, який ви вже читали російською мовою і воно вам сподобалося. Також можна взяти і зовсім незнайому книгу, але того автора, твори якого вам подобаються.

Згадайте, коли ви вибираєте книгу в магазині, в першу чергу ви читаєте анотацію до книжки, щоб зрозуміти, про що буде йти розповідь і наскільки вам буде це цікаво. До речі сказати, факт, що читання буде ефективніше, якщо людина вже знає, про що книга, давно доведено вченими. Саме тому, перш ніж приступити до власне читання твори, опрацювати введення до книги. Отже, вибір зроблений, переходимо до читання.

Техніка читання по-англійськи

В даному випадку, ми маємо на увазі не швидкість читання, а алгоритм роботи з англійським текстом, щоб час, проведений за читанням, не було витрачено даремно.

Не намагайтеся під час читання подумки перекладати кожне прочитане слово. Сприймайте інформацію блоками в кілька пропозицій або невеликими абзацами. Намагайтеся вловити передану текстом думка, а не зрозуміти окремі слова.

Визначте прийнятний для себе обсяг блоку, після якого подумки, а ще краще вголос перекажіть собі текст, виділіть основну думку прочитаного. Нехай це буде один абзац, півсторінки або пару сторінок. Згадайте все прочитане, охарактеризуйте героїв їх вчинки. Постарайтеся робити це англійською.

Якщо ви читаєте книгу в форматі билингва , Вам не складе труднощів перевірити себе - наскільки правильно ви вловили сенс прочитаного. Якщо ж ні, то і тут буде не складно. Можна спочатку взяти цю ж книгу російською мовою і пробігти очима російський текст.

Вчимо і запам'ятовуємо нові слова

Безсумнівно, в процесі читання вам будуть потрапляти незнайомі слова. Не намагайтеся відразу ж шукати їх значення в словнику. Не забувайте також, що в англійській мові, як і в російській, існує безліч стійких фраз і виразів, різних словоформ, дослівний переклад яких не дасть вам повного розуміння сенсу сказаного (або написаного, в даному випадку). Прочитавши абзац, в якому вам попадеться пара нових слів, ви все одно зрозумієте загальний зміст тексту. А незнайомі слова, які вам зустрінуться, виписуйте в окремий блокнот або зошит.

Після того, як ви прочитаєте блок тексту, визначений вами як мінімальний для засвоєння прочитаного, знайдіть переклад всіх виписаних незнайомих слів. Порівняйте свої здогадки з істинним їх значенням, придумайте асоціації по кожному новому слову або напишіть кілька пропозицій з кожним з цих слів. Такий метод дуже допомагає запам'ятовувати нові слова.

кілька секретів

Найефективніший метод читання англійських текстів - по ролям. По-перше, це набагато цікавіше. По-друге, тут також можна буде відпрацьовувати вимову. По-третє, ви зможете переказувати один одному і разом обговорювати прочитане. Ідеальний варіант - заняття в групі, або організувати домашній гурток англійської читання.

Ще один секрет правильного читання англійських текстів - після прочитання, придумайте кілька пропозицій, в яких опишете сенс книги або розповісте про епізоди, ситуаціях, героїв, які сподобалися вам найбільше.

Якщо при читанні англійських текстів, ви будете дотримуватися цих порад, ви самі здивуєтеся, як швидко ви навчитеся легко читати відомі твори англійської літератури в оригіналах. А ми бажаємо вам успіхів!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online