Як отримати переказ з-за кордону

  1. Переклад з-за кордону від родичів і друзів
  2. Переклад на банківський рахунок
  3. Податки і валютний контроль
  4. Заробіток з-за кордону - як отримати переклад
  5. Юр. особа або ІП

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

13.04.2016 13

Яким способом найкраще переводити гроші з-за кордону? Чи оподатковуються такі переклади податком? Основні аспекти переказів з-за кордону на рахунки фізичних і юридичних осіб розглянемо в нашому огляді.

Переклади в Росії для багатьох громадян - звичайне і ясна річ. А ось про переклади з-за кордону - мало хто що знає. Крім того, навіть в мережі немає докладної інформації та інструкції, як правильно зробити або отримати переказ з-за кордону. Залежно від вашої життєвої ситуації можна виділити кілька варіантів.

Переклад з-за кордону від родичів і друзів

Western Union, MoneyGram - швидко, але дорого

Якщо ви хочете отримати невеликий разовий переклад з-за кордону (наприклад від одного в якості подарунка або від родичів), то можна скористатися системою грошових переказів типу Western Union або MoneyGram. По-перше це буде швидше, ніж через банк, а по-друге простіше в отриманні - за отриманням переказу можна буде звернутися практично в будь-який банк-партнер з паспортом. Гроші вам видадуть в тій валюті, в якій вони були відправлені, або конвертує за курсом банку.

Комісія за такий переклад складає в середньому 1-2%, але при великих сумах починається від 0,5%. Гроші приходять миттєво або за один день (12-годинний переклад у Western Union коштує дешевше). Відправник передає одержувачу секретний цифровий код. При отриманні необхідно пред'явити паспорт.

  • Плюси: швидко, без відкриття рахунку.
  • Мінуси: необхідно йти в банк і одержувати готівку, а готівки може не бути в касі банку, курс конвертації в банку-агенті може бути не кращим, висока комісія за переказ.

Переклад на банківський рахунок

Банківський переказ з-за кордону здійснюється за міжнародними реквізитами банку. Вам знадобиться:

  • міжнародна назва (наприклад, Sberbank),
  • SWIFT-код (зверніть увагу, що у регіональних підрозділів Ощадбанку ці SWIFT-коди різні),
  • номер рахунку,
  • ім'я одержувача латиницею (уточніть написання імені в банку або пишіть також, як на вашій банківській картці),
  • призначення платежу, наприклад, gift (подарунок).

Переклад можна отримати, як на картковий рахунок, так і на звичайний. Але варто заздалегідь ознайомитися з тарифами банку:

  • Зарахування на рахунок в більшості банків безкоштовно, але може бути обмеження на суму, понад якої береться комісія.
  • А ось зняття або переклад з банківського рахунку може обкладатися комісією в 1-2%, якщо гроші прийшли безготівковим шляхом і пролежали на рахунку менше 10 - 30 - 60 днів. У тарифах дебетових карт таке обмеження зустрічається рідше, але може бути обмеження на зняття, наприклад, 150 000 в місяць без комісії, а понад - комісія 2%.
  • У деяких банках відмовляються зараховувати валютні перекази на рублеві рахунки, якщо немає доп. угоди на автоматичну конвертацію.

Отже, за і проти банківського переказу:

  • Плюси банківського переказу: дешевше, якщо все зроблено правильно; зручніше - не потрібно ходити в банк.
  • Мінуси: дорого, якщо знімати гроші відразу.

Ще один варіант, якщо ви плануєте допомагати батькам або дітям з-за кордону, ви можете випустити на їх ім'я додаткову кредитну або дебетову карту. Доп. карта буде прив'язана до основного рахунку в валюті, тому вибирайте банки без комісії за конвертацію. Ну і будьте готові до того, що карту будуть періодично блокувати за сумнівні операції.

Податки і валютний контроль

Операції на суму понад 600 000 рублей потрапляють під валютний контроль банку. Цього не варто боятися, але варто бути готовим підтвердити спорідненість (якщо переклади приходять від родичів) або пояснити призначення платежу.

Подарунки від найближчих родичів не обкладаються податком, незалежно від місцезнаходження родичів:

Згідно з абзацом 2 пункту 18.1 статті 217 Кодексу доходи, отримані в порядку дарування, звільняються від оподаткування в разі, якщо дарувальник і обдаровуваний є членами сім'ї та (або) близькими родичами відповідно до Сімейного кодексу Російської Федерації (подружжям, батьками і дітьми, в тому числі усиновителями і усиновленими, дідусем, бабусею та онуками, рідними та (мають загальних батька чи матір) братами і сестрами). (ФЕДЕРАЛЬНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА, ЛИСТ від 10 липня 2012 р N ОД-4-3 / [Email protected] ПРО ОПОДАТКУВАННЯ ДОХОДІВ ФІЗИЧНИХ ОСІБ).

А ось на подарунки від іноземного жениха або друзів цілком може бути нарахований прибуткових податок. Про це читайте нижче.

Не варто погоджуватися на прохання знайомих і незнайомих вам людей відкрити рахунок на ваше ім'я, для переказів великих сум грошей. Наприклад, вас просять відкрити рахунок на своє ім'я для того, щоб перевести велику суму з-за кордону (припустимо, 5 000 000 рублів). Вам будуть названі тисячі причин, за якими людина, нібито, не може відкрити рахунок на своє ім'я. Справжня причина буде критися в тому, що просить людина не хоче «світитися» з таким проблемним перекладом з-за кордону. Все тому, що згідно зі статтею 6 Федерального закону від 07.08.2001 р № 115-ФЗ "Про протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму" обов'язковому банківського контролю підлягають операції сума яких дорівнює або перевищує 600 000 рублів ( або еквівалент у валюті). Для здійснення такого контролю банк зажадає від вас документального підтвердження, хто, на якій підставі, і для якої мети перерахував вам таку суму. А що ви будете робити, якщо банк на підставі контролю проінформує вас про призупинення операції і відмову у виконанні вашого розпорядження по здійсненню операції (видачі готівки)? А реальний одержувач кошти вимагати буде з вас. Крім того, вами може зацікавитися податкова служба, про що ми писали вище.

Заробіток з-за кордону - як отримати переклад

Переклад фіз. особі

Якщо ви плануєте отримувати регулярні виплати з-за кордону (наприклад, заробітну плату від фрілансу і т.п.), то доцільно для цих цілей завести валютний рахунок в банку або банківську карту. Також, необхідно укласти цивільно-правовий договір з вашим замовником, бажано російською мовою, але допускається варіант з двома мовами. Відразу варто відзначити, що такі доходи повинні обкладатися податком на доходи фізичних осіб за ставкою 13%. Крім того, якщо сума ваших доходів перевищить 10 000 $ в рік, то служба фін. моніторингу вашого банку може заблокувати ваш рахунок до з'ясування обставин.

Зараз банкам надається можливість самостійного зупинення видаткових операцій на термін до 5 днів. За цей час ви зобов'язані будете документально підтвердити «чистоту» операцій, що проводяться або прояснити походження одержуваних вами коштів. Щорічно, вам доведеться звітувати в податковій за декларацією 3-ПДФО про доходи, отриманих за межами РФ і сплачувати податок. Для цього вам потрібно буде додавати копію вашого договору та виписку з банківського рахунку. Варто відзначити, що існує висока відповідальність за приховування таких доходів. А банки, які можуть втратити ліцензії, якщо не будуть повідомляти про такі операції, обов'язково будуть дотримуватися букви закону, тому краще не ризикувати. Якщо вас «упіймають», то вам доведеться заплатити 13% + штрафи 5% від суми не сплаченого податку в місяць перші 180 днів, далі 10% щомісяця від суми податку, а далі вас чекає кримінальне переслідування.

Вам сподобається:

Юр. особа або ІП

Податки на юр. осіб в Росії менше, ніж на "фізиків", але бонусом йдуть підвищені вимоги і штрафні санкції. Якщо ви плануєте працювати з іноземними замовниками, як юр. особа або ІП, варто уважно поставитися до вибору банку і заздалегідь обговорити зі службою валютного контролю майбутні угоди.

У банку вам відкриють транзитний валютний і поточні валютний і карбованцеві рахунки, а з замовником необхідно буде укласти договір на двох мовах з детальним описом послуг, що поставляються. У договорі ви будете вказувати реквізити валютного рахунку.

Для кожного контрагента в банку необхідно буде оформляти "Паспорт угоди" ще до першого надходження грошей. Протягом 7 днів після надходження грошей вам потрібно оформити довідку про валютної операції, або продати валюту, перерахувавши на рублевий рахунок. Кожен етап роботи необхідно закривати актом, в тому числі російською мовою, і здавати його копію у відділ валютного контролю банку.

Яким способом найкраще переводити гроші з-за кордону?
Чи оподатковуються такі переклади податком?
А що ви будете робити, якщо банк на підставі контролю проінформує вас про призупинення операції і відмову у виконанні вашого розпорядження по здійсненню операції (видачі готівки)?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online